«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ “Δερματικές παθήσεις & Καρκίνος Δέρματος”

Με συμμετοχή πολιτών και επιστημονικού προσωπικού πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εκδήλωση με θέμα: “Δερματικές παθήσεις & Καρκίνος Δέρματος”, σε συνδιοργάνωση του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αγρινίου  με τον  όμιλο  εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ»  Ν. Αχαΐας  και τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με...
χαιρετισμούς του Αντιδημάρχου Δ/νσης  Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας κ. Καλαντζή, του  προέδρου  του Ιατρικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Παπαθανάση, της κ. Μαστοράκου Άννας, Πυρηνική Ιατρός-Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας και του κ. Σκιαδά Δημητρίου, Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Δερματολογικού Τμήματος Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου.
Στην επιστημονική ενημέρωση, την οποία συντόνιζε η δημοσιογράφος κ. Mαρία Σιορώκου, οι ομιλητές κ. Αθηνά Χριστοπούλου, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ.  Ογκολογικής Μονάδας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας» και η κ. Όλγα Σταμούλη, πλαστική Χειρουργός,  ανέλυσαν και κάλυψαν σε ευρύ φάσμα τα Νεότερα Δεδομένα για το μελάνωμα και τη Χειρουργική αντιμετώπισή του. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η ομιλία της κ. Λαμπρινής Παπαχρυσανθάκη, Νοσηλεύτριας – Προέδρου Ο.Ε.Κ.Κ. «ΑγκαλιάΖΩ» Ν. Αχαΐας, όπου κατέθεσε την προσωπική της μαρτυρία σχετικά με τον «Καρκίνο στη ζωή της».
Μετά τις εισηγήσεις των επιστημόνων ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος  με το κοινό.
Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φορείς που συμμετείχαν και βοήθησαν στην περάτωση της δράσης, καθώς και τους συμπολίτες μας, που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση αυτή και συνετέλεσαν στην επιτυχία της.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

***
24ΩΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Από την Δευτέρα 2 Ιουλίου το Δημοτικό Παρκινγκ Αγρινίου, στην πλατεία Μαρίας Δημάδη, θα λειτουργεί καθημερινά σε 24ωρη βάση.  Έχει χωρητικότητα 220 θέσεων, με  6 θέσεις ΑΜΕΑ , αποτελούμενο από τρεις υπόγειους ορόφους.

To ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ έχει ως εξής:
 Πρώτη ώρα:  Ένα (1) Ευρώ.
 Δεύτερη ώρα και μετά: 0,50 Ευρώ.
 Ετήσια χρέωση:    600,00 Ευρώ
 Μηνιαία χρέωση:  60,00 Ευρώ
Εβδομαδιαία χρέωση: 20,00 Ευρώ
 24ωρη χρέωση:    8,00 Ευρώ

  ***

«Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού»


Την Παρασκευή 29 Ιουνίου στην Πλατεία Δημάδη  θα κάνει στάση το «Φεστιβάλ Φροντίδας Νερού» υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου. Πρόκειται για μιαεκστρατεία ενημέρωσης για την πολυτιμότητα του νερού και τη σημασία της ενυδάτωσης.Από τις 10:00-13:00 & 17:00-20:00, στην Πλατεία Δημάδη, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και να ενημερωθούν για τη σημαντικότητα του νερού με εκπαιδευτικό τρόπο. Το Φεστιβάλ αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των παιδιών για τη σημασία του νερού για τον οργανισμό και τον πλανήτη.                                                                 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  ΤΥΠΟΥ