«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Συνελήφθη καλλιεργητής ναρκωτικών στο Μεσολόγγι

Κατασχέθηκαν πέντε  δενδρύλλια κάνναβης, περίπου εξήντα γραμμάρια της ίδιας ουσίας και ένα κυνηγετικό όπλο

Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για καλλιέργεια, κατοχή ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα..
στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ενήργησαν έρευνα  στην οικία του δράστη στο Μεσολόγγι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

•    Πέντε δενδρύλλια κάνναβης,
•    Τέσσερα γυάλινα βάζα, που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους 55,1 γραμμαρίων
•    Φύλλα αποξηραμένης κάνναβης, συνολικού βάρους τεσσάρων γραμμαρίων και
•    Ένα κυνηγετικό όπλο, το οποίο κατείχε παράνομα.


Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.


2018 ΕΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ   

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο
    
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στην Κάτω Αχαΐα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 38 και 34 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα μας.

Σύλληψη αλλοδαπού με ένταλμα
     
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 42χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή

 Συνελήφθη, χθες το βράδυ στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι λίγο νωρίτερα μετέβη σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία 30χρονης εργαζόμενης αφαίρεσε το κινητό της  τηλέφωνο.
Επισημαίνεται ότι το κλεμμένο κινητό βρέθηκε και αποδόθηκε στην παθούσα.


Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημαπαράσυρση ανήλικου

Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο συνέβη χθες το απόγευμα στην Παραλία Πατρών, όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 44χρονος ημεδαπός, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, παρέσυρε αγόρι ηλικίας έξι ετών, που κινούταν πεζό, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του.
Ο ανήλικος διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών «Καραμανδάνειο», όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε.
Επιπλέον, συνελήφθη από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών ο 44χρονος οδηγός για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ για τις συνθήκες και τα αίτια πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος διενεργείται προανάκριση.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ    

Σύλληψη ημεδαπού για υπεξαίρεση
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στη Βάρδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, ένας 27χρονος ημεδαπός,   διότι εργαζόμενος σε κατάστημα τροφίμων, υπεξαίρεσε από το ταμείο μικρό χρηματικό ποσό. Επιπλέον, ο συλληφθείς σύμφωνα με καταγγελία, κατά το χρονικό διάστημα από την 15-11-2017 έως και την 19-06-2018, είχε υπεξαιρέσει συνολικά χρηματικό ποσό μεγαλύτερο  των 5.000.


Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ημεδαπού
    
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας σχηματίστηκε δικογραφία για τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό, το οποίο συνέβη χθες το μεσημέρι στη Νέα Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του Κουρτεσίου,  όταν αυτοκίνητο που οδηγούσε 73χρονος παραβίασε ρυθμιστική πινακίδα (STOP) και συγκρούστηκε με δημόσιας χρήσεως λεωφορείο οδηγούμενο από 52χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 73χρονου. Ο τραυματίας διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών, όπου λίγη ώρα αργότερα απεβίωσε.  Επιπλέον, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ήλιδας ο οδηγός του λεωφορείου για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ενεργείται προανάκριση για την διακρίβωση των ακριβών αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος.


Σύλληψη ημεδαπού για καταδικαστική απόφαση
    
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Αρχαία Ολυμπία, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαίας Ολυμπίας, ένας 47χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηλείας, σύμφωνα με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.


***
Συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω διαρρήκτης καταστημάτων στην Πάτρα

Ο δράστης είχε διαπράξει επτά διαρρήξεις καταστημάτων με συγκεκριμένη μεθοδολογία τις τελευταίες ημέρες



Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, ο δράστης διέρρηξε καφετέρια στην Πάτρα, σπάζοντας τον υαλοπίνακα και αφαιρώντας μικρό χρηματικό ποσό και δυο κινητά τηλέφωνα, αλλά εντοπίστηκε επ΄ αυτοφώρω μέσα στο κατάστημα από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή και συνελήφθη.

Από τη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε και ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών προέκυψε ότι ο 37χρονος το ίδιο βράδυ και με την ίδια μεθοδολογία (σπάζοντας τους υαλοπίνακες ) είχε διαρρήξει άλλα τέσσερα καταστήματα στην Πάτρα, ενώ τέσσερις ημέρες νωρίτερα είχε διαπράξει δυο ακόμα διαρρήξεις με τον ίδιο τρόπο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών και θα απολογηθεί ενώπιον του Ανακριτή Πατρών.

***
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος 30χρονου ημεδαπού, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για την διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν στην ελληνική επικράτεια, (2) χρήστες του διαδικτύου που απέκτησαν πρόσβαση σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και μέσω των προφίλ τους προέβησαν σε ανταλλαγή υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων.

Τα στοιχεία τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι μέρος των επίμαχων ηλεκτρονικών ιχνών αντιστοιχούν σε σύνδεση που χρησιμοποιούσε ο 30χρονος.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε την 11 Ιουνίου 2018 στην οικία του, σε περιοχή της Κρήτης, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος με την συνδρομή αστυνομικών της τοπικής Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (3) σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Επιπρόσθετα κατά την διάρκεια της έρευνας ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του, στην υπό διερεύνηση υπόθεση και διαπιστώθηκε η διαχείριση ενός (1) εκ των δύο (2) προφίλ που ενεπλάκησαν στην ανταλλαγή του παράνομου υλικού.


Σημειώνεται ότι ο διαχειριστής του έτερου προφίλ είχε συλληφθεί την 6 Ιουνίου 2018, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και βάρος του είχε σχηματιστεί σχετική δικογραφία.

Τα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε αρμόδια Εισαγγελία.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
•    Τηλεφωνικά: 11188
•    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  
•    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
•    Μέσω twitter: @CyberAlertGR

***
Εξιχνιάστηκε άμεσα μεγάλη κλοπή σε οικία στην Πάτρα

Δράστες είναι δυο ημεδαποί, ηλικίας 24 και 20 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί  

Είχαν αφαιρεθεί κοσμήματα αξίας 13.000 ευρώ, 42 άκοπα διαμάντια και το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ


Εξιχνιάστηκε σε μικρό χρονικό διάστημα, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, κλοπή που διαπράχθηκε πριν από δέκα ημέρες περίπου σε οικία στην Πάτρα.

Δράστες είναι δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 24 και 20 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, οι δυο δράστες την 12/06/2018 το μεσημέρι παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας 60χρονης ημεδαπής και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ, κοσμήματα, συνολικής αξίας (13.000) ευρώ, καθώς και ένα πουγκί, που περιείχε 42 άκοπα διαμάντια.   

Για τη διερεύνηση του περιστατικού, διενεργήθηκαν άμεσα ενδελεχείς έρευνες από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με αποτέλεσμα την άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης, τον εντοπισμό και την προσαγωγή των δραστών.

Στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε επιπλέον ότι οι δυο δράστες την 31/05/2018 αφαίρεσαν από αυτοκίνητο 35χρονου ημεδαπού, στην Πάτρα, τρία πλαστικά καπάκια (σίτες) συνολικής αξίας εκατό ευρώ, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον παθόντα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.

***
Συνελήφθη δραπέτης φυλακών στην Πάτρα


Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι, στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 41χρονος ημεδαπός, έγκλειστος σε σωφρονιστικό κατάστημα της Χώρας, ο οποίος παραβιάζοντας εννιαήμερη τακτική άδεια που του είχε χορηγηθεί, δεν επέστρεψε την 13/06/2018 στη φυλακή ως όφειλε.

Ο 41χρονος κρατείτο για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, για τις οποίες του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης οκτώ ετών και δέκα μηνών.  

Ο δραπέτης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Πατρών, ενώ το προανακριτικό υλικό συνέταξε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών.  



***
Η Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε σε διεθνή αστυνομική επιχείρηση για την καταπολέμηση των απατών στον τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce)
Στην επιχείρηση συμμετείχαν (28) χώρες και πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 4 έως 15 Ιουνίου 2018, υπό την υποστήριξη και το συντονισμό της Europol

Με πρωτοβουλία της Europol, πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, στο πλαίσιο της οποίας έχει δημιουργηθεί ενημερωτικό υλικό που είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος



Ολοκληρώθηκε με επιτυχία παγκόσμιας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση, για την καταπολέμηση των απατών στον τομέα ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), στην οποία συμμετείχε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό το συντονισμό και την υποστήριξη της Europol.

Η αστυνομική επιχείρηση το χρονικό διάστημα από 4 έως 15 Ιουνίου 2018, με τη συμμετοχή αστυνομικών Αρχών, τραπεζικών ιδρυμάτων και εμπόρων ηλεκτρονικών καταστημάτων από την Ελλάδα, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Δανία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Γεωργία, την Ιρλανδία, την Ισλανδία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τον Καναδά, την Κολομβία, την Κροατία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, τη Μάλτα, τη Νορβηγία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Στο πλαίσιο της ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, διερευνήθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δύο υποθέσεις απάτης στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. 

Με πρωτοβουλία της Europol, πραγματοποιείται εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών, στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε ενημερωτικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και στην ιστοσελίδα της Europol.  

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

·        Τηλεφωνικά στον αριθμό 111 88

·        Στέλνοντας e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr  

·        Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Αndroid: FEELSAFE E-COMMERCE

·        Μέσω της σελίδας στο Facebook Cyberalert 

·        Μέσω της ιστοσελίδας www.cyberalert.gr

·        Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: https://twitter.com/CyberAlertGR

·        Μέσω Instagram: «@Cyberalert.gr »

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου της Europol