«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΟΜΗΣ ΑΣΤΕΓΩΝ

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους οι Δομές Αστέγων, και συγκεκριμένα το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας, κινητοποιήθηκαν άμεσα για την στήριξη της οικογένειας που επλήγη από εκδήλωση πυρκαγιάς στην  Τοπική κοινότητα Πετρώνας Βάλτου και έχασε το σπίτι τους.
Το προσωπικό της Δομής επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή  με τα μέλη της οικογένειας και τους πρότεινε καταρχήν φιλοξενία.    Παράλληλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας Αμφιλοχίας, προωθούν  τη συλλογή και αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και ρουχισμό) και...
βρίσκονται  σε ετοιμότητα για οποιουδήποτε άλλου είδους παρέμβαση και συνδρομή.
Οι Δομές Αστέγων του Δήμου Αγρινίου, Ανοικτό Κέντρο Ημέρας και Υπνωτήριο, είναι οι μοναδικές λειτουργούν στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Έχουν ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμηση της Φτώχειας και των Διακρίσεων» του επιχειρησιακού προγράμματος: «Δυτική Ελλάδα 2014-2020» .
Η φιλοξενία στις Δομές Αστέγων Δήμου Αγρινίου εντάσσεται στην πολιτική της προσωρινής – μεταβατικής φιλοξενίας και σε καμία περίπτωση δεν αποκτά σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. Στόχος είναι η κινητοποίηση, η κοινωνική επανένταξη και η μετάβαση των επωφελούμενων σε ανεξάρτητες μορφές στέγασης.
Η  Δομή  απευθύνεται σε άτομα που στεγάζονται – κοιμούνται σε δημόσιους ή εξωτερικούς χώρους και οι οποίοι δεν έχουν άλλο υποστηρικτικό πλαίσιο να απευθυνθούν προκειμένου να εξασφαλίσουν την βραχυπρόθεσμη στέγασή τους, καθώς επίσης και σε έκτακτα και δυσάρεστα περιστατικά.
Οι Δομές Αστέγων Αγρινίου στεγάζονται στο 30 Ε.Ο Αγρινίου Ιωαννίνων.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 26410 27512- 53202 .

Ο Αντιδήμαρχος
Κωνσταντίνος Καλαντζής


***

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08/02/2019

***

Hμερίδα στο Θέρμο με θέμα τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς


‘Εκδηλώσεις ενημέρωσης μαθητών και δημοτών στο Θέρμο με θέμα τα δεσποζόμενα και  αδέσποτα ζώα συντροφιάς συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου με τον Δήμο Θέρμου και το Κέντρο Κοινότητας’

       Μια ενδιαφέρουσα ολοήμερη εκδήλωση με θέμα ‘Αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς’πραγματοποιήθηκε στις 4/2/2019 ημέρα Δευτέρα στο Θέρμο.
            Ειδικότερα το πρωί,στο Πνευματικό Κέντρο του Θέρμου, πραγματοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα ζώα συντροφιάς  σε 150 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Θέρμου.Το πρόγραμμα δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με γενικό τίτλο ‘Αγαπάμε τα ζώα δημιουργούμε πολιτισμό’υλοποιείται με επιτυχία από το 2016 και αφορά στην εκπαίδευση, προώθηση και ανάπτυξη της ιδέας της ζωοφιλίαςμε στόχο την ευαισθητοποίησητων μαθητών ώστε να αντιμετωπίζουν τα ζώα με προσήκοντα σεβασμό και εκτίμηση όπως αρμόζει σε κάθε νοήμον και συναισθανόμενο ον. Πραγματοποιείται  μετά από την έγκριση υλοποίησής του από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτ/νιας      
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης, παρουσία του Δ/ντη του σχολείου κ. Χριστόπουλου και των δασκάλων του δημοτικού σχολείου Θέρμου, υπάλληλοι του Δήμου Αγρινίου από το Τμήμα Αγροτικής Παραγωγής (Βασιλική Καραπαπά, Γεωπόνος, Θεοδώρα Παπαβασίλη Οικονομολόγος Διοικητικός,Χατζηαγάπη Βασιλική, Γεωπόνος, Σταμάτης Χρήστος, τεχνολόγος γεωπόνος) και ο κτηνίατρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Αγρινίου, υπεύθυνος σε θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,Αντιδήμαρχος Ιωάννης Φαρμάκης, ενημέρωσαν τους μαθητές για τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς και τις υποχρεώσεις των Δήμων. Η ενημέρωση περιλάμβανε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα συντροφιάς (αδέσποτα καιδεσποζόμενα).Επιπλέον, διατέθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό i) του ΔήμουΑγρινίου  σχετικό με τις υποχρεώσεις των Δήμων και των πολιτών για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς καιιι)του Παγκόσμιου Οργανισμού για την Υγεία των Ζώων www.oie.int που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τ,  http://minagric.gr/index.php/el/for-citizen-2/pets/3642-filozoia.
      
Το απόγευμα ακολούθησε ημερίδα στο Σεμιναριακό Κέντρο του Δήμου Θέρμου και ώρα 5:00 μ.μ..Η ημερίδααπευθυνόταν σε  όλους τους δημότες και  είχε ως σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που σχετίζονται με τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, αλλά και τα αδέσποτα για την εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων και την αντιμετώπιση περιστατικών  κακοποίησής  τους.
       Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Θέρμου. Σπύρος  Κωνσταντάρας και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε Θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Κοντογιάννης αναφερόμενοι στην άριστη συνεργασία των δύο Δήμων σε θέματα που αφορούν στα ζώα συντροφιάς καθώς επίσης και στη σημαντικότητα της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών στο συγκεκριμένο θέμα.
       Ακολούθησε ομιλία από την Αντιδήμαρχο Δήμου Θέρμου Ιωάννα Καλημέρη, αναφερόμενη στο πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου Θέρμου. Κατόπιν, ο Κτηνίατρος, Αντιδήμαρχος Δήμου Αγρινίου Ιωάννης Φαρμάκης αναφέρθηκε στις υποχρεώσεις των κυνηγών για τους  κυνηγετικούς σκύλους και σεθέματα υγείας και  μέτρα προφύλαξης. Την εκδήλωση έκλεισε η Γεωπόνος Προϊσταμένη Τμήματος Αγροτικής παραγωγής του Δήμου Αγρινίου, κ. Βασιλική Καραπαπά αναφερόμενη στη νομοθεσία για  τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών ζώων συντροφιάς.
       Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση στο θέμα της ορθής διαχείρισης.