«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Πόσο χαμηλά;;

Γράφει ο Γιώργος Β. Σολτάτος

 Πόσο χαμηλά;;

     Στις 13 Σεπτέμβρη 2018 , έγραψα ένα άρθρο με τίτλο «  Καλά . Εσείς συμβιβαστήκατε αργά!!!!!  Ξεκίναγα ως εξής :
  «  Ξεκίνησαν σαν Κομμουνιστές . Μετά έγιναν Αναθεωρητές Κομμουνιστές. Συνέχισαν σαν Αριστεροί , ριζοσπάστες ή απλοί . ‘Ήδη θεωρούν τους εαυτούς τους  Κεντροαριστερούς. Θέλουν να συνεχίσουν σαν Κεντρώοι.  Μετά θα γίνουν απλά Κεντροδεξιοί , και πριν  ο Κόκορας κελαηδήσει  θα γίνουν σκέτοι δεξιοί.  Ε!!! και αφού φθάσανε ως εκεί θα την αράξουν κλείνοντας τον κύκλο τους  να τελειώνουν. Μπορεί κάποιοι να πάνε και παραπέρα!!!!»
  Τώρα με τα τελευταία γεγονότα (Ψήφος Εμπιστοσύνης, Συμφωνία των Πρεσπών, κλπ) φαίνεται καθαρά ότι προχωρούν με μεγαλύτερη ταχύτητα σε αυτό που φοβόμουν ότι «Μπορεί κάποιοι να πάνε και παραπέρα!!!!»
   Τα γεγονότα δυστυχώς αυτό ακριβώς δείχνουν.
   Όλο και ποιο πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πλέον , αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, σχεδόν καθημερινά επιβεβαιώνει αυτό το φόβο μου.
   Και εξηγούμαι :
       Αν κάποια φορά στη Ζωή σου , πέρασες για κάποια φεγγάρια από το ΚΚΕ , δεν σημαίνει ότι υπήρξες ή έγινες Κομμουνιστής.
       Αν φοράς ένα κόκκινο μαντιλάκι ,στο τσεπάκι του γιλέκου σου ή του σακακιού σου , επίσης δεν σημαίνει ότι έγινες και Κομμουνιστής.
       Αν μικρός διάβαζες τον Λένιν δεν σημαίνει ,ότι κατάλαβες τι έλεγε κιόλας, πολύ περισσότερο όταν απλά διάβασες και δεν μελέτησες!! Και φυσικά δεν σημαίνει ότι έγινες και κομμουνιστής.
       Αν κάποτε έκανες και τον Καθοδηγητή , δεν σημαίνει αυτόματα ότι έγινες και ο ίδιος ο Λένιν.
       Πολλοί και καθοδηγητές υπήρξαν και μέλη του Κόμματος υπήρξαν , πολλοί για αρκετό καιρό (και όχι περιστασιακά) ,αλλά δυστυχώς για αυτούς (και ευτυχώς για το Κόμμα) , δεν είχαν τις αντοχές να συνεχίσουν η τους γοήτευσε η «μπουρζουαζία» και η εξουσία.!
  Γιατί βλέπεις ο δρόμος του Αγώνα είναι δύσκολος!!!
        Αν αυτό το δρόμο το δύσκολο , δεν μπόρεσες να τον συνεχίσεις τουλάχιστον ομολόγησε την αδυναμία σου και μην προσπαθείς να «λοιδορείς» τους άλλους που συνεχίζουν. Πολύ δε περισσότερο μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις την αδυναμία σου με δήθεν κριτικές αναλύσεις   Απλά σιώπα!!!
         Απευθύνομαι στους σημερινούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ , με πολλούς από τους οποίους στο παρελθόν συνεργάστηκα, συναγωνίστηκα, διαφώνησα,  αλλά σεβάστηκα και τους καλώ να  δικαιολογήσουν με όποιο τρόπο θεωρούν κατάλληλο την σημερινή τους πορεία του Κυβερνώντος κόμματος.
          Από την άλλη πλευρά : Τι κοινό έχουν απλοί αγωνιστές να στηρίζουν με πράξεις τους ανθρώπους που στερούνται της κοινής συνέπειας!!! Δηλαδή τι κοινό έχει ο απλός αγωνιστής του ΣΥΡΙΖΑ που χρόνια από το μετερίζι του έδινε το Αγώνα του , με το σημερινό «ουρανοκατέβατο» Υπουργό ή Βουλευτή που υποτιμά την νοημοσύνη του.
         Υποτιμούν την Νοημοσύνη  ,όχι μόνο του Λαού αλλά και του απλού στελέχους όταν μιλούν ότι  καταργούν το παλιό, γιατί το παλιό δεν καταργείται με λόγια! Το παλιό καταργείται με την δημιουργία του Νέου, που έχει  ,αρχές, ιδέες, όραμα και προοπτική .
Το παλιό δεν καταργείται με την αντιγραφή του , αλλά με την αποκάλυψη της αλήθειας  και του ρόλου του που βεβαίως δεν επαναλαμβάνεις.
        Το παλιό δεν το πολεμάς , χρησιμοποιώντας ότι ποιο «άχρηστο» είχε αυτό σε ιδέες, πρακτικές και πρόσωπα.  Πολύ δε περισσότερο όταν στα τελευταία (πρόσωπα) , δίνεις και ρόλους περίπου «καθοδήγησης» γιατί απλά το ρόλο αυτό τον στερείς από σένα.   
          Για παράδειγμα δεν μπορεί να λένε στελέχη σου ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κυβερνούσε με 150 βουλευτές και τον Κατσίκη από την ΔΗΑΝΑ στις αρχές του 1990  και να αντιγράφεις το ίδιο το 2018! Αλήθεια που είναι το Νέο.
         Για παράδειγμα πρέπει να ξέρεις ή θα έπρεπε να ξέρεις ότι  ο Ναζισμός και ο Φασισμός αναπτύσσονται , όταν τα πολιτικά συστήματα , απαξιώνουν τον ίδιο τον εαυτό τους , δίνοντας ρόλο και υπόσταση ,πολλές δε φορές και άλλοθι σε αυτούς που κλωσούν αυτά ακριβώς τα φαινόμενα.  Θα έπρεπε δηλαδή να ξέρετε ότι όσο και να ουρλιάζουν οι ακροδεξιοί , ποτέ δεν θα πετύχουν κάτι αν, το πολιτικό σύστημα  είχε μείνει στοιχειωδώς σταθερό  στις απόψεις τους και τις προωθούσατε.
        Για παράδειγμα δεν συνεχίζεις να λες ακόμα και χειρότερα ψέματα από αυτούς που εκπροσωπούσαν το παλιό, για να δικαιολογήσεις τους καθημερινούς σου συμβιβασμούς και τις απολίτικες  καθημερινές μεταλλάξεις. Να λες δηλαδή ότι το Σεπτέμβρη 2015 ο Λαός ενέκρινε την αλλαγή πολιτικής σου με την μετατροπή του ΟΧΙ του Δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ. Γιατί είναι εντελώς αδύνατο ένας Λαός να ψηφίζει διαφορετικά τον Γενάρη του ίδιου χρόνου από ότι τον Σεπτέμβρη.
         Και αν δεν μπορείται να σεβαστείτε αυτό το Λαό,  τουλάχιστον μην τον εξευτελίζεται.
         Γιατί ο κάθε άνθρωπος τον εαυτό του μπορεί να τον μεταχευρίζεσται όπως θέλει. Δεν μπορεί όμως να ερμηνεύει τόσο χυδαία την ψήφο του Λαού και να την απαξιώνει...
        Γράφει ο Στρατής Τσίρκας στο βιβλίο του  «Χαμένη άνοιξη» και : που αναφέρεται στην περίοδο των Ιουλιανών του 1965 που ως γνωστό ,  οδήγησαν στην Δικτατορία του 1967 ότι, ένας πράκτορας της CIA έλεγε :
   « … Η λύση της απολυταρχίας θα είναι το τέρμα μιας πολύπλοκης διαδικασίας. ’Έτσι όπως έχουν ερεθίσει τον όχλο οι δημαγωγοί , θα είναι τρέλα να επιχειρήσει κανείς απότομο πέρασμα. Πρέπει πρώτα οι μάζες να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στον κοινοβουλευτισμό ,την πίστη τους στην αρχή που επινόησε η μασονία των Γάλλων ‘Εγκυκλοπαιδιστών, πως το δίκαιο βρίσκεται πάντα με την πλειοψηφία. Για ποια Δημοκρατία μιλούν οι ανόητοι; Ο  Πλάτων μας έχει διδάξει , εδώ και δυόμιση χιλιάδες χρονιά , πως πραγματική Δημοκρατία είναι των αρίστων, οι δούλοι και οι μέτοικοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα.» !!!
     Αυτή η υποβάθμιση του Κοινοβουλευτισμού σήμερα ,δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που η επιβολή μιας άλλης μορφής δικτατορίας  να είναι ένα ώριμο φρούτο και να περάσει εύκολα στον Λαό , αφού τον οδηγεί κάθε μέρα στην απογοήτευση.
  Και μοιραία μπαίνει το ερώτημα. Πόσο ποιο χαμηλά;; Λέτε μέχρι τον Γεωργαλά;;;;

    Αγρίνιο 8 Φλεβάρη 2019                                       Γιώργος Β. Σολτάτος