«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019

Ανακοίνωση της ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για το βανδαλισμό των γραφείων του ΚΚΕ στο Αιτωλικό

Καταγγέλλουμε την προβοκατόρικη, άνανδρη και θρασύδειλη διπλή επίθεση στα γραφεία του ΚΚΕ στο Αιτωλικό. Τα συγκεκριμένα γνωστά φασιστοειδή της περιοχής, βανδάλισαν την πρόσοψη των γραφείων, γράφοντας φασιστικά συνθήματα και σύμβολα της ναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Τους ενοχλεί η ξεκάθαρη θέση του Κόμματος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το μόνο γνήσιο, λαϊκό πατριωτικό και διεθνιστικό "ΟΧΙ" στην επαίσχυντη αυτή συμφωνία, η ανάδειξη του ρόλου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως σημαιοφόρου τους, αλλά και...
το κάλεσμα των κομμουνιστών για απομόνωση των φασιστικών ομάδων με αφορμή τα εθνικιστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Ο φασισμός, ο εθνικισμός και με τον αλυτρωτισμό  που καλλιεργούν, πάντοτε αποτελούσαν το καλύτερο εργαλείο του κεφαλαίου, των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών, για να μοιράζουν και να ξαναμοιράζουν περιοχές, για να αλλάζουν τα σύνορα, για να επιβάλλουν στους λαούς τα συμφέροντά τους. Αυτό ακριβώς κάνει και η Συμφωνία των Πρεσπών που εξυπηρετεί τα σχέδια των ΗΠΑ - ΕΕ, να αλλάξουν τα σύνορα, να ξαναμοιράσουν τις αγορές, να ισχυροποιηθούν απέναντι στα ρωσικά, κινέζικα κ.ά. ιμπεριαλιστικά συμφέροντα που συγκρούονται στην ευρύτερη περιοχή μας.

Αποκρύπτουν,  ότι οι ίδιοι οι πολιτικοί πρόγονοι της Χρυσής Αυγής και οι υποστηρικτές τους, είναι αυτοί που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς και τους Ιταλούς φασίστες και ναζιστές, για να τσακίσουν τον ελληνικό λαό, οδηγώντας τον στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ενοχλούνται από την ιστορική αλήθεια και την δράση του ΚΚΕ που την αποκαλύπτει. Επειδή οι φασίστες είναι παιδιά της σαπίλας αυτού του συστήματος, τους ενοχλεί που το Κόμμα μας διαρκώς παλεύει με όλες του τις δυνάμεις να αναδείξει ότι υπάρχει διέξοδος από το ανθρωποφάγο σύστημα που ζούμε σήμερα. Τους ενοχλεί που μιλάμε για μια άλλη κοινωνία, που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου την εξουσία θα έχει η εργατική τάξη, ο λαός και όχι τα αφεντικά τους, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες. Γιατί οι φασίστες είναι "γέννημα" των εκμεταλλευτών.

Ιδιαίτερα, ενοχλούνται σήμερα, που μέλη, φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, συσπειρώνονται και δυναμώνουν το ΚΚΕ ενόψει των εκλογικών μαχών του Μαΐου.

Γι' αυτό στις εκλογές για την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση καλούμε σε ενίσχυση των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης", των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ. Καλούμε το λαό του νομού  να δώσει τη μάχη μαζί μας, μέσα από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για πιο δυνατή εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση. Για να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου.

Δυναμώνουμε το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, τη μόνη φωνή αντίστασης στην πολιτική της ΕΕ, της ένωση των εκμεταλλευτών, τον εχθρό των λαών και των δικαιωμάτων τους.

Τέτοιου είδους ενέργειες σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να φοβίσουν τους κομμουνιστές, ούτε τους ριζοσπάστες αγωνιστές του μαζικού - λαϊκού κινήματος.

Στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, είναι αποδεδειγμένο δεν πιάνουν απειλές

Συνεχίζουμε...