«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.
Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ Τηλ.: (26410) 22 325 FAX : (26410)46 515

Αγρίνιο  28- 04  -2020
Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αγρινίου, σε  συνεδρίασή της  τη Δευτέρα 27 Απρίλη  ,  μεταξύ των άλλων αποφάσισε   ο φετινός γιορτασμός της Πρωτομαγιάς  να πραγματοποιηθεί  την 1η Μάη ,  που είναι η μέρα των εργατών όλου του κόσμου,  και δεν μπορεί να  μετατεθεί  σ’ οποιαδήποτε άλλη  μέρα με το πρόσχημα της πανδημίας του κωρονοϊού  ,  από τη στιγμή που δε γνωρίζουμε  πότε  θα τελειώσει η υγειονομική κρίση...
Η 1η Μάη είναι μέρα μνήμης , τιμής  και αγώνα  και το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.  και τα σωματεία μέλη του  αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν  συμβολικές εκδηλώσεις  στο Αγρίνιο, την Αμφιλοχία και το Καινούργιο σε κεντρικά σημεία  παίρνοντας όλα τα  ατομικά μέτρα προστασίας  που υποδεικνύουν οι υγειονομικές  υπηρεσίες  ( αποστάσεις, μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) .

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ
  ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ  ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

1η ΜΑΗ  2020 Α Π Ε Ρ Γ Ι Α
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΛΑΟΣ -  ΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ  ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

1η Μάη . Μέρα μνήμης , τιμής, μέρα αγώνα.
Με απεργία  τιμούμε τους νεκρούς  της τάξης μας  σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας.  Η  μέρα αυτή δείχνει  το δρόμο για την κατάργηση  της εκμετάλλευσης  ανθρώπου από άνθρωπο,  είναι φάρος  στον αγώνα μας για μια κοινωνία  που στο επίκεντρο θα έχει  την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών  της εργατικής τάξης  και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Η φετινή Πρωτομαγιά  έχει ξεχωριστή σημασία , βρίσκει την εργατική τάξη  της χώρας ,  και παγκοσμίως,   με την πανδημία του κορωνοϊού σε εξέλιξη.   Οι εργαζόμενοι , τα φτωχά λαϊκά στρώματα  είναι τα μεγάλα θύματα και αυτής της υγειονομικής  κρίσης . Η κατάρρευση  των δημοσίων συστημάτων υγείας σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες , ακόμη και στη μητρόπολη του καπιταλισμού , τις Η.Π.Α. , παρά τις υπεράνθρωπες και ηρωικές  προσπάθειες των εργαζομένων σ’ αυτά, η εντατικοποίηση της εργασίας , η έλλειψη μέτρων  στοιχειώδους προστασίας  με κίνδυνο για τη ζωή  και την υγεία των εργαζομένων, η ανεργία , η δοκιμή νέων,  πιο εξελιγμένων μορφών  εκμετάλλευσης , όπως η τηλεργασία , είναι μερικές  μόνο από τις καθημερινές εικόνες  που αναδεικνύουν τη σήψη  και την ιστορική χρεωκοπία και τη βαρβαρότητα  του καπιταλιστικού συστήματος.
Όλα τα επιτελεία  , Ε.Ε., κυβέρνηση, κόμματα του ευρωμονόδρομου, κεφάλαιο , μαζί με τους  χρήσιμους  κονδυλοφόρους  τους μιλούν για την «επόμενη δύσκολη μέρα» . Τίποτα  μας  λένε  δε θα είναι όπως χθες , προετοιμάζουν τους εργαζόμενους  να δεχτούν  τη μονιμοποίηση των  υποτιθέμενων « έκτακτων  αντεργατικών  μέτρων» . Αξιοποιούν την πανδημία  για να διασφαλίσουν  την επόμενη μέρα την κερδοφορία  των επιχειρηματικών ομίλων. Θέλουν να αποδεχτούμε  να ξαναπληρώσουμε  « το μάρμαρο»  με νέες θυσίες.  Προσπαθούν  να μας πείσουν  ότι είμαστε  «όλοι μαζί» , ότι υπάρχει εθνική   ομοψυχία. Ότι  η κυβέρνηση προσπαθεί να στηρίξει όλο το λαό  οικονομικά. Κοροϊδεύουν τους ανέργους , τους εργαζόμενους , τους επιστήμονες  με το επίδομα ειδικού σκοπού , προσπάθειά τους είναι  να βρουν φόρμουλα  να το πάρουν  όλο και λιγότεροι . Υποκρίνονται όταν λένε  ότι θα δώσουν  μέρος  από τους μισθούς  τους βουλευτές  των κομμάτων του ευρωμονόδρομου , αξιωματούχοι και άλλοι  για να στηρίξουν το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτοί που το έχουν συνειδητά απαξιωμένο , αποθεώνοντας την ατομική ευθύνη για  να κρύψουν  τη γύμνια τους . Σ΄ αυτή τη μάχη  που δίνουν έχουν και τη στήριξη  του κυβερνητικού , εργοδοτικού συνδικαλισμού .  
Τα διδάγματα  από την ιστορία  του παγκόσμιου εργατικού κινήματος  είναι σήμερα περισσότερο  επίκαιρα από ποτέ. Καμιά αυταπάτη , καμιά παραπλάνηση δεν επιτρέπεται . Μένουμε  δυνατοί , ενωμένοι , δεν κάνουμε βήμα πίσω  από τα δικαιώματά μας και τις διεκδικήσεις μας . Δυναμώνουμε  τα σωματεία  μας για να  δώσουμε τη μάχη  . Με αγώνες  τιμάμε τους νεκρούς μας
Το Ε.Κ.Α.  με συγκεκριμένο πρόγραμμα  δράσης  την Τρίτη 28 Απρίλη  σ’ όλους τους χώρους δουλειάς  με περιοδείες  , συζητήσεις , συμβολικές κινητοποιήσεις θα  συμβάλει  για την ανάδειξη   των οξυμένων  προβλημάτων  των εργαζομένων  με αφορμή την πανδημία. 
Συνεχίζουμε τον αγώνα.  Τιμούμε  την 1η Μάη  δίνοντας υπόσχεση  στους  αγωνιστές  της τάξης μας  που θυσιάστηκαν,  ότι θα  αγωνιστούμε  μέχρι την τελική νίκη, ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ - ΖΗΤΩ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
 ΤΟ Δ.Σ.