«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

ΑΡΠΑ Δυτικής Ελλάδας: Στηρίζουμε την πανελλαδική μέρα δράσης για την Υγεία την Τρίτη 7/04

7 Απρίλη πανελλαδική μέρα δράσης για την δημόσια υγεία
«Κανένας μόνος στην επιδημία. Αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία, εργασία, ελευθερία».

Εδώ και ένα περίπου μήνα που βιώνουμε μια πρωτοφανής κατάσταση παγκόσμιας πανδημίας, αναδεικνύονται όσο ποτέ άλλοτε οι καταστροφικές για το δημόσιο σύστημα υγείας και κατά συνέπεια εγκληματικές για το λαό, συνέπειες της πολιτικής συρρίκνωσης των υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας που ασκήθηκε και ασκείται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, στο όνομα του περιορισμού του δημοσιονομικού κόστους, των πλεονασμάτων και της απρόσκοπτης κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων...

Ενώ είναι ξεκάθαρο πως οι πολιτικές επιλογές καθορίζουν την έκβαση της πανδημίας, η κυβέρνηση της ΝΔ ασκεί μια ξεκάθαρα επικίνδυνη επικοινωνιακή πολιτική τη στιγμή που δεν έχει κάνει παρά ελάχιστες κινήσεις για τη θωράκιση του συστήματος Υγείας. Είναι έτοιμοι να διαθέσουν πακτωλό χρημάτων για επικοινωνιακές καμπάνιες, για να διασώσουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα συμφέροντά τους, αλλά δεν προτίθενται να καλύψουν ούτε στην ώρα της κρίσης τα τεράστια και πάγια κενά του ΕΣΥ σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και υποδομές. Αποδεικνύονται ως οι καλύτεροι συκοφάντες, όταν κατηγορούν ως ψεύτες τους υγειονομικούς γιατρούς που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης, οι οποίοι καταγγέλλουν την τραγική κατάσταση μέσα στα νοσοκομεία. Ταυτόχρονα αξιοποιούν την κρίση για να περάσουν μέτρα, που το κεφάλαιο οραματιζόταν από καιρό, σε βάρος του κόσμου της εργασίας.
Είναι υπεύθυνοι για την ύπαρξη ελάχιστων ακόμα ΜΕΘ για τα περιστατικά Covid-19 στα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας. Ενώ οι γιατροί φωνάζουν για επίταξη χωρίς αποζημίωση των ιδιωτικών ΜΕΘ, αυτοί προσφέρουν εκατομμύρια στα ιδιωτικά θεραπευτήρια την ίδια ώρα που οι υπάρχουσες ΜΕΘ των νοσοκομείων είναι γεμάτες από άλλα περιστατικά. Ενώ υπερηφανεύονται για προσλήψεις προσωπικού έχουν κάνει ελάχιστες προσλήψεις στα νοσοκομεία και επιμένουν στην αδιέξοδη και απαράδεκτη πρακτική μετακίνησης προσωπικού μεταξύ των μονάδων Υγείας για την ενίσχυση των νοσοκομείων αναφοράς. Φέρουν ακέραια την ευθύνη για την έλλειψη ΜΑΠ και ειδικού εξοπλισμού για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που οδηγεί συνεχώς γιατρούς να νοσούν και να βγαίνουν εκτός μάχης όπως έγινε πρόσφατα στο νοσοκομείο του Ρίου. Έχουν φροντίσει για την διάλυση της πρωτοβάθμιας Υγείας, των κέντρων υγείας, των περιφερειακών ιατρείων για τα χωριά και τις γειτονιές των αστικών κέντρων. Το «μένουμε σπίτι» μετατρέπεται κυριολεκτικά σε «πεθαίνουμε σπίτι» για χιλιάδες συνανθρώπους μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Για όλα τα παραπάνω φέρει σοβαρές ευθύνες και η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει έχουν ξεκάθαρα χαρακτήρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων και όχι διασφάλισης των αναγκών του λαού. Καλεί τον επιχειρηματικό κόσμο να συνεισφέρει με δωρεές και επικαλείται την ανάγκη εθελοντισμού για να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν λόγο της πανδημίας. Βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τη κυβέρνηση και προσπαθεί να καλύψει τις τρύπες που δημιουργεί η πανδημία με μπαλώματα. Πως γίνεται εφοπλιστές και επιχειρηματίες να δωρίζουν δεκάδες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες και η περιφέρεια που διαχειρίζεται εκατομμύρια να προσφέρει μόλις 500.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού; Η στάση τους είναι υποκριτική και δείχνει ποια είναι η πραγματική τους βούληση. Παραμένουν πιστοί θεματοφύλακες των μνημονιακών ισοσκελισμένων προϋπολογισμών και της διανομής των προγραμμάτων ΕΣΠΑ στον επιχειρηματικό κόσμο, δίνοντας ψίχουλα για τις ανάγκες τις λαϊκής πλειοψηφίας.
Τέρμα τα ψέματα. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση και τους κρατούντες να παίζουν με την Υγεία του λαού.
Χρειάζεται εδώ και τώρα διπλή μάχη. Μια μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού και μια μάχη ενάντια στη κυβέρνηση, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς του, που για μια ακόμη φορά επιχειρεί να φορτώσει στις πλάτες του λαού τα σπασμένα της υγειονομικής κρίσης αλλά και προκαταβολικά τα βάρη της επόμενης οικονομικής κρίσης, που όπως όλα δείχνουν βρίσκεται μπροστά μας.
Την Τρίτη 7/04, πανελλαδική μέρα δράσης θα πρέπει όλος ο λαός να δείξει τη στήριξη του στον αγώνα των εργαζομένων στα νοσοκομεία για δημόσια δωρεάν ποιοτική Υγεία.
Να παλέψουμε για τη δημόσια υγεία, τη ζωή και τη δουλειά:
·         για μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής όλου του λαού με άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, προσλήψεις υγειονομικών και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία τους.
·         για να μην πληρώσουν τη κρίση οι εργαζόμενοι.
·         για ελευθερίες-δικαιώματα. Η πανδημία δεν αντιμετωπίζεται με αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά με δημόσια και δωρεάν υγεία.
Η Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα θα συμμετέχει με αντιπροσωπεία, και τήρηση όλων των μέτρων ατομικής προστασίας, στην δράση διαμαρτυρίας που οργανώνει η ΕΙΝΑ έξω από το νοσοκομείο του Ρίου την ερχόμενη Τρίτη στις 12:30 μ.μ. 

Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα