«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Περί ΤΕΙ ο λόγος

Τις τελευταίες ημέρες οι προφήτες της προηγούμενης περιόδου βλέπουμε να εξελίσσονται απ’ τη μια σε επαναστάτες και απ’ την άλλη σε δημόσιους κατήγορους. 

Εμείς με απόλυτη ηρεμία θα υπενθυμίσουμε τα εξής:
Κατά τη διάρκεια του αναπτυξιακού συνεδρίου για τη Δυτική Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2018 ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι στα αστικά κέντρα της Περιφέρειας, αλλά και στην παραγωγική ύπαιθρο και των τριών νομών, έχει δημιουργηθεί ένα όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε, ανορθολογικό πλαίσιο, ένα εκπαιδευτικό κουβάρι, το οποίο πρέπει να ξεδιαλύνουμε. Και αυτό ήταν αποτέλεσμα των πελατειακών σχέσεων και...
της ανευθυνότητας του παρελθόντος. Με καταργήσεις τμημάτων, με αδικίες, τις οποίες ακόμη πληρώνουμε.
Στόχος μας ήταν με θαρραλέες κινήσεις, πάνω σε στέρεες βάσεις και σε σύνδεση με την τοπική κοινωνία και τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου να επιδιώξουμε την ανάπτυξή του.
"Στο πλαίσιο αυτό" - εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός - "στην Αιτωλοακαρνανία, ιδρύεται Σχολή Γεωπονικών και Θαλάσσιων Επιστημών. Και με αυτό τον τρόπο ορθά αξιοποιούμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου. Τον ατέλειωτο φυσικό πλούτο της Λιμνοθάλασσας και το παραγωγικό δυναμικό του πρωτογενούς τομέα στην Αιτωλοακαρνανία (...)" 
Τέλος έκανε λόγο για ίδρυση νέων Τμημάτων, που θα ανήκουν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με έδρες στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι. 
Στη συνέχεια δια στόματος του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου κατά την επίσκεψη του στις εγκαταστάσεις του πρώην ΤΕΙ Μεσολογγίου στις 28 Σεπτεμβρίου 2018 τονίστηκε ότι η εγκατάλειψη και η ερήμωση των εγκαταστάσεων στο Μεσολόγγι είναι αδιανόητη και ακολούθησε δέσμευσή του  στον Πρύτανη του ΤΕΙ ότι το υπουργείο θα συμβάλει στην αξιοποίηση των εγκαταστάσεων προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Σήμερα όλη αυτή η προσπάθεια έφτασε στο τέλος της και βρισκόμαστε λίγες μόλις μέρες πριν την ολοκλήρωση της παρέμβασης που θα ξαναφέρει ζωή στην πόλη μας με στέρεα ακαδημαϊκά και αναπτυξιακά κριτήρια. Προς την κατεύθυνση αυτή σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσολογγίου είναι σταθερά προσηλωμένος.
Τη στιγμή αυτή καλό θα ήταν να αναλογιστούν όσοι κραυγάζουν, πόσα δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια και δεν εξασφάλισαν ούτε την ασφάλεια, ούτε το υγιές περιβάλλον, ούτε καν την καθαριότητα γύρω από τις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ. 
Μήπως έτσι φαντάζονται ότι θα δώσουν ώθηση στην ανώτατη εκπαίδευση στην πόλη μας;
                                                                                                                 Το γραφείο Τύπου