«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Με μια συμβολική και λιτή εκδήλωση, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, τιμήθηκε η θυσία των 120 αγωνιστών στο Αγρίνιο

Με μια συμβολική και λιτή εκδήλωση, εξαιτίας των συνθηκών της πανδημίας, τιμήθηκε η θυσία των 120 αγωνιστών, κομμουνιστών, των 117 που εκτελέστηκαν στην Αγία Τριάδα και των 3 που απαγχονίστηκαν στην κεντρική πλατεία του Αγρινίου.Αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, καθώς και των Οργανώσεων Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, παραβρέθηκαν τόσο στο χώρο του Μνημείου των 120 στην Αγία Τριάδα, όσο και στο Μνημείο στην κεντρική πλατεία και κατέθεσαν λίγα λουλούδια, ανήμερα της εκτέλεσης, στις 14 Απρίλη.
Το Παράρτημα Αγρινίου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, δεν κάλεσε κόσμο να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις, θέλοντας να προστατευθεί, να μείνει υγιείς, παραμένοντας σπίτι. Για να στηρίξουν σήμερα όσους αγωνίζονται, τους γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το προσωπικό της υγείας που παράλληλα με τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, διεκδικούν τη βελτίωση του συστήματος υγείας, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους, στα σούπερ μάρκετ, στη διανομές κλπ, που δουλεύουν σε άσχημες συνθήκες και διεκδικούν μέτρα προστασίας της υγείας τους, διεκδικούν να μην μπουν σε καραντίνα τα δικαιώματά τους.
Να μείνουμε υγιείς για να μπούμε στον αγώνα αύριο, με τη μεγαλύτερη δυνατή ένταση, για να μην πληρώσουν οι πολλοί, ξανά, μία ακόμα κρίση. Γιατί είναι στο χέρι μας, με αγώνα για τις σύγχρονες ανάγκες μας, πιο αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, να φανούμε αντάξιοι των νεκρών των λαϊκών αγώνων, δικαιώνοντας τα οράματά τους.

 Ν.Ε ΑΙΤΝΙΑΣ ΚΚΕ