«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ 19ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Παρουσία τουΔημάρχου Αγρινίου  Γιώργου Παπαναστασίου, των Αντιδημάρχων Νίκου Γκρίζη, Μαρίας Σαλμά και Σπύρου Αδάμη  του Διευθυντή Αβαθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου Κολοβού και γονέων  πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνιατου νέου σχολικού συγκροτήματος, στο 19° Δημοτικό Σχολείο Αγρίνιου.

Ο Γιώργος Παπαναστασίου ευχήθηκε στους μαθητές και τους δασκάλους και αναφέρθηκε στη λειτουργία του σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος:
« Η απόφαση να κάνουμε τα εγκαίνια στο κλείσιμο της σχολικής χρονιάς  έχει συμβολικό χαρακτήρα. Το 19ο Δημοτικό σχολείο είναι αυτόνομο και δεν έχει καμία σχέση με το 9ο.Δεν είναι δυνατόν η παιδεία να μπαίνει σε λογικές περικοπών, μείωσης θέσεων και εκπαιδευτικού προσωπικού.Το Δημοτικό Συμβούλιο κι εγώ προσωπικά  έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα δεχθούμε την ενοποίηση των δύο σχολείων. Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα σύγχρονο κτίριο, αντάξιο των προσδοκιών των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης των σχολικών δομών  και στις προθέσεις μας είναι να καταθέσουμε πρόταση για την κατασκευή ενός ακόμη σχολείου. Όλα τα σχολεία του Δήμου Αγρινίου συντηρήθηκαν και  κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να λειτουργούν απρόσκοπτα. Εύχομαι καλή πρόοδο  στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς».

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
1ο Εργασιακό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης

Διεξήχθησαν την Τετάρτη 13-6-2018 ο μικρός και μεγάλος τελικός του 1ου Εργασιακού Πρωταθλήματος Καλαθοσφαίρισης Αγρινίου,που συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Αγρινίου και η ΕΣΚΑΒΔΕ.
 Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Δήμου Αγρινίου, η οποία επικράτησε στον τελικό της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου.
 Στο μικρό τελικό η ομάδα του ΤΕΕ επικράτησε της ομάδας του Στρατού και κατέλαβε την τρίτη θέση.
Τιμητική παρουσία για τη διοργάνωση ο Πρωταθλητής Ευρώπης και αρχηγός Εθνικής Ελλάδος ΜιχάληςΚακιούζης, ο οποίος βραβεύτηκε για την προσφορά του στο άθλημα από το Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αγρινίου ευχαρίστησε τις συμμετέχουσες ομάδες, τόνισε την αναγκαιότητα για τη δημιουργία του θεσμού, που ήταν απαίτηση χρόνων και δίνει διέξοδο στους επαγγελματίες της πόλης να αθληθούν,  και ευχήθηκε του χρόνου το πρωτάθλημα να διευρυνθεί με ακόμη περισσότερες συμμετοχές.

Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης τιμήθηκαν επίσης η καλύτερη πεντάδα του Πρωταθλήματος, όπως αναδείχθηκε από τις ψήφους των ομάδων που συμμετείχαν:Δαλάμπης Παναγιώτης – Στρατός, Τασούλης Γιάννης – Δήμος Αγρινίου, Σώκος Νικόλαος – Δήμος Αγρινίου, Τασόπουλος Γεώργιος - ΤΕΕ, Τσάσσης Χρήστος – Δ.Α. Ακαρνανίας. Τιμήθηκαν ακόμη  ο πρώτος σκόρερ Τασόπουλος Γεώργιος - ΤΕΕ και ο πρώτος τριποντέρΣταμούληςΚωστακιώτης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

***
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΠΑ Δ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Στις  13/6/2018 αναρτήθηκε από την Ε.Ε.Τ.Α.Α.  Α.Ε. η πρόσκληση για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» . Η διαδικασία είναι πλέον γνωστή στους γονείς εφόσον το πρόγραμμα υλοποιείται σε πλήρη εφαρμογή τα τελευταία 7 έτη.
Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ενταγμένοι όλοι οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αγρινίου, όπως και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης «Το αερόστατο» που λειτουργεί προς το παρόν στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό και ευελπιστούμε το Σεπτέμβρη να ανοίξει τις πόρτες του σε νέο αυτόνομο χώρο, η «Φαντασία» , όπως και στην Δημοτική Ενότητα της Παραβόλας.
Όπως είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες του Δήμου, η φιλοξενία των παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αγρινίου είναι εντελώς Δωρεάν. Προκειμένου, να μπορούμε να διατηρήσουμε το δωρεάν χαρακτήρα στις ανωτέρω δομές, παρακαλούνται οι γονείς που πληρούν τις προϋποθέσεις, να συμμετέχουν υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Η συμμετοχή των γονιών στο πρόγραμμα κρίνεται απαραίτητη για την ολοκλήρωση της εγγραφής των παιδιών τους στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς καθώς θα καλυφθεί το 80% των θέσεων αποκλειστικά από γονείς που θα προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας αντίγραφο της υποβληθείσας αίτησης στην Ε.Ε.Τ.Α.Α Α.Ε.

Ο Πρόεδρος
Του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Α. Δ. Αγρινίου
Βασιλείου Ιωάννης

***
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1ου ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ "ΟΔΥΣΣΕΑΣ"

Δευτέρα 25 Ιουνίου :"όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει και δρόμος..."
Την Δευτέρα 25 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 1ος Αγώνας Δρόμου  «ΟΔΥΣΣΕΑΣ».Ο αγώνας πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά των Ναρκωτικών & της Παράνομης Διακίνησης τους (26η Ιουνίου) και συμπίπτει με τη συμπλήρωση  20 ΧΡΟΝΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣτου Κέντρου Πρόληψης «ΟΔΥΣΣΕΑΣ.
Την διοργάνωση ανέλαβαν το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλ/νίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» - ΟΚΑΝΑ και ο Δήμος Αγρινίου.
Η διοργάνωση περιλαμβάνει αγώνα 5 km& 1 kmκαιεκτός από τον αγώνα (τρέξιμο) περιλαμβάνει  δυναμικό βάδισμα 5 km.
Η εκκίνηση του αγώνα των 5 km Ανδρών, Γυναικών και Εφήβων Νεανίδων  θα γίνει από τη θέση Ερμίτσα ενώ η εκκίνηση του  αγώνα του 1km για παιδιά θα γίνει από την οδό Χ. Τρικούπη 98. Ο τερματισμός των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημοκρατίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα της Δευτέρας25 Ιουνίου :

17:40 Επιβίβαση & μεταφορά των αθλητών/τριών στην Εκκίνηση του Αγώνα               (Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός -Τρένο)
 19:00 Εκκίνηση 1ου Αγώνα Δρόμου 5 km
(Ερμίτσα)
19:45 Εκκίνηση 1ου Αγώνα Δρόμου 1 km
(Χ. Τρικούπη 98, Βυσσινόκηπος)
 19:20 Άφιξη πρώτων αθλητών,
Πλατεία Δημοκρατίας
20:00 Απονομές στους νικητές - νικήτριες
Απονομές μεταλλίων σε όλους τους τερματίσαντες
21:00 Μουσική Συναυλία
 «ΥΠΟΓΕΙΑΡΕΥΜΑΤΑ»
SOPHOKLESTHAVMASTOS&
THEDREAMWALKERS
(συνδιοργάνωση με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αγρινίου )

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ