«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη αλλοδαπού για παράνομη είσοδο

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Καινούργιο Αγρινίου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 41χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα.


Σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για παράνομη είσοδο
   
Συνελήφθησαν, χθες αργά το βράδυ, στον κόμβο Κουβαρά, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 25, 24 και 27 ετών, διότι....
σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ  

Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της Μακύνειας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πορτογαλίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας πλαστικό τρίφτης, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη αλλοδαπού  για καταδικαστική απόφαση

    
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών για κλοπή.


Σύλληψη ημεδαπού  για καταδικαστική απόφαση

    
Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 49χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 19 μηνών και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ, για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για σωματική βλάβη από αμέλεια

   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 54χρονου ημεδαπού, διότι χθες το βράδυ, στο Πανόραμα Αιγιαλείας, σκύλος του προκάλεσε σωματικές βλάβες σε 46χρονη ημεδαπή που κινούταν πεζή, δαγκώνοντάς την σε διάφορα σημεία του σώματός της.
Η 46χρονη μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε. 

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ



ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  


Σύλληψη ημεδαπού  για απόπειρα κλοπής

   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 34χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε ανασφάλιστο σταθμευμένο όχημα 91χρονου ημεδαπού, αλλά δεν ολοκλήρωσε την πράξη του καθότι έγινε αντιληπτός και συνελήφθη από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή.


Σύλληψη
 ημεδαπού για κλοπή


   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 12χρονος ημεδαπός, διότι ενεργώντας από κοινού με ακόμα τρεις άγνωστους δράστες εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα σε οικία 39χρονου ημεδαπού και αφαίρεσαν ένα πορτοφόλι, που περιείχε το χρηματικό ποσό των τριακοσίων ευρώ, καθώς και έγγραφα.


Σύλληψη αλλοδαπού   για παράνομη έξοδο και κατοχή πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου
   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αιθιοπίας, διότι επιχείρησε να εξέλθει παράνομα από την Χώρα με τελικό προορισμό τις Βρυξέλλες, επιδεικνύοντας κατά τον έλεγχο, διαβατήριο Αρχών Αιθιοπίας, στο οποίο είχε επικολλήσει πλαστή θεώρηση Ιταλικών Αρχών. 


Σύλληψη τριών  ημεδαπών για κλοπή


   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας,  τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες – μια γυναίκα) ηλικίας 51, 28 και 43 ετών αντίστοιχα, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΥΑΔ στις οικίες τους,  διαπιστώθηκε ότι είχαν προβεί σε απευθείας υδροδότηση τους από το δημοτικό δίκτυο ύδρευσης, χωρίς την καταβολή σχετικού αντιτίμου.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη αλλοδαπού για τροχονομικές παραβάσεις

   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στην Ανδραβίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 27χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, διότι οδηγώντας αυτοκίνητο, δεν συμμορφώθηκε  ως όφειλε σε σήμα στάσης τροχονόμου, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, καταδιώχθηκε και ακινητοποιήθηκε μετά από απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του προέκυψε ότι στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης της αρμόδιας αρχής.


Σύλληψη αλλοδαπού για καταδικαστική απόφαση



   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε  καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης επτά ετών και πέντε μηνών για παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.


Σύλληψη
 αλλοδαπού για παράνομη είσοδο
   

Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμενε παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 


Σύλληψη ημεδαπού για παράνομη οπλοκατοχή


   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, ένας 29χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι συνολικού μήκους είκοσι εκατοστών.


Σύλληψη  αλλοδαπού για κλοπή και παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Βόνιτσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου – Βόνιτσας, ένας 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοσικλέτα την οποία είχε αφαιρέσει πριν  τέσσερα χρόνια στη Λευκάδα.
Επιπλέον, από τον έλεγχο των εγγράφων του δράστη προέκυψε ότι στερούταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Σύλληψη τριών ημεδαπών για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στο Αγρίνιο, από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, τρεις ημεδαποί, (δυο άνδρες – μια γυναίκα), ηλικίας 66, 12 και 33 ετών αντίστοιχα, διότι ο 12χρονος σε χρόνο που απουσίαζαν από την οικία, οι άλλοι δυο δράστες -  σύνοικοί του, οι οποίοι είναι παππούς και θεία του, λόγω διαπληκτισμού με την 13χρονη αδερφή του, πήρε τον δέκα μηνών ανιψιό του και τον έθεσε έξω από τα προστατευτικά κάγκελα του μπαλκονιού πρώτου ορόφου, όπου διαμένουν  απειλώντας ότι θα τον αφήσει να πέσει στο κενό, θέτοντας τον σε άμεσο κίνδυνο.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστικές αποφάσεις

   

Συνελήφθη, χθες το πρωί, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 26χρονος ημεδαπός, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δυο καταδικαστικές αποφάσεις  του Τριμελούς και Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, σύμφωνα με τις οποίες του είχε επιβληθεί συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ ετών, για ληστείες.

Σύλληψη δύο για κατοχή ναρκωτικών

   
Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 32 και 43 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε όχημα στο οποίο επέβαιναν διαπιστώθηκε να κατέχουν από κοινού, μια αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, με ηρωίνη σε μορφή βράχου, συνολικού βάρους 5,2 γραμμαρίων, την οποία είχαν προμηθευτεί σε προγενέστερο χρόνο στο Νεοχώρι Αιτωλοακαρνανίας,  από 28χρονο αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, έναντι του χρηματικού ποσού των εκατό ευρώ.



***
Συνελήφθη δραπέτης φυλακών στην Πάτρα


Συνελήφθη, προχθές το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας 28χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, ο οποίος παραβιάζοντας εξαήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί, δεν επέστρεψε την 23/05/2018 στη φυλακή ως όφειλε.

Ο 28χρονος δραπέτης, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές για κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών.



***
Ημέρα εορτής των αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας
    Κατά τον εορτασμό απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στις Ενώσεις Αποστράτων Αχαΐας για την πολυετή προσφορά τους στο Σώμα
Κάθε χρόνο, η εορτή των Αγίων Πάντων, αφιερώνεται από την Ελληνική Αστυνομία ως ημέρα τιμής στους αποστράτους της. Για το σκοπό αυτό, τελέστηκαν σήμερα (03-6-2018), δοξολογίες σε όλους τους Ιερούς Μητροπολιτικούς Ναούς της Περιφέρειάς μας, στις οποίες παραβρέθηκαν οι Αρχές, οι τοπικοί φορείς, καθώς και οι απόστρατοι αστυνομικοί του σώματος.
Παράλληλα, κατά τις δοξολογίες αναγνώστηκε και η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου ΤΣΟΥΒΑΛΑ, ενώ ακολούθησαν και μικρές δεξιώσεις.
Κατά την μικρή δεξίωση στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Αχαΐας με πρωτοβουλία του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχου Κωνσταντίνου ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους Συνδέσμους Αποστράτων Αχαΐας, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τι πλακέτες παρέλαβαν οι τρεις Πρόεδροι, εκπροσωπώντας όλα τα μέλη τους. Αναλυτικότερα :

•    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Ελληνικής Αστυνομίας και πρώην Χωροφυλακής Νομού Αχαΐας, κ. Κωνσταντίνος ΒΟΡΓΙΑΣ.
•    Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Αστυνομίας Πόλεων Πατρών και Ελληνικής Αστυνομίας «Ο Άγιος Μηνάς», κ. Αθανάσιος ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ και
•    Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Συνταξιούχων Σωμάτων Ασφάλειας Αιγιαλείας «Ο Άγιος Λεόντιος», κ. Αναστάσιος ΚΑΤΣΩΝΟΠΟΥΛΟΣ.


***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (04-06-2018 έως 10-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 04-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καταφύγιο – Αναβρυτή – Αμπελακιώτισσα – Άνω Χώρα – Ελατού – Τερψιθέα - Λιμνίτσα.
•    Την Τρίτη 05-06-2018 και κατά τις ώρες 9:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή - Χρυσοβέργι.
•    Την Τετάρτη 6-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελληνικά - Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα  - Λυσιμαχία –– Αγγελόκαστρο.
•    Την Πέμπτη 7-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Άνω Μακρυνού - Ποταμούλα – Μεσάριστα – Λιθοβούνι – Δαφνιάς  - Άγιος Ανδρέας – Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού.
•    Την Παρασκευή 8-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μπαμπίνη – Μαχαιρά - Σκουρτού  - Χρυσοβίτσα  -  Καραοσκάκη – Βλυζιανά- Βασιλόπουλο.
•    Το Σάββατο 9-06-2018 και κατά τις ώρες 8:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα – Ζευγαράκι -  Κάτω Κεράσοβο – Δαφνιάς – Καψοράχη  - Κάτω Μακρυνού - Άνω Μακρυνού.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (4-06-2018 έως 10-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 4-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
•    Την Τρίτη 5-06-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Ζαχλωρού – Κάτω Ζαχλωρού- Ρογοί – Κερπινή – Λουσοί – Λεύκα – Σιγούνι.
•    Την Τετάρτη 6-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Μοίραλι – Θωμαιικα – Βετέικα – Ρακίτα – Λεόντιο – Δεμέστιχα – Αγρίδι – Ροδιά.  
•    Την Πέμπτη 7-06-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος -  Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια – Λευκάσιο.
•    Την Παρασκευή 8-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιάς – Πύργος – Βαλιμή – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.   
•    Το Σάββατο 09-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άλσος - Μάγειρας – Αράχωβα – Αρραβωνίτσα -  Μυρόβρυση – Βερίνο – Γρηγόρι – Λάκκα – Μερτίδι – Άγιος Κωνσταντίνος.              
•    Την Κυριακή 10-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κούτελη – Κέρτεζη – Καλλιφώνιο – Λαγοβούνι – Κάνδαλος – Πριόλιθος.