«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ» - ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!!
Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ –ΔΑΚΕ και η ομάδα Βασιλόπουλου – ΣΥΡΙΖΑ) που το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε (23-24/2), στο οποίο είχε προγραμματιστεί να γίνει στην Αθήνα το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.
Αφού ο χώρος που θα γίνονταν το συνέδριο είχε γεμίσει με μπράβους της νύχτας, «φουσκωτούς», ποινικούς του υποκόσμου και φρουρούς των εργοδοτών που παρουσιάζονται ως συνδικαλιστές, αφού με ευθύνη της πλειοψηφίας εξαφανιστήκαν οι κάρτες των αντιπροσώπων, αφού οι εργοδότες-συνδικαλιστές σε κεντρική συνεννόηση με την μεγαλοεργοδοσία των supermarket, των εφοπλιστών, προσπάθησαν να κάνουν ένα συνέδριο για να εκλεγούν οι ίδιοι στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, τελικά οι εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσαν το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων...

Κατάφεραν με αυτό τον τρόπο να μην γίνει Συνέδριο αντιπροσώπων, εκλεγμένων από πραγματικούς εργαζόμενους που ήρθαν από όλη τη χώρα για να συζητήσουν τα προβλήματα των εργαζομένων και την οργάνωση της πάλης τους. Για τα στελέχη της εργοδοσίας μοναδικός στόχος ήταν να νομιμοποιήσουν νόθους αντιπρόσωπους μπροστά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Είναι οι ίδιοι που το προηγούμενο διάστημα έβαλαν την εργοδοσία μέσα στα σωματεία, με διευθυντικά στελέχη όχι μονάχα να «σέρνουν» στην κάλπη εργαζόμενους, αλλά να εκλέγονται και οι ίδιοι αντιπρόσωποι και μέλη διοικητικών συμβουλίων. Δεν πτοούνται ούτε από το αποτέλεσμα των εκφυλιστικών πρακτικών που ζέχνουν, όπως και τα κόμματα, οι πολιτικές δυνάμεις που τους στηρίζουν. Δεν τους καίγεται καρφάκι αν οι  μεθοδεύσεις τους απομακρύνουν τους εργαζόμενους από την οργανωμένη δράση.
Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης, που μετά την παρουσία των ΜΑΤ στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης και του ασφαλίτη μέσα στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, επιστράτευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σε αυτό το Συνέδριο, οι οποίες μάλιστα δεν έκαναν το παραμικρό όταν καταγγέλθηκαν οι οπλοφόροι-μπράβοι. Αξίζει να αναφέρουμε την επίθεση των μπράβων το Σάββατο 23/2,  σε βάρος του Νίκου Μαυροκέφαλου, μέλους του ΔΣ του Ε.Κ.Αθηνών και της ΕΓ του ΠΑΜΕ, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο τραυματισμός του.
Συνάδελφοι,
Σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν για δυο μέρες τη μάχη ενάντια στην απροκάλυπτη ανάμειξη της μεγαλοεργοδοσίας στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, απαιτώντας την πραγματοποίηση Συνεδρίου των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών, με επίκεντρο τα προβλήματα των εργαζομένων.
Η κατάσταση είναι πλέον στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων, που η συμμετοχή τους στα σωματεία αποτελεί απόφαση τους κι όχι προϊόν εργοδοτικών πιέσεων, εκβιασμών και απειλών. Οι εργαζόμενοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να παλέψουν, πετώντας από πάνω τους ανθρώπους της εργοδοσίας και του κράτους της, αυτούς που υπονομεύουν καθημερινά τα εργατικά συμφέροντα.
Οι εργαζόμενοι έναν δρόμο έχουμε αυτόν της οργάνωσης , της συμμετοχής στα σωματεία μας και τη ανάδειξης της σαπίλας όλων αυτών που θέλουν να καθυποτάξουν το εργατικό κίνημα , να το απασφαλίσουν για να περνούν «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι» μέτρα και νόμοι που οδηγούν στην ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση τους εργαζόμενους.
ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ – ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
Η ΣΑΠΙΛΑ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 Αγρίνιο 25/2/2019
Η Διοίκηση