«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών σε περιοχή του Αγρινίου

Κατασχέθηκαν περίπου 450 γραμμάρια κάνναβης

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα...
οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών εντόπισαν τον  23χρονο σε χωριό του Αγρινίου και σε αστυνομικό έλεγχο που του ενήργησαν,  βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο με μια κάρτα SIM και 2,3 γραμμάρια κάνναβης. 

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης και κατέσχεσαν, (438) γραμμάρια κάνναβης, που ήταν διαμοιρασμένα σε έξι νάιλον συσκευασίες.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.


2018
ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, ένας 18χρονος αλλοδαπός,  υπήκοος Αφγανιστάν, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση
   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και χρηματική ποινή 3.500 ευρώ για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 37 και 28 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην Χώρα.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από πάγκο αρτοποιείου 41χρονου ημεδαπού το κινητό του τηλέφωνο.

Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο κινητό βρέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα.


Σύλληψη ημεδαπής  για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, μια 44χρονη ημεδαπή, η οποία μετέβη σε καφετέρια και με την μέθοδο της απασχόλησης, αφαίρεσε από 22χρονο ημεδαπό, το τσαντάκι του, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατό ευρώ και διάφορα έγγραφα.


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δυο ναρκωτικά δισκία.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   


Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Αμαλιάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν είκοσι εννέα γραμμάρια κάνναβης, τα οποία είχε τοποθετήσει μέσα σε τεμάχια εφημερίδων.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 


Σύλληψη ημεδαπού για μέθη
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα του, βρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης.



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Νεοχώρι, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης τριών ετών για κλοπές.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα.


Σύλληψη τεσσάρων ημεδαπών για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ναυπακτίας και της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων  του Τμήματος Τροχαίας Μεσολογγίου, τέσσερις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 66, 32, 21 και 18 ετών, διότι σε τροχονομικούς ελέγχους που τους διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσαν οχήματα στερούμενοι άδειας ικανότητας οδήγησης.

***
Συνελήφθησαν άμεσα οι δράστες της προχθεσινής ληστείας σε οικία στην Πάτρα

Οι δράστες χτύπησαν με σκεπάρνι 75χρονο ημεδαπό και στη συνέχεια τον λήστεψαν

Συνελήφθησαν, προχθές αργά το βράδυ, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, δυο ημεδαποί (άνδρας – γυναίκα), ηλικίας 30 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη ληστείας κατά συναυτουργία.   

Ειδικότερα, το μεσημέρι της ίδιας ημέρας οι δυο ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, από ακάλυπτο χώρο πολυκατοικίας, υπερπήδησαν συρματένια περίφραξη και μετέβησαν σε οικία 75χρονου ημεδαπού, όπου ο 30χρονος ανήλθε στο μπαλκόνι.

Ο δράστης προκάλεσε πολλαπλά χτυπήματα με σκερπανι στον ηλικιωμένο, ο οποίος εντωμεταξύ είχε εξέλθει στο μπαλκόνι του σπιτιού αντιλαμβανόμενος το θόρυβο, ενώ στη συνέχεια εισήλθε στο εσωτερικό της οικίας και αφού αφαίρεσε ένα ρολόι και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, τράπηκε μαζί τη συνεργό του σε φυγή.

Ο παθών διακομίστηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών,  «Άγιος Ανδρέας» και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Παναγία η Βοήθεια», όπου παραμένει νοσηλευόμενος.

Για την διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκε άμεσα, ενδελεχής και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, των στοιχείων των δυο δραστών, τον εντοπισμό τους και τη σύλληψη τους.

Οι δυο δράστες παραδέχτηκαν τις πράξεις τους και επέδειξαν τον ακριβή τρόπο δράσης τους. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε το σκερπάνι που χρησιμοποίησε ο δράστης, καθώς και η μπλούζα που φορούσε, με κηλίδες αίματος, την οποία οι δράστες είχαν πετάξει σε κοντινό κάδο απορριμμάτων.  

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.