«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΚΟΒ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ του ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

               
                Με αφορμή το γεγονός της παρουσίας του Μακρή, στελέχους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στην κοπή πίτας του πολιτιστικού συλλόγου «Οι Θεστιείς» στο Καινούργιο, η ΚΟΒ Τριχωνίδας του ΚΚΕ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ,
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ!
               
                Ο πολιτιστικός σύλλογος "Οι Θεστιείς" κάλεσε το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, Μακρή, για να τιμήσει, δήθεν, το σύλλογο με την παρουσία του στην πρόσφατη ετήσια χοροεσπερίδα του.
          Δεν έχει δικαίωμα κανένας να καλεί στο Καινούργιο τους ιδεολογικούς απογόνους και υμνητές των Χιτών που βασάνιζαν, σκότωναν, και βίαζαν στο χωριό μας και...
στην περιοχή, την περίοδο του 1946. Είναι απαράδεκτο και προκλητικό!
          Έχει μεγάλη ευθύνη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου που ο χρυσαυγίτης καλέστηκε ως επίσημο πρόσωπο και όποιος τον κάλεσε λερώνει την τίμια πορεία του συγχωριανών του. Αυτός ο Σύλλογος έχει προσφέρει στον πολιτισμό, για πολλά χρόνια, σε μαθητές και νέους εργαζόμενους που εκφράζονται με το χορό, το θέατρο, τη συζήτηση για την παράδοση, σε γυναίκες όλων των ηλικιών που βρίσκουν διέξοδο με την ψυχαγωγία. Αυτός ο χρυσαυγίτης, ο υμνητής της χούντας, τί προσφέρει στον πολιτισμό;
          Οι πολιτικοί τους πρόγονοι (Μεταξάς, χουντικοί κ.λπ.) στάθηκαν απέναντι στο εργατικό-λαϊκό τραγούδι, συνολικά στο λαϊκό μας πολιτισμό. Η λογοκρισία πήγε σύννεφο και εκατοντάδες προοδευτικοί, δημοκράτες, κομμουνιστές καλλιτέχνες και άνθρωποι του πολιτισμού, πήγαν στα ξερονήσια και τις φυλακές. Τα λαϊκά μας τραγούδια που μας συντροφεύουν μέχρι και σήμερα, έχουν μέσα τους τον πόνο για την εκμετάλλευση και τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.
          Οι φασίστες-χρυσαυγίτες έχουν αποδείξει στην πράξη ότι είναι με τους λίγους που μας εκμεταλλεύονται και μάλιστα θέλουν να γίνεται και με τον πιο στυγνό τρόπο. Από τη μία κάνουν επιθέσεις σε φτωχούς μετανάστες-πρόσφυγες, σε κομμουνιστές-συνδικαλιστές που είναι μπροστάρηδες στον αγώνα και σε όσους αντιστέκονται. Και από την άλλη είναι με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που κάνουν πολέμους, δημιουργώντας μετανάστες-πρόσφυγες και τους εφοπλιστές, το κεφάλαιο που θέλουν μεροκάματα και δικαιώματα των εργαζομένων στον πάτο, για να κερδίζουν με την ανάπτυξή τους.

Πολιτισμός και φασισμός δεν πάνε μαζί. Οι υμνητές της χούντας δεν έχουν καμία θέση στον πολιτιστικό σύλλογο "Οι Θεστιείς".

          Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι ιστορικά στο εργατικό-λαϊκό κίνημα έπαιξαν προοδευτικό ρόλο, αγκαλιάστηκαν από χιλιάδες λαού, όταν ήταν αποκούμπι στα προβλήματά του, όταν ήταν πηγή ανύψωσης του πνευματικού του επιπέδου, στιγμή ανάπαυσης και ψυχαγωγίας.
          Καλούμε τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο Σύλλογο, και τους συγχωριανούς, να τους καταδικάσουν και να τους απομονώσουν. Το Διοικητικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να καλέσει σε Γενική Συνέλευση, να εξηγήσει πώς έγινε ότι  έγινε, και να πάρει θέση καταδίκης για το περιστατικό.

                                                                                ΚΟΒ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ