«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 5 Απριλίου 2020

ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ Μένουμε δυνατοί κι ενωμένοι με όσους δεν σιωπούν!

Συλλογή υπογραφών σε κείμενο που διακινείται εδώ και λίγες μέρες με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού, από συνδικαλιστές και άλλα μέλη και φίλους του ΚΚΕ από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.
«Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές και νέοι επιστήμονες θέτουμε τις δυνάμεις και τις γνώσεις μας στην υπηρεσία των αναγκών του λαού! Δίνουμε αποφασιστικά τη μάχη, μαζί με τους υγειονομικούς και το λαό! Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση!».
Τα παραπάνω δηλώνουν 482 πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, ερευνητές και νέοι επιστήμονες που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα - κείμενο υπογραφών που διακινείται εδώ και λίγες μέρες από συνδικαλιστές και άλλα μέλη και φίλους του ΚΚΕ από πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού ενώ η  συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται εδώ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ να δείτε τα ονόματα
Ανάλογη κίνηση από περισσότερους από 800 καλλιτέχνες που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα - κείμενο υπογραφών που διακινείται εδώ και λίγες μέρες από μέλη και φίλους του ΚΚΕ, δηλώνοντας ότι δεν μένουν σιωπηλοί, μένουν δυνατοί!, αναφέροντας χαρακτηριστικά:  «Εμείς, καλλιτέχνες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, επιλέγουμε να πολεμήσουμε όλους αυτούς που μετράνε τις απώλειες... της οικονομίας και στηρίζουν την επιχειρηματικότητα, όλους αυτούς που αναδεικνύουν διαρκώς τις δικές μας ευθύνες για να κρύψουν τις δικές τους. Επιλέγουμε να ενωθούμε με αυτούς που δίνουν μάχες στους διαδρόμους των νοσοκομείων, στις μηχανές των εργοστασίων, με αυτούς που μένουν σπίτι, αλλά δεν σιωπούν.
Για να γίνει η φωνή μας ακόμα πιο δυνατή. Να γίνει ένας στρόβιλος που χορεύει πάνω από τις γειτονιές μας, πάνω από την Ελλάδα, πάνω από την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία, πάνω από την Ευρώπη, την Ασία, την Αμερική... και φωνάζει: «Εδώ και τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για να σωθούν ζωές!»
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ να δείτε τα ονόματα των καλλιτεχνών