«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ για το Συνέδριο Ο.Ι.Υ.Ε.

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. καταγγέλλει στην εργατική τάξη  και το λαό της περιοχής  τις απαράδεκτες ενέργειες  της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας  Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας  (ΠΑΣΚΕ ,ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ ομάδα Βασιλόπουλου) να διαλύσουν  το  συνέδριο  της Ομοσπονδίας .
Σαν Εργατικό Κέντρο  έχουμε καταγγείλει τις νοθείες , τη συμμετοχή  διευθυντικών στελεχών  επιχειρήσεων  στις αρχαιρεσίες των σωματείων  που  μάλιστα εκλέγονται στα Δ.Σ.  και αντιπρόσωποι  σε δευτεροβάθμια όργανα  και τη Γ.Σ.Ε.Ε.  κι όλα αυτά για  να δημιουργήσουν  πλαστές πλειοψηφίες  μπροστά στο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε.
Δε δίστασαν, προκειμένου  να επιτύχουν το στόχο τους , να...
επιστρατεύσουν και μπράβους  ενόπλους, ανθρώπους της νύχτας, ποινικούς, χτυπώντας  αντιπροσώπους  συνδικάτων.
Είναι μεγάλη  η ευθύνη της κυβέρνησης , που με την παρουσία  των ΜΑΤ στο Ε.Κ. Κατερίνης  και την παρουσία  ασφαλίτη  στο συνέδριο  του Ε.Κ. Θεσσαλονίκης  επιστράτευσαν  και σ’ αυτό το συνέδριο αστυνομικές δυνάμεις  που στην καταγγελία  για ενόπλους μπράβους δεν έκαναν τίποτα για να τους απωθήσουν.
Αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες έχουν το θράσος  να εγκαλούν τις ταξικές δυνάμεις το ΠΑΜΕ, που δίνει  καθημερινά τη μάχη στους κλάδους  στους χώρους  δουλειάς,  για να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι  και να παλέψουν για την επίλυση των προβλημάτων τους .
Βασικά η οργάνωση της πάλης  είναι έξω από την ατζέντα τους. Το μόνο που τους ενδιαφέρει  είναι οι πλαστές πλειοψηφίες  με κάθε τρόπο , για να τις χρησιμοποιούν σ’ όλα τα επίπεδα να περνά η αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική κυβερνήσεων- εργοδοτών- Ε.Ε. 
Αγωνιζόμαστε  και καλούμε όλη την εργατική τάξη  να συμβάλει  για συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά, για την ανασύνταξη του εργατικού , συνδικαλιστικού κινήματος.

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΑΪΜΟΥΔΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ

Όσο και αν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους  δε θα τους περάσει.
Έχουμε τη δύναμη  να τους απομονώσουμε.
ΤΟ Δ.Σ.

***
ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ελ. Βενιζέλου 13 ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ. 26410 22 325 FAX: 26410 46515


   Αγρίνιο   25/  2  / 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Παρασκευή 22 Φλεβάρη  2019 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  Αφού εκτίμησε τη δράση του προηγούμενου διαστήματος  και τη συμβολή  στην επιτυχία  της κινητοποιήσεων  των κλάδων
 ( οικοδόμων – δασεργατών κ.α.) ,   έβαλε   για το επόμενο διάστημα πρόγραμμα δράσης , εκτιμώντας  ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και πρέπει  να προσαρμοστεί η δουλειά μας  με αιχμή τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας .
Το ζήτημα των Σ.Σ.Ε., πάλη για υπογραφή  κλαδικών συμβάσεων , κατώτατος μισθός 751€, μέτρα για την ανεργία ,προστασία των ανέργων , τα προβλήματα στους χώρους δουλειάς
 ( απληρωσιά, τρομοκρατία, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας), στήριξη των κινητοποιήσεων  των κλάδων , πάλη ενάντια  στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο  και στην εμπλοκή  της κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς.
Το Δ.Σ. εκτίμησε τη δράση του  μπροστά στο συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε που η  πλειοψηφία της (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ- ΣΥΡΙΖΑ)  προσπαθεί να δημιουργήσει συσχετισμούς με νοθείες , τη συμμετοχή  διευθυντικών στελεχών  επιχειρήσεων σε Ε.Κ. και Ομοσπονδίες  , με εργοδότες  να συμμετέχουν σε αρχαιρεσίες  σωματείων   και να εκλέγονται στα όργανα του κινήματος .
Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  αποφάσισε  την Τετάρτη 13 Μάρτη  να καλέσει σε Γενική Συνέλευση  αντιπροσώπων  και Διοικητικών Συμβουλίων  των σωματίων  του Ε.Κ.Α.  για την καλύτερη  οργάνωση της δράσης του.
Για την παγκόσμια ημέρα της  εργαζόμενης γυναίκας 8 Μάρτη  περιοδείες , εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς. 
Εκδηλώσεις  μπροστά  στην επέτειο  20 χρόνων από την ίδρυση του ΠΑΜΕ .Αποκορύφωμα  της δίμηνης  δράσης  του η 1η του Μάη .
Καλούμε  τους εργαζόμενους  , τους άνεργους , τους συνταξιούχους , τη νεολαία  με τη συμμετοχή τους  στα σωματεία να συμβάλουν  για την επιτυχία των εκδηλώσεων – κινητοποιήσεων .
Τους καλούμε επίσης , μπροστά στις επικείμενες εκλογές  σε Δήμους- περιφέρειες και στις εθνικές, όποτε κι αν γίνουν, να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα και με την ψήφο τους να καταδικάσουν όλους αυτούς  που έβαλαν πλάτη να περάσουν  οι αντιλαϊκές – αντεργατικές  πολιτικές, ( κυβέρνηση, Ε.Ε., κόμματα του ευρωμονόδρομου, δήμαρχοι, περιφερειάρχες  κ.α.),  να απομονώσουν το φασιστικό , ναζιστικό μόρφωμα της  εγκληματικής  οργάνωσης Χ.Α. Να στηρίξουν  σ’ όλες τις μάχες τους αγωνιστές  που  αταλάντευτα  ήταν στο πλευρό τους , στην οργάνωση της πάλης  ενάντια  συνολικά  στην επίθεση που δέχονται  οι εργαζόμενοι   και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα .
Αξιοποιώντας  την πείρα μας με την οργάνωση και τον αγώνα μας έχουμε τη δύναμη να βάλουμε φραγμό στα σχέδια τους , να περάσουμε  στην αντεπίθεση  με σύνθημά μας :
Μπροστά οι δικές μας ανάγκες  και όχι τα κέρδη των λίγων.
ΤΟ Δ.Σ.