«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος - Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Αγρινίου ξεκίνησαν νωρίς το πρωί εργασίες καθαρισμού στα Αμπάρια Τριχωνίδας. Για το 2018, η ημέρα είναι αφιερωμένη στην αντιμετώπιση της πλαστικής ρύπανσης σε άμεση σύνδεση με την εκστρατεία  της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςκατά των πλαστικών μιας χρήσης...

Στο μήνυμα της σημερινής ημέρας  αναφέρθηκε  ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Γκούντας: «Δυστυχώς το πλαστικό πνίγει τον πλανήτη και σκοτώνει το περιβάλλον. Πρέπει  όλοι να καταλάβουμε ότι η  προστασία του δεν είναι μόνο  προτεραιότητα για λίγους. Δεν αρκεί η επαγρύπνηση της Δημοτικής Αρχής για την προστασία του περιβάλλοντος. Με αφορμή την σημερινή ημέρα να αναλογιστούμε τις ανεπανόρθωτες βλάβες που δημιουργούν οι πλαστικές σακούλες. 
Είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων μας. Το πλαστικό και η αλόγιστη χρήση του σκοτώσουν  τον φυσικό πλούτο,  μολύνουν το πόσιμο νερό. Μία πόλη καθαρή δείχνει ότι σέβεται και προστατεύει τη δημόσια υγεία. Η καθαριότητα  είναι δείκτης πολιτισμού της πόλης και των ανθρώπων της. Τα Αμπάρια και η Τριχωνίδα είναι ένας  τόπος σπάνιας ομορφιάς που μας προτρέπει να υιοθετήσουμε θετική περιβαλλοντική συμπεριφορά».

Ο  αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Περιβάλλοντος και ΠρασίνουΣπύρος Αδάμηςτόνισε:«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα δράσης για το Περιβάλλον. Δεν είναι απλά μια επετειακή ημέρα. Είναι μια καθημερινή υπόθεση. Είναι χρέος μας να περιφρουρήσουμε τον τόπο που ζούμε. Hφύση είναι ο σημαντικότερος θησαυρός του πλανήτη. Στηρίζουμε το περιβάλλον με προσφορά, όχι απλά με λόγια.  Όλοι μαζί συμμετέχουμε ως ενεργοί πολίτες στην προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότηταςζωής μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το περιβάλλον είναι ένα διαχρονικό αγαθό και είναι υποχρέωσή μας να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***

ΕΡΓΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ


Σε σημαντική παρέμβαση σε σχολικά κτίρια του Αγρινίου προχωρά η Δημοτική Αρχή προωθώντας έργα για την  ανακατασκευή μονώσεων και στεγών συνολικού προϋπολογισμού 74.364,00 € με ΦΠΑ. Το έργο αυτό αποτελεί σημαντική επένδυση  στην αναβάθμιση της καθημερινής ζωής των μαθητών  καθώς υλοποιεί   εκτεταμένες εργασίες στα σχολεία  του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αναφέρθηκε στην σημασία των έργων για την δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τους μαθητές: «Η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τις σχολικές υποδομές. Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε παρεμβάσεις που εκκρεμούσαν τα τελευταία 20 χρόνια. Έχουμε ήδη προχωρήσει σε αποκατάσταση σημαντικών φθορών σε σχολικά κτίρια τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με το συγκεκριμένο έργο δημιουργούμε καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες λειτουργίας στα σχολεία μας. Διαχρονικός στόχος μας παραμένει η αναβάθμιση και η φροντίδα των σχολικών υποδομών. Είναι προτεραιότητα αλλά και υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά και την εκπαιδευτική κοινότητα».

Ο Δήμος Αγρινίου προκηρύσσει Συνοπτικό Διαγωνισμόεπιλογής αναδόχου για την κατασκευή του έργου «Στεγανοποίηση ταρατσών σε σχολικά κτίρια του Δήμου Αγρινίου»που θα διεξαχθεί στις19 Ιουνίου 2018 στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Αγρινίου.


***
 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΜΕ ΓΕΝ. ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤ. Δ/ ΝΤΗ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο Δήμαρχος Αγρινίου υποδέχθηκε στο Δημαρχείο της πόλης τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του. 
Ο Γιώργος Παπαναστασίου τόνισε στον  κ. Στεφανόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή ΑκαρνανίαςΔ. Παπαευθυμίου  ότι πρώτη  προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής είναι η ανάγκη εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες. Γι αυτό το λόγο υπάρχει διαρκής συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία προς όφελος των πολιτών. Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν  την περαιτέρω ενδυνάμωση και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με την ΕΛΑΣ.


 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

***
Ποδηλατοδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης


Ποδηλάτες όλων των ηλικιών φόρεσαν τα κράνη τους, εξοπλίστηκαν με  καλή διάθεση και συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Δημοκρατίας για να πάρουν μέρος σε ποδηλατοδρομία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Οι λάτρεις του ποδηλάτου τίμησαν με αυτό τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα  Ποδηλάτου, χθες Κυριακή 3 Ιουνίου,  στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα.
Την ποδηλατοδρομία διοργάνωσε οΔήμος Αγρινίου και το VELOCITYBIKES.
Οι ποδηλάτες ακολούθησαν μια διαδρομή 6km κατά μήκος των οδών Παπαστράτου, Δημοτσελίου, Σουλίου, Δαγκλή, Μακρή, Χαρ. Τρικούπη, Πυλλήνης, Πανεπιστημίου, Εργ. Αγ. Ιω. Ρηγανά, Σκόπα, Καλύβα, Γοργοποτάμου, Παναγοπούλου, Θεοτοκοπούλου, Αγ. Χριστοφόρου, Υψηλάντη, Ι. Σταίκου  και τερμάτισαν στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Την εκκίνηση έδωσε από την κεντρική πλατεία ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίουoοποίος σημείωσε ότι «το ποδήλατο συνδυάζει άθληση και ψυχαγωγία αλλά ταυτόχρονα είναι ένα σύγχρονο μέσο βιώσιμη αστικής κινητικότητας. Το Αγρίνιο στηρίζει την παγκόσμια προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός καλύτερου κόσμου μέσω του αθλητισμού και της χρήσης ποδηλάτου».

*** 



Εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης (11η  Ιουνίου 1821)


Ο Δήμος Αγρινίου, στα πλαίσια των εκδηλώσεων της ιστορικής επετείου της απελευθέρωσης του Βραχωρίου από τον Τούρκικο ζυγό στις 11 Ιουνίου 1821 διοργανώνει εκδηλώσεις:


Πρόγραμμα εκδηλώσεων :
Τετάρτη 6 -6- 2018
Παλαιά Δημοτική Αγορά
19.30 Διασταυρώσεις Εγκαίνια Έκθεσης Ζωγραφικής

Παρασκευή 8-6-2018
Πλατεία Δημοκρατίας
20.45  Συναυλία από το: Σύνολο Εργάνη, Σύνολο Πνευστών Ποικίλης Μουσικής
           και το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Αγρινίου

Κυριακή 10- 6- 2015
  9.30 Έπαρση σημαίας στην πλατεία Δημάδη.
  9.45 Πέρας προσέλευσης επισήμων στη Μητρόπολη Αγρινίου
10.00 Τέλεση επίσημης δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Ζωοδόχου Πηγής
          Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό και Σχολικό  
          Σύμβουλο Απόστολο Βετσόπουλο 
10.30 Παρέλαση χορευτικών τμημάτων
10.45 Κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία 
          Μαρίας Δημάδη
Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου

Τρίτη 12 -6-2018
Πλατεία Χατζοπούλου
20.30  Λαϊκή γιορτή
         Συμμετέχουν χορευτικά τμήματα
         Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Λαογραφικό –                   
         Ιστορικό –Φιλολογικό Μουσείο Αιτωλοακαρνανίας

Παρασκευή 15-6-2018
Αύλειο χώρο π. αποθηκών Παπαστράτου
21.00  Της ψυχής αισθήματα του χορού πατήματα
           Χορευτική παράσταση- δρώμενο από το χορευτικό τμήμα ενηλίκων
           του Δήμου Αγρινίου


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ