«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ....ΕΔΑΦΙΟΝ 2

Η κυβέρνηση και ενώ η Βουλή υπολειτουργεί συνεχίζει τις βαθιά συντηρητικές και αντικοινωνικές πολιτικές της με νομοσχέδια που προωθεί προς ψήφιση. Συγκεκριμένα: Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και παρά τις οξείες αντιδράσεις περιβαλλοντικών οργανώσεων, εισάγονται διατάξεις που αφορούν μεταξύ άλλων:


Ø Εξυπηρετήσεις στην εταιρία «Ελληνικός Χρυσός».
ØΞεπούλημα του ποσοστού του δημοσίου στα δίκτυα ηλεκτρισμού (ΑΔΜΗΕ) -από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις με πλειοψηφία του δημοσίου.
ØΝομιμοποίηση αυθαιρέτων πουδενέχουνκτιστεί, κατάργησητης περιβαλλοντικής αδειοδότησης και ελέγχου.
Ø Êατάργηση υπηρεσιών περιβάλλοντος και φορέων προστατευόμενων περιοχών.
ØΠαρεμβάσεις σε δάση χωρίς έγκριση των δασικών υπηρεσιών.
ØΔεκάδες φωτογραφικές ρυθμίσεις και εξυπηρετήσεις σε ημέτερους.
Επίσης δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το άλλο μεγάλο Κόλπο Γκρόσο (colpo grosso) της κυβέρνησης, όπου κατόπιν σχετικής καταγγελίας περιβαλλοντικών οργανώσεων το Υπουργείο Ανάπτυξης ενέταξε στον αναπτυξιακό νόμο την υπερμεγέθη ξενοδοχειακή μονάδα γνωστής εταιρίας πλησίον της Ακρόπολης για οικονομική στήριξη ύψους 3.370.000,00 ευρώ από το κράτος.Αυτό λαμβάνει χώρα 4 μήνες αφότου η αδειοδότηση της συγκεκριμένης μονάδας, κατέπεσε τον Νοέμβριο του 2019 στην ολομέλεια του ΣτΕ, με Πρόεδρο τη σημερινή Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Αικ. Σακελλαροπούλου.
Το ζήτημα λαμβάνει άλλες διαστάσεις όταν γίνεται γνωστό ότι, ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε την εταιρία ενώπιον του ΣτΕ ήταν ο σημερινός  Υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης.
ØΤηνώρα δε που ο ελληνικόςτουρισμόςυφίσταται συντριπτικό πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας, η κυβέρνησητης ΝΔ και το ΥπουργείοΤουρισμούνομοθετούνμετην ΠΝΠ της 13ης Απριλίου 2020, τηνεκχώρησητουδικαιώματος απευθείας ανάθεσηςσυμβάσεωντουριστικής προβολής και δημοσίωνσχέσεωντηςχώρας μας, σεμία μόνοεταιρεία αποκλειστικά, τη Marketing Greece, βαφτίζοντας «έκτακτη ανάγκη» με πρόσχημα τονκορονοϊό, παρακάμπτοντας τηνεθνική και ευρωπαϊκήνομοθεσία, τιςστοιχειώδειςδιαδικασίεςδιαφάνειας και τους κανόνες ανταγωνισμού. Τα έργα και οιημέρεςτουςσυνεχίζονται και η κρίσηείναι πρώτηςτάξεωςευκαιρία για αρπαχτέςημετέρων. Θα επανέλθουμε!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                                                          ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 
Μεσολογγίου