«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Απόστολος Κατσιφάρας :Άμεση ανανέωση των συμβάσεων των εργαζόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Ανδρέας»

Καθώς η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται, το βάρος της αντιμετώπισής του έχει επωμιστεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό των μονάδων υγείας, που αγωνίζεται καθημερινά να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του και των οικογενειών τους.

Υπό αυτό το πρίσμα, μείζον ζήτημα έχει ανακύψει με τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» καθώς οι συμβάσεις τους λήγουν στις 30 Απριλίου 2020 και έως σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα για την ανανέωσή τους...


Το έργο που επιτελούν είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την διατήρηση των απαραίτητων συνθηκών δημόσιας υγείας, ειδικά την περίοδο που διανύουμε και υπό εξαιρετικά πιεστικές συνθήκες. Άλλωστε, το υπάρχον προσωπικό έχει εκπαιδευτεί ενδελεχώς και έχει λάβει τις απαραίτητες οδηγίες για τον καθαρισμό και την απολύμανση του Covid- 19.

Δεδομένης της κρισιμότητας και της αμεσότητας του θέματος, η παράταξη μας κατέθεσε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.Είναι απαραίτητη η παρέμβαση της Περιφερειακής Αρχής προς την Πολιτεία προκειμένου:

•    να ανανεωθούν οι συμβάσεις και των 44 ατόμων
•    να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος
•    να προκηρυχθούν θέσεις εργασίας μόνιμου προσωπικού.


Οι δομές υγείας χρειάζονται ενίσχυση και υποστήριξη όχι υποβάθμιση.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές αποτελεί υποχρέωση όλων μας να προστατεύσουμε τα εργασιακά δικαιώματα των απασχολούμενων σε θέσεις νευραλγικές για την δημόσια υγεία.

Απόστολος Κατσιφάρας