«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Αποφάσεις του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Το Δ.Σ. του σωματείου μας συνεδρίασε   Πέμπτη 21 Φλεβάρη  με θέματα  :

1ον.  Εκτίμηση των κινητοποιήσεων  του προηγούμενου διαστήματος  για την πανελλαδική  κινητοποίηση  της Ομοσπονδίας  Οικοδόμων Ελλάδας με αίτημα την αναγνώριση  και διανομή των «υπέρ αγνώστων»  ενσήμων.  Αναδείχθηκε , για άλλη μια φορά,   το πάγιο αίτημα  του κλάδου. Παρά  τις κατηγορηματικές   δηλώσεις του υπουργού  ότι δεν υπάρχουν  χρήματα  για την αναγνώριση και διανομή τους ,  εμείς  διεκδικούμε  - απαιτούμε  να...
αποδοθούν στους οικοδόμους  τα ένσημα αυτά  που είναι πληρωμένα  και δουλεμένα  και αποτελούν  πραγματικές ημέρες εργασίας.
2ον.  Μέτρα προστασίας των οικοδόμων.    Να παρθούν  άμεσα μέτρα προστασίας  των άνεργων οικοδόμων , που στη συντριπτική τους πλειοψηφία  παραμένουν άνεργοι , παρά τους ευφημισμούς της  κυβέρνησης   ΣΥΡΙΖΑ  ότι βγαίνουμε από τα μνημόνια, επιστροφή στην
 « κανονικότητα» και ότι η ανάπτυξη  είναι εδώ!! Οι συνάδελφοι οικοδόμοι στην περιοχή μας  ζουν από πρώτο χέρι  αυτήν την «ανάπτυξη»  με μακροχρόνια ανεργία, περιμένοντας  τα 8μηνα προγράμματα  των  δήμων  μήπως  πάνε για δουλειά. Βιώνουν την «ανάπτυξη»  όταν βρίσκουν κανένα  μεροκάματο  και πηγαίνουν ήλιο με ήλιο  για δουλειά ,  πολλές φορές  χωρίς ένσημο  και με ανύπαρκτα  μέτρα  υγιεινής  και ασφάλειας  στους χώρους δουλειάς , βάζοντας σε κίνδυνο  την ίδια τους τη ζωή .
3ον. Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ( Κ.Σ.Σ.Ε. ) . Υπάρχει ανάγκη και η ίδια η ζωή το επιβάλλει σήμερα  να παλέψουμε όλοι μαζί  για υπογραφή  Κ.Σ.Σ.Ε. με ουσιαστικές αυξήσεις  στα μεροκάματα- κατώτερο μεροκάματο  45  € -   που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας .
Δεν μπορούμε  σήμερα να υπολογίσουμε τη  ζωή μας και τις απαιτήσεις που γεννιούνται  για εμάς και τις οικογένειές μας  με τα 650 €  κατώτερο μισθό  που αναγκάστηκε να εξαγγέλλει η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ  μετά από  μακροχρόνιες  κινητοποιήσεις  των εργαζομένων. Αποτελούν ψίχουλα  που έτσι κι αλλιώς θα εξανεμιθούν  από τη φοροληστεία , τα πανάκριβα τιμολόγια σε ρεύμα και νερό, τη μείωση του αφορολόγητου  από το  2020 . Διεκδικούμε  κατώτερο μισθό  751 €
Καλούμε όλους τους οικοδόμους , τους συνάδελφους  στον  κλάδο των κατασκευών  να πάρουμε  την υπόθεση  στα χέρια μας . Με σύνθημα « μπροστά οι δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων»,  να οργανώσουμε τον αγώνα μας απέναντι  στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  , των κομμάτων  του ευρωμονόδρομου, κεφαλαίου, Ε.Ε., ΝΑΤΟ  . Συσπειρωμένοι στα σωματεία μας  να τους χαλάσουμε τα σχέδια. 
Μπροστά στις επικείμενες  εκλογές  του Μάη  σε δήμους – περιφέρεις- ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές  , όποτε κι αν γίνουν,  πρέπει οι εργαζόμενοι  να  καταδικάσουν με την ψήφο τους   όλους αυτούς  που έβαλαν  πλάτη να περάσει  η αντιλαϊκή πολιτική , να απομονώσουν το φασιστικό  μόρφωμα  της εγκληματικής Χ.Α.
Παίρνουμε μέρος  στη Γ.Σ. του Σωματείου μας την Πέμπτη 21 Μάρτη   ώρα 7:00 μ.μ. στο Ε.Κ.Α.
Προετοιμάζουμε την Πανελλαδική  Πανοικοδομική απεργία στα τέλη του Μάρτη.
ΤΟ Δ.Σ.