«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Ενημέρωση από το δήμο Αγρινίου



ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Παύλος Μπερμπερίδης
Μια Βαλίτσα τραγούδια

Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 -  Ώρα 9.30 μ.μ


Τιμή εισιτηρίου : 7 euro

Παύλος Μπερμπερίδης – μπουζούκι - φωνή
Κωνσταντίνα Παπαθανασίου, τραγούδι
Ηλίας Ψυλάκης, Μπουζούκι – τραγούδι
Νίκος Ίβρος, κιθάρα
Γιώργος Κουτσούκης, κοντραμπάσσο
Βασίλης Σκουμάντζος, κρουστά

***

Θρησκευτικές και Πολιτιστικές εκδηλώσεις  στη Μεγάλη Χώρα


Εορταστικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Μεγάλη Χώρα Αγρινίου με αφορμή την ετήσια πανήγυρη του Ιερού Ναού του Αγίου Απ. Παύλου, στις 28 και 29 Ιουνίου 2018.
Συγκεκριμένα, στις 7 το απόγευμα της Πέμπτης 28 Ιουνίου θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Θα ακολουθήσει Λιτάνευση της Ι. Εικόνας,με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρινίου, Φορέων και συλλόγων.
Θα μιλήσει ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Καραγεώργος , πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
  Ακολούθως, στο προαύλιο του Ιερού Ναού, θα πραγματοποιηθεί πολιτιστική εκδήλωση με τη συμμετοχή των χορευτικών των συλλόγων «Οι Μερακλήδες» και « Αγία Παρασκευή  Σπολάϊτας ».

Το πρωί της Παρασκευής  29 Ιουνίου θα τελεστεί Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά θείου Κηρύγματος και στις 7 το απόγευμα της ίδιας μέρας θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η Ιερά Παράκληση στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Απ. Παύλου.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με  το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ι.Ν Αγίου Απ. Παύλου και το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Μεγάλης Χώρας.



***
ΖΕΥΓΑΡΑΚΙ 2018

***

ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟ 2018

O Δήμος Αγρινίου, το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Αγγελοκάστρου, και το Χορευτικό Τμήμα Γυναικών Αγγελοκάστρου, διοργανώνουν εκδηλώσεις για την Εορτή των Αγίων Αποστόλων .
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018
Ώρα 19:15-Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας στον Ιερό  Ναό Αγίων Αποστόλων Αγγελοκάστρου.
Ώρα 19:40-Προσέλευση επισήμων.
Ώρα 20:30-Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας των Αγίων Αποστόλων (Συμμετέχει η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου).
Θα συνοδευόσουν τα χορευτικά τμήματα :Αγγελοκάστρου, Σύλλογος γυναικών Σταμνάς ΄΄Η Αγία Αγάθη΄΄, Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων ΄΄Η Δήμητρα΄΄.
Ώρα 21:00-Δέηση υπέρ υγείας μετά Θείου Κηρύγματος, στη πλατεία Αγγελοκάστρου.
Ώρα 21:15-Επιστροφή της Ιερής Εικόνας, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.
Ώρα 21:40-Παράσταση Χορευτικών του Δήμου Αγρινίου.
Σάββατο  30 Ιουνίου 2018
Ώρα 07:00-Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων.
Ώρα 19:15 Μεθεόρτιος Εσπερινός και παράκληση

***

ΑΪ  ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΣ  2018

O Δήμος Αγρινίου και ο πολιτιστικός σύλλογος του Αϊ - Γιάννη Ρηγανά διοργανώνουν διήμερο εκδηλώσεων στην πλατεία Ρηγανά.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Σάββατο  23 Ιουνίου 2018
Ώρα 22:00- Λαϊκή βραδιά
Κυριακή  24 Ιουνίου 2018
Ώρα 21:15-Παράσταση Χορευτικών του Δήμου Αγρινίου.


***

Το Αγρίνιο τίμησε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής


Το Αγρίνιο τίμησε την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής με μια σειρά εκδηλώσεων στο κέντρο της πόλης. Το Μουσικό Σχολείο Αγρίνιου  παρουσίασε το  Σύνολο Χάλκινων Πνευστών σε εκδήλωση στον πεζόδρομο Παπαστράτου ενώ στην Πλατεία Δημοκρατίας η Ορχήστρα  της Φιλαρμονικής του Δήμου Αγρίνιου με την  Άννα Παπαδοπούλου και τον Χρήστο Παντούλα παρουσίασαν την συναυλία «Ψάχνοντας τον Σταυρό του Νότου στις Μουσικές του Κόσμου». Συμμετείχε και η Γεωργία Τζιμάνη.
Την επιμέλεια   της συναυλίας είχε ο Διευθυντής της Φιλαρμονικής κ.Κονίδας Βασίλης ο οποίος αφιέρωσε τη συναυλία στο φίλο της Φιλαρμονικής κ.Θάνο Μικρούτσικο.
Το Αγρίνιο  συμμετέχει, για 12 η χρονιά,  στην μεγάλη αυτή γιορτή της μουσικής διοργανώνοντας ξεχωριστές εκδηλώσεις. Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου  απένειμε τιμητικούς επαίνους στους συμμετέχοντες: «Το Αγρίνιο,  με την πλούσια μουσική παράδοση,  δεν θα μπορούσε να απέχει από την πανευρωπαϊκή γιορτή της μουσικής.Οι μουσικοί μας φρόντισαν αυτές τις ημέρες να δώσουν ρυθμό και χρώμα στην πόλη  και αξίζουν, γι αυτήν την προσπάθεια, συγχαρητήρια».
Ο Δήμος Αγρινίου είναι ένας από τους 50 δήμους που μετέχουν στην Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής όπως εξήγησε η Αντιδήμαρχος Μαρία Παπαγεωργίου .
 

*** 

΄΄ΔΟΚΙΜΕΙΑ 2018΄΄


Ο Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Δοκιμίου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δοκιμίου
 ΄΄ Η Πρόοδος΄΄,  στο πλαίσιο του εορτασμού του Αη-Γιάννη του Προδρόμου, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων
στις 23 και 24 Ιουνίου 2018.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018
18:00 -  Ποδηλατοδρομία.
Αφετηρία – Τερματισμός : Πλατεία Ελευθερίας Δοκιμίου.

19:00 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας
 και Θείου Κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Δοκιμίου.

21:15 Παράσταση Χορευτικών τμημάτων.
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρίου Αιτ/νιας
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου ‘’Η Πρόοδος’’

22:30  Μουσική Παράσταση
·         Συμμετέχουν μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου – Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Πρόοδος» .
Οι μαθητές θα παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση που με την οποία έλαβαν μέρος στο Φεστιβάλ Καρδίτσας και κατέλαβαν την 1η θέση.
·         Συμμετέχουν μαθητές Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου και μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου Μουσικού Σχολείου Αγρινίου με την καθοδήγηση της Μουσικού κ.Βαγγελή Ελένης.

  
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018


7:00 π.μ Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάνου Προδρόμου Δοκιμίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Κοσμά.

  
19:30:  Θεία Παράκληση και Λιτάνευση Ιεράς Εικόνας Γενεσίου Τιμίου Προδρόμου στην πλατεία Δοκιμίου.


21.15 Φεστιβάλ Χορευτικών συγκροτημάτων


·         Επιμορφωτικός Σύλλογος Νεοχωρίου Άρτας «Κοσμάς ο Αιτωλός»
·         Σύλλογος Φίλων της Παράδοσης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ»
·         Λαογραφικός Πολιτιστικός Χορευτικός Όμιλος  Αγρινίου «Τα Μανουσάκια»
·         Πολιτιστικός Σύλλογος Δοκιμίου «Η Πρόοδος»

Παραδοσιακό Δρώμενο ‘’Φωτιές Αη Γιάννη’’

 

***
«Η μεγαλύτερη παρέμβαση στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης»

Στην υπογραφή ενός σημαντικού έργου που αναμένεται να δώσει λύση στα προβλήματα που σχετίζονται με τον ηλεκτροφωτισμό σε δημοτικούς δρόμους  προχώρησε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου.
Η μελέτη  αφορά την «Αποκατάσταση /Αναβάθμιση δικτύων Ηλεκτροφωτισμού Δήμου  Αγρινίου & Τοποθέτηση Φωτιστικών  Σωμάτων για την άρση επικινδυνότητας  σε οδούς με υπάρχουσες υποδομές (αγκύρια, φρεάτια κλπ)»και είναι προϋπολογισμού  400.000,00 € με Φ.Π.Α.
Η παρέμβαση αφορά τις οδούς:Μπαϊμπά, Πυλλήνης, Αλεξάνδρου, Πατρώνη, Πανεπιστημίου, Κουτσικάκη, Κατ. Χατζάρα, Αναπαύσεως (Αγ. Κων/νος), Μακρυγιάννη, Λόντου, Μεγαδέντρου, Ρούμελης, Σεφέρη, Δελφών, Λ. Καραγιάννη (Αγ. Κων/νος), Πατριάρχου Καλλινίκου, Κρυστάλλη, Πυθαγόρα και Αγ Βασιλείου.
Σύμφωνα με την μελέτη στους συγκεκριμένους δρόμους θα γίνουν, μεταξύ άλλων, εργασίες συντήρησης, επισκευής και βελτίωσης  του δικτύου ηλεκτροφωτισμού με  τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων, κατασκευή υπόγειου δικτύου ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση ιστών. Στα τμήματα των οδών που υπάρχει παλαιό δίκτυο χωρίς φωτιστικά, θα επισκευαστούν τα υπάρχοντα αγκύρια, θα γίνει καθαρισμός των φρεατίων διέλευσης καλωδίων, καθαρισμός των σωλήνων διέλευσης καλωδίων και τοποθέτηση νέου καλωδίου και φωτιστικών σωμάτων.
Στην σημασία του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:«Πρόκειται για την μεγαλύτερη παρέμβαση που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού της πόλης. Το έργο αυτό θα «φωτίσει» ένα μεγάλο κομμάτι της πόλης ενισχύοντας ταυτόχρονα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, πεζών και οδηγών. Συνεχίζουμε ακούραστα και σε πείσμα των καιρών την προσπάθειά μας  έχοντας ως  μόνη φιλοδοξία το συμφέρον των δημοτών μας».