«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΡΓΟ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΛΥΚΟΡΑΧΙΤΗ
Στην τελική φάση υλοποίησης  βρίσκεται το σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο  στην περιοχή του κτιρίου ΕΛΕΠΑΠ.
Πρόκειται για τις εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας του χειμάρρουΛυκοραχίτηπροϋπολογισμού   € 566.878,08.
Ο  Γιώργος Παπαναστασίου συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας επισκέφθηκε το έργο και...
  εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί σε αυτή την δύσκολη και κρίσιμη συγκυρία,  ολοκληρώνουμε ένα ακόμη σημαντικό έργο. Πρόκειται για μια παρέμβαση με την οποία θωρακίζουμε την πόλη. Το συγκεκριμένο έργο  θα απαλλάξει τους κατοίκους της περιοχήςαπό φαινόμενα  υπερχειλίσεων  τα οποία προκαλούσαν  σοβαρές  ζημιές σε δημοτικές οδούς και παράπλευρες ιδιοκτησίες. Προχωρήσαμε με γοργούς ρυθμούς τις παρεμβάσεις αντιμετωπίζοντας ένα χρόνιο πρόβλημα. Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε  με πράξεις και όχι  λόγια. Αγωνιζόμαστε καθημερινά  με αφοσίωση και εργατικότητα για το καλό της πόλης».

Το έργο: «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΧΕΙΜΑΡΟΥ “ΛΥΚΟΡΑΧΙΤΗΣ” (ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΛΕΠΑΠ) ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ» προϋπολογισμού   € 566.878,08  περιλαμβάνει:
·         κατασκευή νέου οχετού από οπλισμένο σκυρόδεμα
·         κατασκευή των πτερυγότοιχωνκατάντι του οχετού για τη διευθέτηση της ροής
·         επένδυση της κοίτης στην έξοδο του οχετού
·         ανακατασκευή και προσαρμογή των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και ύδρευσης
·         διαμόρφωση της δημοτικής οδού με πεζοδρόμια, άσφαλτο, σήμανση κλπ


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

Διανομή τροφίμων και υγειονομικού υλικού.

Στο πλαίσιο σχεδίου μέριμνας  για την προστασία των κατοίκων σε καταυλισμούς και οικισμούς Ρομά αλλά και την αποφυγή της διασποράς του  κορονοϊού  πραγματοποιήθηκε σήμερα  διανομή τροφίμων  και υγειονομικού υλικού.

Ο Αντιδήμαρχος Κώστας Καλαντζής και υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Πρόνοιας συνοδευόμενος από τον Διαμεσολαβητή του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα ΡομάΑ.Κοκκώνη  και τον γραμ. του Συλλόγου Ρομά Νίκο Κοκκώνη μοίρασαν είδη καθαρισμού, προστατευτικά γάντια, εμφιαλωμένα νερά, τρόφιμα και κρέας.   
Παράλληλα γίνεται εκτενής ενημέρωση για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοιό.

«Συνεχίζουμε με τη λήψη κάθε δυνατού μέτρου για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοιού και την προστασία των Ρομά αλλά και των περιοίκων. Στόχος της δράσης είναι να ελαχιστοποιηθούν οι μετακινήσεις εκτός καταυλισμού για την προστασία του πληθυσμού» ανέφερε σχετικά ο κ. Καλαντζής.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ

Ο Δήμος Αγρινίου καλεί τους πολίτες να επιδείξουν αυξημένο αίσθημα ευθύνης για την προστασία της δημόσιας υγείας  και να ακολουθήσουν  πιστά όλες τις συστάσεις για τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων.
Παρακαλούνται οι δημότες και οι επαγγελματίες, να  εναποθέτουν απορρίμματα στους κάδους μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου και  να μην κατεβάσουν ξανά σκουπίδια έως το  βράδυ της Δευτέρας.
Επίσης οι πολίτες παρακαλούνται να μην εναποθέτουν κλαδέματα στους κάδους από σήμερα το μεσημέρι μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.
Από την Τρίτη μπορούν να  επικοινωνούν  με τον Δήμο Αγρινίου στο 15194 για τα κλαδέματα.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***

ΔΩΡΕΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΜΑΣΚΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου παρέλαβε 450 προστατευτικές μάσκες δωρεά τριών συνδημοτών μας. Στο πλαίσιο της εθελοντικής προσφοράς για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του COVID – 19, η κ. Παναγιώτα Γκούρλια, η κ. ΕφηΠετσινού και η κ. Ολυμπία Γκούρλιακατασκεύασαν υφασμάτινες μάσκες προστασίας προσώπου τις οποίες προσέφεραν  στον Δήμο Αγρινίου.
 «Αυτές τις κρίσιμες ώρες  που διανύουμε  επιβεβαιώσαμε την αξία της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Σε ένα γκρίζο τοπίο υπάρχουν πάντα φωτεινά παραδείγματα που μας υπενθυμίζουν ότι,  με ομοψυχία,  θα σταθούμε  πάλι όρθιοι και νικητές. Ευχαριστώ για την ευγενική και τόσο γενναιόδωρη προσφορά σας», ανέφερε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Το ύφασμα  που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των μασκών ήταν προσφορά των «ΑΦΩΝ ΚΑΜΜΕΝΟΥ»  και τα υλικά της κ. Αριστέας Παπαθανάση στους οποίους επίσης εκφράζονται θερμές ευχαριστίες.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ