«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη 38χρονη ημεδαπή για κλοπή σε οικία στη Ναύπακτο

Στην κατοχή της βρέθηκαν τα κοσμήματα που είχε αφαιρέσει και αποδόθηκαν στην παθούσα
Από τον έλεγχο των στοιχείων προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος της ένταλμα του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών
Συνελήφθη χθες (9-6-2015) το πρωί, στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, μια 38χρονη ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή.
Ειδικότερα, η δράστιδα, χθες το πρωί διέρρηξε οικία 55χρονης ημεδαπής στη Ναύπακτο, τη στιγμή που απουσίαζε η παθούσα και αφαίρεσε κοσμήματα και χρήματα.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί οι οποίοι εντόπισαν και συνέλαβαν σε κοντινή απόσταση την δράστιδα.
Σε σωματική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη 38χρονη, βρέθηκαν όλα τα κλοπιμαία τα οποία είχε αφαιρέσει και αφού κατασχέθηκαν, αποδόθηκαν στην παθούσα.
Από τον έλεγχο των στοιχείων της δράστιδας προέκυψε ότι σε βάρος της εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών για υπόθεση ληστείας, που είχε συμβεί το περασμένο χρόνο σε περιοχή της Αττικής.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου. 
*** 
Εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε αγροτικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας


Δράστες είναι ένας ημεδαπός και δύο υπήκοοι Αλβανίας
Εξιχνιάστηκαν μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Αστακού, οκτώ περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπών που συνέβησαν πριν από δύο χρόνια περίπου, σε ποιμνιοστάσια και αγροικίες σε περιοχές του Αστακού, Μπαμπίνη και Βασιλόπουλο Αιτωλοακαρνανίας.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων και συγκεκριμένα ενός 46χρονου ημεδαπού, ενός 30χρονου αλλοδαπού υπηκόου Αλβανίας και ενός ακόμα ομοεθνή του, που αναζητείται, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και ζωοκλοπές.
Πιο συγκεκριμένα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι οι τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού, κυρίως τις βραδινές ώρες, από τον Ιούλιο του 2013 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, διέπραξαν δύο κλοπές σε φορτηγά αυτοκίνητα, αφαιρώντας καύσιμα και τις μπαταρίες των οχημάτων, ενώ από αγροκτήματα των προαναφερόμενων περιοχών, αφαίρεσαν ένα αλυσοπρίονο και διέπραξαν συνολικά πέντε ζωοκλοπές.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των τριών δραστών, θα υποβληθεί άμεσα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ οι έρευνες για την συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζονται. 
***

Σύλληψη δυο ατόμων στην Πάτρα για κατοχή ναρκωτικών, όπλου και πυρομαχικών

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, κατασχέθηκαν συνολικά (5) κιλά κάνναβης περίπου, ένα πιστόλι, πυρομαχικά
και μια ηλεκτρονική ζυγαριά

Συνελήφθησαν χθες (9-6-2015) το απόγευμα στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός και μία 24χρονη ημεδαπή και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους, για κατοχή ναρκωτικών και παράβαση της Νομοθεσίας περί οπλών και πυρομαχικών.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται και ένας 39χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, τα στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνές τους, πραγματοποίησαν έρευνα στο όχημα, που επέβαιναν ο 28χρονος μαζί με τη 24χρονη όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερεις ανισοβαρείς συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (2.101) γραμμαρίων.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στους δύο δράστες οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν το χρηματικό ποσό των 185 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Έπειτα ενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των δραστών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

  • Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 44,5 γραμμαρίων.
  • Μια ζυγαριά ακριβείας.
  • Ένα πιστόλι.
  • Ενενήντα εννέα (99) φυσίγγια πυροβόλου όπλου.
  • Και το χρηματικό ποσό των 1.300 ευρώ

Από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι, τα ναρκωτικά τους τα είχε προμηθεύσει ο 39χρονος αλλοδαπός από περιοχή της Νεμέας Κορινθίας.
Άμεσα οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση κατά τη διάρκεια της οποίας, αργά το βράδυ, αστυνομικοί μετέβησαν στην Νεμέα Κορινθίας και εντοπίστηκε το όχημα του 39χρονου αλλοδαπού. Στη θέα των αστυνομικών και στον επικείμενο έλεγχο, ο δράστης εγκατέλειψε το όχημα του και διέφυγε πεζός εκμεταλλευόμενος την θαμνώδη βλάστηση και το σκοτάδι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο όχημα του δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν πέντε συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (2.575) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών και κρατούνται προκειμένου να οδηγηθούν μεθαύριο Παρασκευή (12-6-2015) στον Ανακριτή.

Οι έρευνες και το προανακριτικό έργο ενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.



***
Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός στο Αγρίνιο, σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για βιασμό
Συνελήφθη χθες (9-6-2015) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Πακιστάν, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Λευκάδας για υπόθεση βιασμού.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

***

Συνελήφθησαν πέντε άτομα για κατοχή λαθραίου καπνού στην Ηλεία

Κατασχέθηκε ένα κιλό λαθραίου καπνού στο όχημά τους

Συνελήφθη, προχθές (8-6-2015), το βράδυ, στον Πύργο, από Αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, πέντε ημεδαποί άνδρες, ηλικίας από 18 έως 20 ετών σε βάρος των όποιων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας του Τελωνειακού Κώδικα.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και μια 35χρονη ημεδαπή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται.

Πιο συγκεκριμένα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στο όχημα των δραστών, ιδιοκτησίας της 35χρονης, βρήκαν και κατέσχεσαν μια σακούλα με λαθραίο καπνό συνολικού βάρους 1.006 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.
***

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών στο Μεσολόγγι

Κατασχέθηκαν (49) γραμμάρια κάνναβης, μισό κιλό λαθραίος καπνός περίπου και (19) ναρκωτικά χάπια

Συνελήφθησαν, χθες (9-6-2015) το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 53, 44 και 36  ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών και παράβαση της νομοθεσίας του Τελωνιακού Κώδικα.

Ειδικότερα, σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, μετά από αξιοποίηση στοιχείων, βρήκαν στις οικίες των δραστών τα εξής :

  • Μία συσκευασία κάνναβης βάρους (47) γραμμαρίων,
  • Δύο συσκευασίες λαθραίου καπνού συνολικού βάρους (515) γραμμαρίων,
  • Και (19) ναρκωτικά χάπια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου, ενώ τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
 ***

Ευρεία τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας

Συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης

Οι βασικές κατευθύνσεις επικεντρώθηκαν στην εφαρμογή ενός συστήματος διοίκησης, με μετρήσιμους ποσοτικούς και ποιοτικούς «στόχους», και στον σχεδιασμό για την αναδιάταξη των Υπηρεσιών του Σώματος, με στόχο μέσω της νέας δομής να αναβαθμιστεί το περιβάλλον ασφάλειας της χώρας μας



Ευρεία τηλεδιάσκεψη της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, με τους επικεφαλής των δεκατεσσάρων Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (10-06-2014) στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από την Πολιτική Ηγεσία συμμετείχε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Από πλευράς Φυσικής Ηγεσίας συμμετείχε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Σοφιός, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας καθώς και Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας συμμετείχαν οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές και οι Διευθυντές των οικείων Διευθύνσεων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η Πολιτική και Φυσική Ηγεσία του Σώματος, έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις σε μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται κυρίως με την εφαρμογή του στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού, τη βέλτιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών και την κατάλληλη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των διαθέσιμων πόρων.

Οι βασικές κατευθύνσεις επικεντρώθηκαν σε δύο βασικούς πυλώνες που αφορούσαν:

·      στην εφαρμογή ενός συστήματος διοίκησης, εποπτείας και ελέγχου μέσω μετρήσιμων ποσοτικών και ποιοτικών «στόχων», που συναρτώνται με την αποτελεσματική δράση των Υπηρεσιών του Σώματος και

·      στον ειδικότερο σχεδιασμό για την αναδιάταξη των αστυνομικών δυνάμεων και των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, ανά Περιφέρεια, ώστε με τη νέα δομή να αναβαθμιστεί το περιβάλλον ασφάλειας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.

Δόθηκαν ακόμα ειδικότερες κατευθύνσεις και οδηγίες για την αποτελεσματική αστυνόμευση των νησιωτικών και ηπειρωτικών περιοχών, που παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα και τουριστική κίνηση το διάστημα της καλοκαιρινής περιόδου.

Από την πλευρά τους οι κ.κ. Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές, ανέλυσαν την κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές ευθύνης τους, για τα ζητήματα της ασφάλειας και περιέγραψαν ειδικότερα θέματα που σχετίζονται με τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής. Παράλληλα εξέφρασαν απόψεις και προτάσεις σε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, που αφορούν κυρίως στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης και ανάπτυξης αστυνομικών δράσεων.

Τα αποτελέσματα της τηλεδιάσκεψης εκτιμήθηκαν από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία ως ιδιαίτερα εποικοδομητικά, ενώ τα συμπεράσματα που εξήχθησαν θα αξιολογηθούν - αξιοποιηθούν στο πλαίσιο του ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού.