«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Εξιχνιάστηκε υπόθεση αρπαγής τσάντας στο Αγρίνιο

Δράστης είναι ένας 41χρονος ημεδαπός, που προσέγγισε με μοτοσικλέτα μια πεζή γυναίκα και της αφαίρεσε την τσάντα της

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, υπόθεση αρπαγής τσάντας που διαπράχθηκε πριν από οκτώ ημέρες στο Αγρίνιο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπής σε βάρος ενός 41χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα...
ο δράστης στις 14/06/2018, το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, οδηγώντας μοτοσικλέτα, πλησίασε μια 60χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή και της αφαίρεσε με αιφνιδιαστική κίνηση την τσάντα της, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 35 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, τραπεζικές κάρτες και προσωπικά της έγγραφα.

Στο πλαίσιο  των αστυνομικών ερευνών  ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία του 41χρονου, ενώ διακριβώθηκε ότι είχε αφαιρέσει τη μοτοσικλέτα, λίγη ώρα πριν την κλοπή.


Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.


Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 41χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπής για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, μια 47χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα δενδρύλλιο κάνναβης, (2,6) γραμμάρια της ίδιας ουσίας και μια ζυγαριά ακριβείας.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης    
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 51χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε ιδιωτικής χρήσης φορτηγό αυτοκίνητο υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 36 και 34 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (2,2) γραμμάρια κάνναβης και (3,2) γραμμάρια βουπρενορφίνης.

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη μεταφορά αλλοδαπών
    
Συνελήφθησαν, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο 22χρονοι αλλοδαποί άνδρες, οι οποίοι μετέφεραν με αυτοκίνητο πέντε ομοεθνείς τους άνδρες, που διέμεναν παράνομα στην Χώρα.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ σε βάρος των ομοεθνών τους θα εφαρμοστεί το διοικητικό μέτρο της επιστροφής.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος έξι  αγνώστων δραστών για ληστεία κατά συναυτουργία
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος έξι αγνώστων δραστών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού, σήμερα τα ξημερώματα στη Μυρτιά Αιγίου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους φορώντας κουκούλες, ακινητοποίησαν με την άσκηση σωματικής βίας φύλακα βιολογικού καθαρισμού της Δ.Ε.Υ.Α.Α.  και αφαίρεσαν από γραφείο της  Δημοτικής Επιχείρησης ένα χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό, περίπου των (10.000) ευρώ.
Διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.
Σύλληψη τριών ημεδαπών για κλοπή κατά συναυτουργία

Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, τρεις ημεδαποί άνδρες ηλικίας 22, 20 και 17 ετών, διότι ενεργώντας από κοινού, με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ από 76χρονο αλλοδαπό.
Επισημαίνεται ότι τα κλεμμένα χρήματα βρέθηκαν και αποδόθηκαν  στον παθόντα.
Σύλληψη δύο  ημεδαπών για παράβαση του νόμου περί όπλων    Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 26 και 29 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ένα πυροβόλο όπλο (τύπου πιστολιού) με ένα γεμιστήρα, που περιείχε επτά φυσίγγια.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας ένας, 50χρόνος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών για κλοπή.


Εξιχνίαση κλοπής – σχηματισμός δικογραφία σε βάρος τριών ανηλίκων
   
Εξιχνιάστηκε, από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πηνειού, κλοπή που είχε διαπραχθεί στις 19-5-2018, σε περιοχή του Δήμου Πηνειού και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων ημεδαπών, οι οποίοι ενεργώντας από κοινού εισήλθαν σε οικία ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα κοσμήματα και δύο ζευγάρια αθλητικά παπούτσια, με την συνολική αξία των κλοπιμαίων να ανέρχεται στα 1.600 ευρώ.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 33χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν επτά ναρκωτικά δισκία.

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας, 59χρόνος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πατρών, με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 14 μηνών για ψευδορκία.


***
Συνελήφθη 57χρονος στην Ηλεία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 60 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και (41) πακέτα λαθραίων τσιγάρων

Ο δράστης είχε διαμοιράσει την μεγαλύτερη ποσότητα κάνναβης σε είκοσι φιξάκια


Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, σε χωριό της Αρχαίας Ολυμπίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 57χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών, πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    (50,5) γραμμάρια κάνναβης, διαμοιρασμένα σε είκοσι φιξάκια
•    (11,7) γραμμάρια κάνναβης μέσα σε μεταλλικό κουτί,
•    Μια ζυγαριά ακριβείας,
•    (41) πακέτα λαθραίων τσιγάρων,
•    (2) αυτοσχέδια τσιγάρα με μίγμα καπνού – κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ