«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Από αύριο Σάββατο, η  Λαϊκή Αγορά  του  Αγρινίου,   μεταφέρεται επί της οδού Γ. Σεφέρη (περιοχή Πανεπιστήμιο), από τη θέση που λειτουργούσε  και συγκεκριμένα  μεταξύ των οδών Δελφών -ΑΓ.Βαρβάρας & ΣΤΡ.Σαράφη  (περιοχή ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ).

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας  και να ακολουθήσουν  πιστά όλες τις συστάσεις για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων.
Παρακαλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες, κατά την...
διάρκεια του  Σαββατοκύριακου, να  εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και  να μην κατεβάσουν ξανά σκουπίδια έως το  βράδυ της Κυριακής.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου,  η οποία είναι  ιδιαίτερα επιφορτισμένη αυτήν την περίοδο με την ασφαλή αποκομιδή των απορριμμάτων, ζητούν  τη συνεργασία των δημοτών και τους παρακαλούν να ακολουθήσουν τις εξής οδηγίες:

·         Γάντια, μάσκες και μαντηλάκια μιας χρήσης ΔΕΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ   ΓΙΑ ΑΥΤΟ  ΤΟ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΜΠΛΕ ΚΑΔΟ.
·         Γάντια, μάσκες, μαντηλάκια μιας χρήσης και άλλα μολυσμένα απόβλητα τα συλλέγουμε σε σακούλες απορριμμάτων, τις οποίες κλείνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.
·         Πετάμε αυτές τις σακούλες μόνον στον ΠΡΑΣΙΝΟ κάδο και μετά κλείνουμε καλά το καπάκι του κάδου.
·         ΔΕΝ πετάμε ποτέ στις αποχετεύσεις γάντια, μάσκες και μαντηλάκια.

·         ΔΕΝ αφήνουμε τις σακούλες έξω από τους κάδους. Χρησιμοποιούμε ειδικές σακούλες απορριμμάτων τις κλείνουμε καλά και δεν τις αφήνουμε έξω από τους κάδους.
·         ΔΕΝ βγάζουμε ογκώδη αντικείμενα (π.χ. έπιπλα, στρώματα),  κλαδέματα, απόβλητα κατασκευών, εκσκαφών και κατεδαφίσεων στο δρόμο  ή έξω από τους κάδους. Πρέπει να προηγηθεί συνεννόηση με τον Δήμο Αγρινίου για την παραλαβή τους.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΌ ΚΔΑΠ ΚΑΙ ΚΕΔΑ

Μένουμε σπίτι. Δημιουργούμε και γυμναζόμαστε.
Ο Δήμος Αγρινίου στο πλαίσιο της εφαρμογής όλων των μέτρων  πρόληψης σας καλεί να μείνετε σπίτι και να προστατεύσετε τον εαυτό και την οικογένειά σας.
Με τη συνδρομή του Τμήματος Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Αγρινίου αξιοποιούμε την ιστοσελίδα για τα παιδιά και τους ενήλικες που παραμένουν στο σπίτι.
Συντονιστείτε στο www.cityofagrinio.grστο livestreamingκαι παρακολουθείστε:
Δάσκαλοι του ΚΔΑΠ Δήμου Αγρινίου  Αερόστατο παραδίδουν διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές δημοτικού.
Τετάρτη και Παρασκευή στις 11.00 π.μ.,  η κ. Αλέκα Σιδέρη  παραδίδει μαθήματα  κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών.
Τρίτη και Πέμπτη στις 11.00 π.μ.ο κ. Μανώλης Περιβόλας παραδίδει μαθήματα γυμναστικής για παιδιά 5-12 ετών.
Δευτέρα και Τετάρτη στις 12.00  ο γυμναστής της ΚΕΔΑ  κ. Βασίλης Ζαφείρης  θα παραδίδει μαθήματα γυμναστικής για ενήλικες.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
***