«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού   για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 28χρονος ημεδαπός, διότι λίγη ώρα νωρίτερα με τη μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από πάγκο καταστήματος το κινητό τηλέφωνο μια ημεδαπής.
Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο κινητό βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο 66ο χιλιόμετρο της Ιόνιας Οδού, στο ύψος της Ρίγανης,  από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 37χρονος ημεδαπός, διότι...
σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκε και κατασχέθηκε  μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική  απόφαση  
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ακράτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ένας 58χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ακράτας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης δεκαοκτώ μηνών και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ, για παράβαση του νόμου περί έκδοσης επιταγών.


Σύλληψη ανήλικου για κλοπή

    
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ανήλικος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού με δυο ακόμα ανήλικους, που αναζητούνται, εισήλθαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία 65χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν πέντε ναρκωτικά δισκία, που κατείχε χωρίς ιατρική συνταγή.


Σύλληψη  αλλοδαπού για παράνομη οπλοκατοχή    
Συνελήφθη, σήμερα τα ξημερώματα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 41χρονος αλλοδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι συνολικού μήκους 41 εκατοστών.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   


Σύλληψη δύο ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στο 41ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 47 και 31 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκε και κατασχέθηκε κάνναβη, συνολικού βάρους 2,8 γραμμαρίων. 

***
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ FACEBOOK ΓΙΑ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Αντιστράτηγου ε.α Δημήτριου ΔΡΙΒΙΛΑ και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, εν ενεργεία αστυνομικού, Κωνσταντίνου ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, στην Γενική Περιφερεαική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, καθώς και ανάρτηση με συμβουλές για πρόληψη εξαπάτησης πολιτών που λαμβάνουν χωρα τις τελευταίες ώρες στην πόλη του Αγρινίου αναρτήθηκαν στην σελίδα του Γραφείου μας στο "facebook".

Για λεπτομέρειες μπείτε εδώ:

https://www.facebook.com/gadpdelladas/

***
Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση


Ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, υποδέχτηκε, σήμερα το πρωί, στο γραφείο του, αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αποτελούμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Αντιστράτηγο ε.α.  Δημήτριο ΔΡΙΒΙΛΑ, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνο  ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Σταύρο ΒΕΡΡΑ.

Κατά την επίσκεψη συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ειδικότερα θέματα που αφορούν την προστασία της δημόσιας υγείας, τους κανόνες ευζωίας των ζώων, καθώς και ζητήματα σχετικά με την προστασία της αγροτικής παραγωγής.

Επίσης, κατά την συνάντηση παραβρέθηκαν οι Βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Αστυνομικοί Διευθυντές, Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ και Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας αναπτύσσει σχέσεις συνεργασίας με όλες τις Αρχές και τους φορείς του τόπου για την ανάπτυξη και την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

***
Στοχευμένοι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε καταστήματα και επιχειρήσεις για τη διαπίστωση παραβάσεων της ασφαλιστικής-εργατικής και φορολογικής νομοθεσίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής- εργατικής νομοθεσίας.
Ειδικότερα, κλιμάκια αστυνομικών πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα ελέγχους σε καταστήματα και επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Ελέγχθηκαν συνολικά (20) καταστήματα – επιχειρήσεις, όπου σε (9) περιπτώσεις διαπιστώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής - εργατικής νομοθεσίας. Αναλυτικότερα ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων, διαπιστώθηκαν:
Στην Αττική :
•    σε καφέ - μπαρ η μη έκδοση τουλάχιστον (1) απόδειξης συνολικής αξίας (629,90) ευρώ, για τη συγκεκριμένη παράβαση ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. και η Α.Α.Δ.Ε., καθώς προβλέπεται 48ωρη αναστολή λειτουργίας του καταστήματος,
•    σε ψαροταβέρνα- μεζεδοπωλείο, η μη έκδοση τριών (3) αποδείξεων συνολικής αξίας (221,10) ευρώ,
•    σε ψητοπωλείο, η ύπαρξη αδήλωτου φορολογικού μηχανισμού, ο οποίος κατασχέθηκε προς περαιτέρω διερεύνηση, για τυχόν φορολογικές παραβάσεις,
•    σε καφέ-μπαρ, η μη έκδοση (6) αποδείξεων λιανικής πώλησης, συνολικής αξίας (92,20) ευρώ, καθώς και η απασχόληση (2) εργαζομένων, οι οποίοι δεν ήταν καταχωρημένοι στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και
•    σε εστιατόριο-καφέ μπαρ η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων συνολικής αξίας (143,80) ευρώ.
Στην Θεσσαλονίκη :
•    σε μεζεδοπωλείο, η μη έκδοση εννέα (9) αποδείξεων συνολικής αξίας (680) ευρώ και ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την αναστολή λειτουργίας. Επίσης διαπιστώθηκαν οκτώ (8) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού,
•    σε καφέ - μπαρ, η μη έκδοση απόδειξης και δύο (2) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας,
•    σε ταβέρνα, η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων, να απασχολείται εργαζόμενος χωρίς να είναι καταχωρημένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού καθώς και παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας και
•    σε καφέ - μπαρ, επτά (7) παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
Για όλες τις παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.
Επιπλέον, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, ολοκληρώθηκε έλεγχος σε επιχείρηση - γυμναστήριο, όπου διαπιστώθηκαν:
•    για το φορολογικό έτος 2017 η ανακριβή έκδοση (684) αποδείξεων συνολικής αποκρυβείσας ύλης (54.336) ευρώ και
•    για το φορολογικό έτος 2018 η ανακριβή έκδοση (296) αποδείξεων συνολικής αποκρυβείσας ύλης (25.571) ευρώ.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

***
Συνελήφθη ημεδαπός στην Πάτρα για κατοχή και καλλιέργεια

Κατασχέθηκαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης και περίπου 60 γραμμάρια της ίδιας  ουσίας


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 55χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ενήργησαν έλεγχο σε αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 55χρονος κατά τον οποίο βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών εκρίζωσαν και κατέσχεσαν οκτώ δενδρύλλια κάνναβης και δυο νάιλον αυτοσχέδιες συσκευασίες, που περιείχαν 58 γραμμάρια της ίδιας ναρκωτικής ουσίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. 


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή  ναρκωτικών
    
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.


Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για απλή σωματική βλάβη και για  παράβαση του νόμου περί προστασίας ζώων συντροφιάς
   
Από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου ημεδαπού, διότι χθες το βράδυ, στην Πάτρα, σκύλος του προκάλεσε σωματική βλάβη σε 30χρονο ημεδαπό, που κινούταν πεζός, δαγκώνοντας τον στα χέρια , στα πόδια και την κοιλιά. Ο 30χρονος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», από όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για μέθη
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε φορτηγό ιδιωτικής χρήσης, βρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης.


Σύλληψη ημεδαπού για μέθη


Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Δοκίμι, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε ως οδηγός αυτοκινήτου, αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο αλκοολομέτρησης. 


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη αλλοδαπού  για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στο Αιτωλικό, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού, ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το αυτοκίνητο του, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης.

***
Δυο ακόμα συλλήψεις για ναρκωτικά στη Δυτική Ελλάδα

Κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης στο  Αγρίνιο και στην Πάτρα


1. Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 49χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου σε έλεγχο που ενήργησαν σε αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 49χρονος, βρήκαν και κατέσχεσαν μια λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας και μια κάρτα με υπολείμματα κοκαΐνης.

Σε σωματική έρευνα που ακολούθησε στο δράστη, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μια νάιλον συσκευασία, με κοκαΐνη βάρους 9,2 γραμμαρίων, την οποία είχε κρυμμένη μέσα στο εσώρουχό του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου, ενώ κατασχέθηκαν επίσης το χρηματικό ποσό των 75 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο.


2. Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 24χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, σε έλεγχο που ενήργησαν στον 24χρονο, βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν οκτώ αυτοσχέδιες χάρτινες ανισοβαρείς συσκευασίες, που περιείχαν κάνναβη, συνολικού βάρους 40,3 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη στην Πάτρα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν μια λειτουργική ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ