«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Δημήτρης Δήμας: «Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφό καμάρι!»

« Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφό καμάρι!»

Είναι αλήθεια ότι το 2018 δεν είναι 1974 ούτε 1991. Το δυστύχημα είναι ότι το 2018 είναι πολύ χειρότερο. Ενώ έχει ανέβει η παραγωγικότητα της εργασίας έχει προοδεύσει η επιστήμη και η τεχνική, ενώ έχει αυξηθεί ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος, οι παραγωγοί του, η εργατική τάξη και ο λαός, δεν καρπώνονται τον πλούτο που παράγουν.
Είναι θράσος λοιπόν, το 2018 που υπάρχουν οι δυνατότητες να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ο λαός να ζει στη φτώχια και την εξαθλίωση.
Είναι θράσος τις μέρες που ψηφίζονταν τα 88 προαπαιτούμενα, της 4ης αξιολόγησης, του 3ου μνημονίου (που το ψήφισαν όλοι μαζί), να θέλει να εμφανιστεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως «φιλολαϊκή» και να λέει ότι «βγαίνουμε από τα μνημόνια».
Μόνο που για το λαό θα παραμείνουν οι 1000 μνημονιακοί νόμοι, δεν θα αναπληρωθούν οι απώλειες που είχε την προηγούμενη 8ετία.
• Γι’ αυτό η κυβέρνηση δεν επαναφέρει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ κ.α.

• Ήταν αποκαλυπτική η συζήτηση, τις προηγούμενες μέρες στη Βουλή, περί «αντισυνταγματικότητας» του νόμου για τις Σ.Σ.Ε, χαρακτηρίζοντας «ευχολόγιο» τις δίκαιες διεκδικήσεις και αιτήματα που επεξεργάστηκαν και αποφάσισαν πάνω από 500 συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες εργαζομένων. Μόνο η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είχε καταθέσει από τον Οκτώβρη του 2016 την πρόταση νόμου, ώστε να συζητηθεί, να γίνει νόμος του κράτους (από τότε κανένα άλλο κόμμα στη Βουλή πλην του ΚΚΕ, δεν τόλμησε να την καταθέσει).

Αυτό-προσδιορίζονται ως «κυβέρνηση της αριστεράς» και κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, υλοποιούν όλες τις αξιώσεις όλων των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ κ.λπ.).

Όσο για το χώρο της Υγείας η κυβέρνηση με πρόσφατη υπουργική απόφαση εντάσσει πιλοτικά 18 Νοσοκομεία στο «Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης & Κοστολόγησης Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ανώνυμη Εταιρία» (μετονομασία της Εταιρίας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε., που είχε φτιάξει η κυβέρνηση της ΝΔ, με υπουργό τον Βορίδη - ο ένας κόβει ο άλλος ράβει). Η οποία θα κοστολογεί τις υπηρεσίες και θα αναλάβει την χρηματοδότηση ή μη των Νοσοκομείων, κατατάσσοντας τα με βάση το πόσα κέρδη φέρνουν. Με αποτέλεσμα να πουλά και να αγοράζει τις υπηρεσίες, μεταξύ άλλων, σε Ιδιωτικές Ασφαλιστικές Εταιρίες και αυτές στη συνέχεια στους ασθενείς. Εμπορευματοποίηση στα ύψη!

Από αυτό το «μετασχηματισμό» δεν θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι αλλά οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι του χώρου, οι μελλοντικοί επενδυτές. (Αλλά τι να κάνουμε, αυτά επιβάλει η στήριξη της «υγιούς επιχειρηματικότητας» για να έρθει η ανάπτυξη, που σε απλά Ελληνικά για το λαό σημαίνει: «έχεις λεφτά, έχεις Υγεία, αλλιώς…!». Ή μήπως δεν είναι έτσι;)



Αυτό είναι το κοινωνικό «αριστερό» αποτύπωμα της κυβέρνησης στην Υγεία, όπου κατά τον κ. Ξανθό χωράει και άλλο ένα μνημόνιο, προφανώς για τις ανάγκες της καπιταλιστικής «δίκαιης» ανάπτυξης.

Η κυβερνητική προπαγάνδα έχει φτάσει στα ύψη κάνοντας το μαύρο- άσπρο, όπως και στην περίπτωση των ανασφάλιστων. Οι ανασφάλιστοι μόνο ελεύθερη είσοδο δεν έχουν (αφού το 5€ το μετακυλύσανε στους φτωχούς ασφαλισμένους), ενώ πληρώνουν κανονικά συμμετοχή σε φάρμακα και εξετάσεις. Πάνω από 1000 φάρμακα και 700 εξετάσεις να έχουν βγει εκτός λίστας, δεν καλύπτονται από τα ταμεία, και η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης (από 5,2 δις σε 1,9 δις ευρώ) οδηγεί το λαό να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψει τις ανάγκες του στο φάρμακο.
 Αντί να αυξήσουν τη φορολογία στο μεγάλο κεφάλαιο, για να βρουν λεφτά για την Υγεία, τσακώνονται με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ποιος είναι ποιο αποφασισμένος να μειώσει τη φορολογία στους επιχειρηματικούς ομίλους. Και ταυτόχρονα από τον «εξορθολογισμό των δαπανών στην Υγεία» εξασφαλίζουν Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων και άλλους τρόπους επιχορήγησης εκατοντάδων εκατομμυρίων για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και με τα σκάνδαλα τύπου «NOVARTIS». Μετά από τις αρχικές τυμπανοκρουσίες, ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε, έθεσε στην Επιτροπή της Βουλής θέμα της αρμοδιότητας ή μη της Επιτροπής για να προχωρήσει στη διερεύνηση του σκανδάλου και η Επιτροπή στη συνέχεια αποφάσισε να στείλει την υπόθεση πίσω στη δικαιοσύνη χωρίς ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης από τη Βουλή. Όμως για άλλη μια φορά είχε στηθεί ο ψευτοκαβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ μιας και σκοπός τους ήταν ο αποπροσανατολισμός του λαού, ο εξωραϊσμός του σάπιου συστήματος.

 Από την άλλη το ΚΚΕ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος, να αποδοθούν ποινικές ευθύνες κ.λπ., για να φανεί η ουσία του προβλήματος, που είναι ότι το φάρμακο είναι εμπόρευμα. Γνωρίζουν καλά ότι η κάθε φαρμακοβιομηχανία βγάζει τρελά κέρδη και γι’ αυτό αν χρειαστεί δίνει 1 κάτω από το τραπέζι για να πάρει 10 από πάνω. Γι’ αυτό το τσίρκο-σόου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ το ΚΚΕ δεν το νομιμοποίησε και αποχώρησε από την επιτροπή.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται επίσης και για την περιβόητη αναβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με τις λεγόμενες Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ). Τι είδους αναβάθμιση της φροντίδας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, και μάλιστα σε επίπεδο πρόληψης, εξέτασης και θεραπείας μπορεί να κάνει 1 γιατρός, 1 νοσηλευτής και 1 διοικητικός υπάλληλος για 10.000 άτομα, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ το ξέρει. Αυτή την υποβάθμιση της Υγείας του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη γιορτάσει με φιέστες και εγκαίνια, για να χρυσώσει το χάπι και να αποπροσανατολίσει τον λαό.
Είναι αισχρή αθλιότητα, γιατί δεν θεωρούμε ότι είναι τόσο αφελής το μέλος της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Αιτ/νίας ώστε να:
• μην γνωρίζει ποια είναι η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αγρινίου, ότι προβλέπονται ( 8 ) παθολόγοι ενώ αυτή τη στιγμή είναι ( 5 ),
να μην γνωρίζει ότι το εφημεριακό καθεστώς προβλέπει 6 εφημερίες το μήνα (μέγιστο) για κάθε παθολόγο,

να μη γνωρίζει την αυξημένη προσέλευση στα ΤΕΠ με 60-70 ασθενείς και την π/θ κλινική 50 ασθενείς, με μέσο όρο 110 ασθενείς να εξυπηρετούνται από έναν γιατρό.
Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι με τον παλιό οργανισμό λειτουργίας του Νοσοκομείου που αφορούσε 120 κλίνες, λειτουργεί και το σημερινό Νοσοκομείο με 230 κλίνες, με το ίδιο όμως προσωπικό που δε μπορεί να καλύψει βάρδιες, εφημερίες και έχει φτάσει στα όριά του.
• Δεν μπορεί να μην γνωρίζει ότι ο αξονικός και ο υπέρηχος δεν καλύπτουν όλες τις μέρες του μήνα, ενώ η λειτουργία του μαγνητικού τομογράφου είναι ανύπαρκτη. Αντίστοιχα προβλήματα υπάρχουν στην πλειοψηφία των τμημάτων τα οποία λειτουργούν στα όρια ασφαλείας ή και κάτω από αυτά.
Είναι πραγματική κοροϊδία τον 21ο αιώνα, ο ΣΥΡΙΖΑ να πανηγυρίζει για πασαλείμματα και μπαλώματα, όταν αυτά δεν μπορούν να λύσουν συνολικά το πρόβλημα.  Ας μη ψάχνει λοιπόν για χειροκροτητές της αντιλαϊκής πολιτικής.
Αν είναι αφελής και δεν γνωρίζει, είναι διπλά επικίνδυνος και κρίνεται από το λαό που βλέπει το πόσο παλεύουν καθημερινά νοσηλευτές και γιατροί για να ανταποκριθούν στο λειτούργημά τους.
Επειδή όμως δεν θεωρούμε ότι είναι αφελής και άσχετος με το θέμα, οφείλει να απαντήσει επί της ουσίας, αυτός και η κυβέρνησή του, και να αφήσει τους δήθεν λεονταρισμούς στο ΚΚΕ.
Τελικά το πρόβλημα είναι το ΚΚΕ που αναδεικνύει τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία και το Νοσοκομείο. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είδε, δεν άκουσε (ή δεν θέλει να δει και να ακούσει), τις επανειλημμένες παρεμβάσεις-ενημερώσεις των σωματείων υγειονομικών, του Ε.Κ.Α. κλπ. Τον ενόχλησε όμως η αγωνιστική δράση, που μπροστάρηδες στον αγώνα είναι οι κομμουνιστές.  
Κατανοούμε την αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ και το μένος του (ακόμα και με αισχρό αντικομμουνισμό που θα τον ζήλευαν και φασιστοειδή) απέναντι στο ΚΚΕ, προκειμένου να αποδείξει ότι το ΚΚΕ, έχει απομονωθεί από την κοινωνία  και παλεύει για την κομματική του επιβίωση κάνοντας πολεμική στη δήθεν φιλολαϊκή πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης. (Αφού είναι απομονωμένο και δεν επηρεάζει κανέναν, τότε γιατί η επίθεση;)
Το κάνουν γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι διογκώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια, η αγανάκτηση και η απογοήτευση που επέφερε στην εργατική τάξη και τη φτωχολογιά η πολιτική τους, που την πάνε χέρι-χέρι με την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όλα τα αστικά κόμματα, γιατί φοβούνται ότι ο λαός θα σηκώσει κεφάλι, θα αναπτύξει αγώνες, θα πάρει την υπόθεση στα χέρια του.
Για το ΚΚΕ αντίπαλος είναι η αστική τάξη της χώρας, οι διεθνείς σύμμαχοι της, το σύστημά της, τα πολιτικά της κόμματα και γενικά όσοι την υπηρετούν. Ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το ΚΚΕ με συνέπεια λόγων και έργων, αταλάντευτα και ακούραστα αποκαλύπτει στην εργατική τάξη και το λαό τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της κυβέρνησης. Τους ενοχλεί η αποκάλυψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ότι έχει στρατηγική σύμπλευση, παρά τις επιμέρους διαφορές, ιστορικές κ.α., με τη ΝΔ.

Kύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν τσιμπάμε στο νέο παραμύθι της "δίκαιης ανάπτυξης".


Εμείς δίνουμε το χέρι σε όσους δεν μεταλλάχθηκαν μαζί με το Κόμμα σας (ΣΥΡΙΖΑ) και δεν συμβιβάζονται με την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

- Με καθαρή ματιά απευθυνόμαστε σε όσους σήμερα μπορούν να δουν ότι η επιλογή του κάθε φορά δήθεν «μικρότερου κακού» τους οδηγούσε πάντα στο μεγαλύτερο κακό.

Σε όσους, αν και νιώθουν απογοητευμένοι, εξαπατημένοι από τον ΣΥΡΙΖΑ, μένουν εγκλωβισμένοι στην ίδια αδιέξοδη πολιτική.
Σε όσους, κατά βάθος, ξέρουν πως το δίκιο τους δεν χωράει σε ένα άδικο σύστημα.
Σε όσους, αντί να βαδίσουν μπροστά, κοιτάνε πάλι πίσω, σε προηγούμενες επιλογές τους.

- Απευθυνόμαστε σε όσους νιώθουν αριστεροί, ριζοσπάστες, σε όσους ΔΕΝ ακολούθησαν τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ...

- Απευθυνόμαστε σε όσους λένε: Ευτυχώς σ’ αυτήν τη χώρα δεν θα υπάρξει σιγή νεκροταφείου, γιατί υπάρχει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, υπάρχει ταξικό εργατικό κίνημα, υπάρχει το ΠΑΜΕ.

Συμπορευτείτε µε το ΚΚΕ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και τις σχολές. Δυναμώστε το ΚΚΕ παντού, στα σωματεία, στους συλλόγους.

Γιατί το σύγχρονο, το νέο δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός. Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί τα 100 χρόνια του ΚΚΕ, που παραμένει το πιο νέο κόμμα!

Υ.Γ.: Όσο για το χάιδεμα των συστημικών ΜΜΕ προς το «συντηρητικό, νεοεθνικιστικό» ΚΚΕ: δεν φτιάξαμε εμείς «νέο τηλεοπτικό τοπίο» με νέα τζάκια που μεταξύ άλλων, θα είναι και φιλικά προσκείμενα στην κυβέρνηση. Ούτε βγάζουμε φωτογραφίες στο Καστελόριζο μαζί με την Χρυσή Αυγή γιατί το επιτάσσει το «Εθνικό συμφέρον της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της χώρας», για να τρώει το κεφάλαιο με χρυσά κουτάλια, να ευχαριστιέται ο «διαβολικά καλός», αντισυστημικός-μεγαλοκαπιταλιστής Τράμπ και από την άλλη ο λαός στη φτώχια, την απειλή της πολεμικής εμπλοκής της χώρας, κάνοντας την ένα απέραντο Νατοϊκό ορμητήριο.




Δημήτρης Δήμας,
μέλος του Γραφείου της Τομεακής Επιτροπής
 Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ