«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019

Κοχενίλη ή Καρμίνη ή Ε120, κόκκινη χρωστική, από έντομα, για τρόφιμα, ποτά, γλυκά, καλλυντικά

της Αγγελική Μήλιου, βιολόγου, medlabnews.gr


Πολλά έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια για το κόκκινο χρώμα που μπαίνει σε τρόφιμα και ποτά και προέρχεται από έντομα. Μάλιστα έχει γραφτεί ότι προέρχεται από κατσαρίδες! ή ότι ψημένα σκαθάρια μπαίνουν στο πιάτο μας!.

Το κόκκινο χρώμα είναι κάτι που το ήξεραν από την αρχαιότητα και τότε το χρησιμοποιούσαν στο βάψιμο ρούχων και φυσικά στη βαφή αγγείων κλπ.