«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου 2019

Ενημέρωση από τον Δήμο Αγρινίου

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΕ ΕΡΓΑ ΣΤΗ Ν.Α. ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Τα έργα που εκτελούνται  στην είσοδο της πόλης  επισκέφθηκε ο  Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου. Ο κ. Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών που αφορούν στο πρώτο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της Χώρας  που είναι...

 η «Λειτουργική αναβάθμιση του Επιχειρηματικού Κέντρου  στη Νοτιοανατολική είσοδο της πόλης του Αγρινίου»  προϋπολογισμού  4.800.000,00 Ευρώ.
Όπως τόνισε ο Γιώργος Παπαναστασίου, το Αγρίνιο, με το συγκεκριμένο έργο   πρωταγωνίστησε σε εθνικό επίπεδο με την κατάθεση ενός οραματικού σχεδίου. Παράλληλα επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου: «Στις 11 Φεβρουαρίου 2014 είχα ανακοινώσει την υποψηφιότητά μου για τον Δήμο Αγρινίου. Σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2019, από εδώ, το σημείο όπου ξεκινά και υλοποιείται το πρώτο έργο Βιώσιμης Αστικής Ανάπλασης της Χώρας, επαναδιατυπώνω την πρόθεσή μου να είμαι εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου. 
Στην πρώτη θητεία βάλαμε τα θεμέλια για να αλλάξουμε την φυσιογνωμία της πόλης.
Δουλέψαμε σκληρά για να σχεδιάσουμε  το Αγρίνιο του αύριο, έναν τόπο να ζεις.
Και τα καταφέραμε. Τώρα ήρθε η ώρα να  υλοποιήσουμε όλα όσα οραματιστήκαμε. Πετύχαμε και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για σημαντικά έργα.
Ήδη,  βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά μεγάλο κομμάτι του προγράμματος μας.
Τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την εικόνα της πόλης  αλλά και τα μικρότερα έργα που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.Συνεχίζουμε  την προσπάθεια με ξεκάθαρες προτάσεις και συγκεκριμένο στόχο. 
Το Αγρίνιο προχωρά μπροστά με όραμα και σχεδιασμό.
Δηλώνω παρών για να ολοκληρώσω το πρόγραμμά μου.
Με τους συνεργάτες μου, συνεχίζουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε κάθε γωνιά του μεγάλου μας Δήμου. Ανοίγουμε την πόρτα και σε όλους όσους είναι ικανοί και πρόθυμοι να προσφέρουν στο Αγρίνιο.
Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε τον τόπο μας καλύτερο».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
Αναβάλλεται η εκδήλωση των εργαζόμενων στο Δήμο Αγρινίου.

Αναβάλλεται λόγω πένθους η προγραμματισμένη για την Τρίτη εκδήλωση της κοπής της πίτας των εργαζόμενων στο Δήμο Αγρινίου.

***
Βιτρίνες – Βραβεύσεις

Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019 στην πρώην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και  η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου βράβευσαν τους εμπόρους – καταστηματάρχες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό για την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη στολισμένη βιτρίνα καταστήματος. 
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εορτών με πολύ μεγάλη συμμετοχή των εμπόρων.
 Η επιτροπή έκρινε τις βιτρίνες ως εξής:
1ο Βραβείο :Φαρμακείο, Παπαθανασόπουλος Ανδρέας και Ευάγγελος με θέμα :"Δόξα εν υψίστοις Θεώ και επί Γης Ειρήνη".
2ο Βραβείο:Βιοκαρπέτ, Ασημακοπούλου Ιωάννα
3ο Βραβείο:Μουσικός Οίκος, Αποστολιώτης Νεκτάριος (μουσικός οίκος Φίλιππος Νάκας).
Επαίνους
Gastrobaribha
Φαρμακείο, Τάνταρου Σόνια
Κρεοπωλείο, Δημήτρης Γιγκλάς
Οπτικά Ιουλία Κούτσικου

Οπτικά Στέφανος Φελώνης
Από την περιφέρεια το Βιβλιοπωλείο της κ.Σωτηρίας Δαβράζου στο Καινούργιο -Αγρινίου.
Στην προσπάθεια των εμπόρων αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: “ Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως γιατί όλοι μαζί συμβάλλατε  στη δημιουργία εορταστικού κλίματος. Δώσατε  χρώμα και ζωή στους δρόμους της πόλης και επιδράσατε θετικά στην ψυχολογία μικρών και μεγάλων. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ομορφύνουμε την πόλη και να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας σε ένα εξαιρετικό περιβάλλον. Χαίρομαι που όλοι μαζί καταφέραμε να διαμορφώσουμε μια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ώστε η αγορά μας να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από των υπόλοιπων πόλεων».
Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες έδωσε και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Μαρία Παπαγεωργίου.