«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Πρέσβης των Τοπικών Προϊόντων Αριστείας το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Συμμετοχή στη σπουδαία 30η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα


Μια ακόμη δράση προώθησης τοπικών προϊόντων αριστείας από το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας έλαβε χώρα στο Μπρίντιζι της Ιταλίας στα πλαίσια της  30ης Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα.
Η 30η Regata Μπρίντιζι – Κέρκυρα αποτελεί το μεγαλύτερο αθλητικό και  τουριστικό γεγονός που λαμβάνει χώρα την καλοκαιρινή περίοδο σε ολόκληρη την Αδριατική και το Ιόνιο. Αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες ιστιοπλοϊκά πληρώματα που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα από όλα τα κράτη της Αδριατικής & του Ιονίου καθώς και...
για χιλιάδες τουρίστες από όλη την Ιταλία. Ο συνδυασμός της Ρεγκάτας με το «Wine Negro Amaro Festival» έχει δημιουργήσει ένα τουριστικό προϊόν που επισκέπτονται πάνω από 150.000 τουρίστες το πρώτο 15 ήμερο του Ιουνίου. Παράλληλα η on line μετάδοση του αγώνα καθώς και η κάλυψη του γεγονότος σε πραγματικό χρόνο από 8 διαφορετικούς blogger από την Ιταλία, Αγγλία, Γερμάνια, Αυστραλία & Αμερική  μεταφέρει την καρδιά του αθλητικού και τουριστικού αυτού γεγονότος σε πάνω από 1 εκατομμύριο ανθρώπους.
Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ως μέλος της Assonautica Mediterannea, φιλοξενήθηκε από το Πανιταλικό Φόρουμ προώθησης της Οικονομίας της Θάλασσας και είχε την δυνατότητα να εκθέσει Τοπικά Προϊόντα Αριστείας, αναδεικνύοντας την πλούσια ποικιλία,  την διατροφική αξία και την υψηλή ποιότητα των  προϊόντων  που παράγονται και τυποποιούνται  στο νόμο Αιτωλοακαρνανίας.
Στα πλαίσια της συμμετοχής του έλαβε μέρος στην δράση Villagio Assonautica  Cambusa Mediterannea – Το χωριό της Assonautica, Γεύσεις και αρώματα της Μεσογείου. Η συγκεκριμένη δράση που έλαβε χώρα σε ένα καλντερίμι δίπλα στο γραφικότατο λιμάνι του Μπρίντιζι, περιλάμβανε τους ιδιοκτήτες και τα πληρώματα των σκαφών, μαζί με εκπροσώπους του Τύπου, των φορέων και των blogger που φιλοξενήθηκαν σε ένα γεύμα καλωσορίσματος με άρωμα Ελλάδας και Ιταλίας. Εκεί η φέτα και το Γιαούρτι της Ορεινής Τριχωνίδας, Τα Π.Ο.Π. τυριά τις Αμφιλοχίας, οι ελιές Αγρινίου και Καλαμών, οι παραδοσιακές πίτες της Νερομάνας,  το ούζο του Μεσολογγίου, τα αυγοτάραχα του Αιτωλικού , τα Τσίπουρα του Αγρινίου, τα κρασιά της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς και το μέλιτων παραγωγών μας, παντρεύτηκαν με το πεκορίνο του Οστούνι και την στρατσιατέλλα  του Αλμπερομπέλλο, με το καπνιστό καπόκολλο του Τάραντο, τα φημισμένα για το άρωμά τους πομοντόρι του Πέτσε ντι Γκρέκο  και τα πολυβραβευμένα κρασιά της περιοχής του Μπρίντιζι, μεταφέροντας στους καλεσμένους τα αρώματα, την ιστορία, το γευστικό πολιτισμό της Αιτωλοακαρνανίας και του Μπρίντιζι. Οι bloggerς, κατενθουσιασμένοι, μετέφεραν άμεσα εικόνες και συναισθήματα από το φιλόξενο Ιταλό-Ελληνικό συμπόσιο σε πάνω από 250.000 ανθρώπους που παρακολουθούσαν on line σε όλο το κόσμο την εκδήλωση. 
Οι εταιρίες που πήραν μέρος στις δράσεις του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας από την περιοχή μας και βελτίωσαν σημαντικά τη εξωστρέφεια των προϊόντων τους ήταν οι:

Αποστάγματα/Οίνος: Ποτοποιία Δυτικής Ελλάδος - Σωτηρίου Δημήτρης του Βασιλείου - Παπαθανασόπουλος Κώστας του Σπυρίδωνα (Το Πέτρινο χωριό )- Αφοί Τρικενέ Ο.Ε - Ν & Ν Γρίβας Ο.Ε. - Πασιοπουλος ΑΕΒΕ.

Τυροκομικά – Γαλακτοκομικά: Παπαθανασίου Α.Β.Ε.Ε. – Μπουτσώλη Α.Β.Ε.Ε. - Καρούσος  Σταύρος A.E. - Ν. Νάκας & Υιοί Ο.Ε. - Πετράτος Μηνάς του Γεώργιου.

Ελαιοκομικά προϊόντα : ΓΑΙΑ Α.Ε. - Ήλιδα Α.Β.Ε.Ε. - ΙΘΑΚΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΙΚΕ - Πρεβεντζάς Ευθύμιος του Χαρίλαου.

Αυγοτάραχο – Αλίπαστα – Άλας: Αφοί Στέφου & ΣΙΑ Ε.Ε -  ΚΑΛΛΑΣ Α.Ε.

Ζαχαροπλαστική-αρτοποιία – Μέλι – Ρόδια – Παραδοσιακές Πίτες : Αφοί Π. Κουτέρη Α.Ε. - Οικοζύμη Ε.Π.Ε. – Σαρακης Βασίλειος – Τhe Honey Five Χαλιμούρδα Τσιακανίκα Χρυσούλα - Αγροτικός μελισσοκομικός συνεταιρισμός Αιτωλοακαρνανίας.ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ