«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ για δράσεις 7 Απρίλη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ

ΕΔΡΑ : ΑΓΡΙΝΙΟ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 13

Αγρίνιο  07/ 04/ 2020
Το Σωματείου Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Αιτωλ/νίας  σήμερα Τρίτη 07/04/2020  και ώρα 11:00 π.μ., μέρα πανελλαδικής δράσης  για τα προβλήματα της Δημόσιες Υγείας,  πραγματοποίησε  στο νομό τις παρακάτω  προγραμματισμένες συναντήσεις.
·         Στο Αγρίνιο μαζί με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου  με τον Διευθυντή  του ΕΟΠΥΥ Αγρινίου και την Πρόεδρο του σωματείου  εργαζομένων .
·         Στην Αμφιλοχία  μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων  ΟΑΕΕ  με τη  διευθύντρια του Κέντρου Υγείας.
·         Στο Μεσολόγγι μαζί με το Σωματείο Συνταξιούχων  ΟΑΕΕ με το Διοικητή του Νοσοκομείου.
·         Στη Ναύπακτο μαζί με την Αγωνιστική Ενότητα  Εργατικού Κέντρου Ναυπακτίας- Δωρίδας  με τη Διευθύντρια   του Κέντρου Υγείας.
Στις συζητήσεις που ακολούθησαν οι επιτροπές μας  μετέφεραν τις θέσεις μας για τα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν  οι παραπάνω φορείς  υγείας , αλλά και...
γενικότερα  η υγεία στη χώρα μας.
Αυτή την κρίσιμη στιγμή από την  παγκόσμια πανδημία  και τα μεγάλα προβλήματα  που είναι μπροστά μας απευθυνόμαστε στην κυβέρνησης και διεκδικούμε :
Ø  Την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού, όλων των κλάδων ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε μόνιμη βάση, με στελέχωση όλων των αναγκών της δημόσιας υγείας.

Ø  Να ανοίξουν όλες οι  δομές, τα νοσοκομεία, οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ, οι ενεργές δομές πρωτοβάθμιας υγείας σε 24ωρη λειτουργία.

Ø  Να εφοδιασθούν όλα τα νοσοκομεία με τα απαραίτητα φάρμακα, υλικά, μέσα προστασίας για το προσωπικό και τους ασθενείς.

Ø  Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, καθώς οι ιδιώτες γιατροί να επισκέπτονται τους έχοντες ανάγκη ασθενείς στα σπίτια τους και να γίνονται εκεί οι απαραίτητες εξετάσεις το κόστος να αναληφθεί από το κράτος δίχως καμιά πληρωμή από τους ασθενείς.

Ø  Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα στην υγεία σε όλους όσους την έχουν ανάγκη δίχως
προϋποθέσεις προαπαιτούμενα με δαπάνη από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ø  Άμεση κατάργηση της εισφοράς των συνταξιούχων στον κλάδο της υγείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, καθώς της συμμετοχής στην αγορά φαρμάκων.

Ø  Στους συνταξιούχους που δεν έχουν αποδοθεί οι συντάξεις τους, και σε
εκείνους που για χρόνια λαμβάνουν προσωρινές, από τα αναδρομικά που
δικαιούνται να τους δοθεί άμεσα ένα ποσό το οποίο θα παρακρατηθεί με την
οριστική καταβολή της σύνταξής τους.

Ø  Σε όλους τους  συνταξιούχους που όλα αυτά τα χρόνια είχαν θανατηφόρες περικοπές στις συντάξιμες αποδοχές τους, σε κύριες, επικουρικές συντάξεις, αφαίρεση του ΕΚΑΣ, σε κοινωνικές παροχές και οι συντάξεις τους είναι κοντά στα προνοιακά βοηθήματα, είναι σωστό και δίκαιο μπροστά στις απαιτήσεις της κατάστασης αλλά και του Πάσχα, να τους καταβληθεί το πληρωμένο από αυτούς, δώρο τους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ