«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΙΔΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ


Ειδικό τραπεζικό λογαριασμό  με σκοπό την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αγρινίου  θέτει σε λειτουργία ο Δήμος Αγρινίου.
Ο ειδικός λογαριασμός του Δήμου έχει ανοίξει στην Τράπεζα Πειραιώς με τα στοιχεία:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 
IBAN: GR53 0172 1500 0051 5005 2059 844

            όπου μπορούν, όσοι επιθυμούν, να καταθέτουν χρηματικές δωρεές προς το Νοσοκομείο Αγρινίου για την ενίσχυσή του με νοσοκομειακό και υγειονομικό εξοπλισμό...
Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα αποδοθεί από το Δήμο Αγρινίου στο Νοσοκομείο Αγρινίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 202 του ν. 3463/2006 (ΚΔΚ).
           
Το μεγάλο κύμα συμπαράστασης των Αγρινιωτών  στην  κοινή προσπάθεια αντιμετώπισης της επιδημίας του κορωνοιού στάθηκε η αφορμή για την  συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: «Από την αρχή της κρίσιμης περιόδου δεχόμαστε συγκινητικές προσφορές για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. Αποφασίσαμε όλη αυτή η προσφορά να συμβάλλει  στην προετοιμασία του Νοσοκομείου Αγρινίου για την αντιμετώπιση της διασποράς αλλά και των περιστατικών με τα συμπτώματα του COVID-19. Στεκόμαστε στο πλευρό των γιατρών και των νοσηλευτών και  εκφράζουμε την   ευγνωμοσύνη μας  για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν αυτές τις δύσκολες ώρες.Όλες οι προσφορές ανεξαρτήτου ύψους είναι αξιέπαινες και πολύτιμες.
Αυτές τις ώρες μένουμε ψύχραιμοι. Δεν μένουμε αδρανείς και άπραγοι.
Αυτόν τον αγώνα τον δίνουμε  όλοι μαζί».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ ΡΟΜΑ

Συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου προχώρησαν σε  επιχείρηση καθαρισμού του καταυλισμού Ρομά στην περιοχή του Δημοτικού Σταδίου Αγρινίου.

Τρία μηχανήματα έργου και ένα  φορτηγό απομάκρυναν μπάζα, σκουπίδια και χόρτα προκειμένου  να είναι όσο το δυνατόν πιο καθαρή η  συγκεκριμένη περιοχή.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλοεπιθεώρησαν τις εργασίες.

«Από νωρίς το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Αγρινίου επιχειρούν στον καταυλισμό προκειμένου να  αποφευχθεί κάθε πιθανότητα πρόκλησης εστιών μόλυνσης. Στόχος μας είναι ηπροστασία των κατοίκων της περιοχής αυτή την δύσκολη περίοδο που η χώρα παλεύει με την επιδημία του κορωνοϊού. Παράλληλα γίνονται ενημερώσεις  γιατα μέτρα αυτοπροστασίας από τη νόσο. Έχουν προηγηθεί απολυμάνσεις σε όλους τους καταυλισμούς όπου διαβιούν Ρομά», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Αγρινίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

Με το νέο Αστυνομικό Διευθυντή Κωνσταντίνο Κακούση συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Κακούση για τη συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες. «Προτεραιότητα μας είναι  η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους δημότες.Ευχαριστώ τον  Αστυνομικό Διευθυντή για  την ευκαιρία που μου έδωσε να εκθέσω τα ζητήματα της καθημερινότητας και προσβλέπω στην, όσο το δυνατόν, καλύτερη συνεργασία μεταξύ μας προς όφελος της κοινωνίας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ