«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

Παρουσίαση των νέων προγραμμάτων/δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ΕΠΑΝεΚ

Ενημερωτικές εκδηλώσεις σε πόλεις του Νομού Αιτωλοακαρνανίας

 παρουσίασης των νέων προγραμμάτων/δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας
 
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, στα πλαίσια της πληρέστερης και έγκυρης ενημέρωσης των επιχειρήσεων μελών του επί των νέων προγραμμάτων/δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ««Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας για μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις & Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας Εμπόριο - Εστίαση – Εκπαίδευση» και σε συνέχεια της από 4/02/2019 ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Επιμελητηρίου στο Αγρίνιο, προγραμματίζει σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων παρουσίασης των νέων επιχειρησιακών προγραμμάτων και σε λοιπές πόλεις του Νομού,  εν όψει της έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των επενδυτικών σχεδίων, ως κάτωθι:


Ø  Δευτέρα 18/02/2019 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δημαρχείου Αμφιλοχίας,
Ø  Τετάρτη 20/02/2019 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Thermios Apollon”  στο Θέρμο,
Ø  Δευτέρα 25/02/2019 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Παραρτήματος της Ι.Π. Μεσολογγίου Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας,
Ø  Τετάρτη 27/02/2019 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του ξενοδοχείου “Nafs hotel” στη Ναύπακτο.

 Επιγραμματικά αναφέρουμε:
Εργαλειοθήκη Επιχειρηματικότητας: Εμπόριο - Εστίαση - Εκπαίδευση
Στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο λιανικό εμπόριο, στην παροχή υπηρεσιών εστίασης και στην παροχή υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης - κοινωνικής μέριμνας, προκειμένου να αναβαθμίσουν την λειτουργία τους.
Ενισχύονται κατά 50% επενδυτικά σχέδια από 10.000 έως 150.000 ευρώ, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες θα πρέπει αθροιστικά να έχουν κλείσει τουλάχιστον 3 διαχειριστικές χρήσεις 12μηνης διάρκειας, να διαθέτουν έναν τουλάχιστον επιλέξιμο Κ.Α.Δ., να έχουν το έτος που προηγείται της υποβολής της πρότασης χρηματοδότησης τουλάχιστον, 1 ετήσια μονάδα εργασίας (Ε.Μ.Ε.) για το λιανικό εμπόριο, 2 Ε.Μ.Ε. για την εστίαση και 5 Ε.Μ.Ε. για την εκπαίδευση - κοινωνική μέριμνα.
 Επιδοτούνται δαπάνες για παρεμβάσεις σε κτήρια, εγκαταστάσεις και περιβάλλοντα χώρο, προμήθεια μηχανημάτων και εξοπλισμού, μεταφορικά μέσα, υπηρεσίες ψηφιακής προβολής, πιστοποίησης, μελετών – κατάρτισης – παρακολούθησης του επενδυτικού σχεδίου, καθώς και δαπάνες μισθολογικού κόστους νέου προσωπικού.
 Οι αιτήσεις χρηματοδότησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 27/02/2019 έως 09/05/2019*, στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) www.ependyseis.gr/mis  .

Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων
 Στοχεύει στην ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, προκειμένου να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την ανταγωνιστική τους θέση στην εσωτερική και εξωτερική αγορά, επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του παραγωγικού εξοπλισμού τους και στην πιστοποίηση των προϊόντων τους.
Ενισχύονται κατά 50 – 65 % επενδυτικά σχέδια από 20.000 έως 200.000 ευρώ, επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην αγροδιατροφή / βιομηχανία τροφίμων, στην ενέργεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες (Π.Δ.Β.), στο περιβάλλον, στις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.), στην υγεία, και στα υλικά – κατασκευές, οι οποίες θα πρέπει αθροιστικά να έχουν κλείσει τουλάχιστον 3 διαχειριστικές χρήσεις 12μηνης διάρκειας, να διαθέτουν τους επιλέξιμους Κ.Α.Δ. της επένδυσης και να έχουν 2 τουλάχιστον Ε.Μ.Ε. εξαρτημένης εργασίας πλήρους ή μερικής απασχόλησης το έτος που προηγείται της υποβολής του επενδυτικού σχεδίου.

Επιδοτούνται δαπάνες για μηχανήματα - εξοπλισμό, πιστοποίηση προϊόντων - υπηρεσιών - διαδικασιών, συσκευασία - ετικέτα - branding, ψηφιακή προβολή, συμβουλευτικές υπηρεσίες - τεχνικές μελέτες, μεταφορικά μέσα, μισθολογικό κόστος νέου προσωπικού.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 20/02/2019* έως εξαντλήσεως του διαθέσιμου για το πρόγραμμα προϋπολογισμού (το αργότερο 18 μήνες από την αρχική δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης), στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (Π.Σ.Κ.Ε.) www.ependyseis.gr/mis.



ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ