«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΛΑΣ Αγρινίου για πλειστηριασμούς

ΨΗΦΙΣΜΑ

για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας που κατέθεσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, στις 29/4/2020

Κανένας  πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων δεν είναι αποδεκτός.
Η κυβέρνηση με τη λήξη της προθεσμίας ,της έστω και λειψής προστασίας της πρώτης κατοικίας έχει μπει σε παζάρια με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς  γύρω από το μεταβατικό  πλαίσιο ενόψει του νέου Πτωχευτικού Κώδικα...

Όπως δηλώνει συζητά μόνο για ένα «μεταβατικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας» και ταυτόχρονα την διατήρηση και εμπέδωση της «κουλτούρας πληρωμών»
Δηλαδή να συνεχίσουν να βρίσκονται υπό τη δαμόκλειο σπάθη του πλειστηριασμού του σπιτιού τους αυτοί στους οποίους η φτώχεια  έχει χτυπήσει κόκκινο και ζητούν «κουλτούρα πληρωμών» από τον μισοκατεστραμμένο   αγρότη ,τον άνεργο, τον μερικώς απασχολούμενο, τον απλήρωτο εργάτη, τον συνταξιούχο των 500 ευρών, τον μικροεπαγγελματία που «τα  ‘χε  χύμα» το προηγούμενο διάστημα, «του  ήρθαν και τσουβαλάτα» τα προβλήματα με τον κορωνοϊό.
Η προσαρμογή των αντίστοιχων διατάξεων στις προδιαγραφές της οδηγίας της Ε.Ε. 1023/93 σχετικά με την «προληπτική αναδιάρθρωση , την απαλλαγή από τα χρέη και τις ανικανότητες ή την έκπτωση οφειλετών» έστω κι αν δώσει μια παράταση της όποιας προστασίας για δάνεια που βγήκαν στο «κόκκινο» μέχρι το τέλος 2019, δεν αποτελεί λύση. Άλλωστε πυρήνας των συζητήσεων είναι η θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Το Δημ. Συμβ. Αγρινίου ζητά από την κυβέρνηση να θεσπίσει όλο εκείνο το νομοθετικό πλαίσιο για να μην υπάρξει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας των λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας.