«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Το ΕΚΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 28 ΑΠΡΙΛΗ - 1η ΜΑΗ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Αγρίνιο  27- 04  -2020

Το Ε.Κ.Α και τα Σωματεία μέλη του , στα πλαίσια  της ημέρας δράσης στους κλάδους  και στους χώρους δουλειάς  για την ανάδειξη  των οξυμένων προβλημάτων  που αντιμετωπίζουμε  σήμερα οι εργαζόμενοι  με  αφορμή την επιδημία του κορωνοϊού  και εν όψει της 1ης του Μάη , παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής  προστασίας, σύμφωνα με τις υποδείξεις  των υγειονομικών υπηρεσιών ,  όπως άλλωστε κάναμε και...
το προηγούμενο διάστημα με τις παρεμβάσεις μας στους χώρους  υγείας και σούπερ μάρκετ ,  θα πραγματοποιήσει  παρεμβάσεις – περιοδείες  την Τρίτη  28 Απρίλη  στους χώρους  εργασίας  στο εργοστάσιο της  KNAUF , στις ιχθυοκαλλιέργειες του ΝΗΡΕΑ , σε σούπερ μάρκετ  και σ’ άλλους χώρους δουλειάς.
Οργανώνουμε την απάντησή μας απέναντι στα μέτρα της κυβέρνησης  και των επιχειρηματικών ομίλων  που ήρθαν για να μείνουν  και σε ό,τι καινούργιο προετοιμάζουν .
Παλεύουμε  μέσα από τα συνδικάτα μας για να μην πληρώσουμε ξανά    και  την υγειονομική κρίση.
Ø  Διεκδικούμε  τώρα την κατάργηση των μέτρων  που πάρθηκαν με την Π.Ν.Π.  για τη διαχείριση της κρίσης.
Ø  Προετοιμαζόμαστε  για την οργάνωση  της δράσης μας σε κάθε κλάδο  και χώρο  εργασίας  για να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα , να διεκδικήσουμε την κάλυψη  των σύγχρονων  αναγκών μας. Οι ανάγκες , τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δε θα μπουν σε καραντίνα.
Να μην πληρώσει ξανά  ο λαός.   Ορατός εχθρός είναι ο καπιταλισμός.
Τιμούμε  τους νεκρούς  της τάξης μας την 1η  Μάη με απεργία ,  δίνοντας την υπόσχεση  ότι θα αγωνιστούμε  μέχρι την τελική  νίκη της κατάργησης της εκμετάλλευσης  ανθρώπου από άνθρωπο.
ΤΟ Δ.Σ.