«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, ένας 41χρονος ημεδαπός διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε μια συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης.

Σύλληψη ημεδαπού για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης και στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου   
Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου ένας 36χρονος ημεδαπός διότι...
σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε μοτοποδήλατο στερούμενος ασφαλιστηρίου συμβολαίου και υπό την επίδραση μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ανήλικου για απόπειρα κλοπής   
Συνελήφθη, χθες το μεσημέρι στα Καλάβρυτα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ένας 14χρονος ημεδαπός, διότι αποπειράθηκε να παραβιάσει ταμειακή μηχανή καταστήματος χωρίς ωστόσο να προλάβει να αφαιρέσει χρήματα.

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος άγνωστου δράστη για παράβαση του τελωνειακού Κώδικα
    Από τους αστυνομικούς του Γ΄ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος άγνωστου δράστη, ο οποίος χθες το πρωί, απέκρυψε σε θάμνους σε χώρο λαϊκής αγοράς 228 πακέτα λαθραίων τσιγάρων και 6 συσκευασίες με λαθραίο καπνό.
Ο δράστης αναζητείται για να συλληφθεί.
Σύλληψη δραστών για κλοπή κατά συναυτουργία   
Συνελήφθησαν, σήμερα τα ξημερώματα στην Πάτρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, δύο άτομα και συγκεκριμένα ένα 32χρονος ημεδαπός και ένας 33χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι εισήλθαν σε σταθμευμένο ανασφάλιστο αυτοκίνητο και αφαίρεσαν γυαλιά οράσεως, ραδιοcd, ένα μπουφάν και άλλα αντικείμενα της παθούσας.

Σχηματισμός δικογραφίας για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα   
Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, που έγινε χθες το μεσημέρι, στην επαρχιακή οδό Λάππα – Αράξου, όπου ένας 22χρονος ημεδαπός οδηγώντας ιδιωτικής χρήσης επιβατηγό αυτοκίνητο, μετέφερε έξι αλλοδαπούς, οι οποίοι έπεσαν από την καρότσα του οχήματος στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον τραυματισμό των υπολοίπων πέντε.

Ο 22χρονος αλλοδαπός συνελήφθη για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενώ διενεργείται προανάκριση από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος.

***
Εξιχνιάσθηκαν κλοπές κινητών τηλεφώνων στον Πύργο και στην Ναύπακτο

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ενός αλλοδαπού που διέπραττε τις κλοπές, ενώ αναζητούνται συνεργοί

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά εννέα κλοπές που είχαν διαπραχθεί σε καταστήματα και γραφεία

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συνολικά εννέα κλοπές κινητών τηλεφώνων που είχαν διαπραχθεί φέτος τον Φεβρουάριο, στον Πύργο και στη Ναύπακτο.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές σε βάρος ενός 24χρονου αλλοδαπού, ενώ κατηγορείται και ένας 20χρονος ομοεθνής του για το αδίκημα της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, προέκυψε ότι ο 24χρονος με τους συνεργούς, είχαν διαπράξει, με τη μέθοδο της απασχόλησης ,από τις 09-02-2018 μέχρι και τις 26-02-2018, σε οκτώ περιπτώσεις στον Πύργο και σε μια στη Ναύπακτο, σε καταστήματα και γραφεία, εννέα κλοπές κινητών τηλεφώνων.

Ειδικότερα, οι δράστες εντόπιζαν κινητά τηλέφωνα που ήταν τοποθετημένα πάνω σε πάγκους και γραφεία και τα κάλυπταν με ένα έντυπο(όπως εφημερίδα φυλλάδιο κλπ), στη συνέχεια απασχολούσαν τους υπαλλήλους και όταν έφευγαν έπαιρναν μαζί με τα έντυπα και το κινητό τηλέφωνο.

Σε ότι αφορά τον 20χρονο, είχε εντοπιστεί στο πλαίσιο των ερευνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, σε χωριό της Δυτικής Αχαΐας και σε έλεγχο που του ενήργησαν βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν ένα κινητό τηλέφωνο, που είχε αφαιρεθεί από ημεδαπή σε φροντιστήριο στον Πύργο.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

***
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΔΙΚΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΝΤΩΝ


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΧΑΙΑΣ  

Σύλληψη ημεδαπού για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
   
Συνελήφθη, χθες το πρωί, στην Πάτρα,  από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Πατρών, ένας 30χρονος ημεδαπός, διότι  αποπειράθηκε να παραβιάσει σταθμευμένο αυτοκίνητο 58χρονου ημεδαπού.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 30χρονος πριν από δέκα ημέρες είχε αφαιρέσει από ανασφάλιστο  αυτοκίνητο 29χρονου ημεδαπού ένα κινητό τηλέφωνο.


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για χρήση πλαστού ταξιδιωτικού εγγράφου και παράνομη έξοδο
       
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Αράξου,  από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 34 ετών, διότι με τη χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων (ταυτότητες) Βουλγαρικών Αρχών, επιχείρησαν να εξέλθουν παράνομα από την Χώρα μέσω πτήσης με τελικό προορισμό το Μόναχο Γερμανίας.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΗΛΕΙΑΣ   

Σύλληψη πέντε αλλοδαπών  για κλοπή
   
Συνελήφθησαν, χθες το πρωί, στη Νέα Μανωλάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας, πέντε αλλοδαποί ηλικίας  27, 25, 22, 18 και 18, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε στις οικίες τους από αρμόδιο συνεργείο της ΔΕΗΔΔΕ διαπιστώθηκε ότι τις ρευματοδοτούσαν παράνομα. 


Σύλληψη δύο αλλοδαπών για παράνομη είσοδο
   
Συνελήφθησαν, χθες το βράδυ, στο 45ο χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Βάρδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας  της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δυο αλλοδαποί, ηλικίας 22 και 21 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη Χώρα.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 


Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στον Άγιο Κωνσταντίνο, από αστυνομικό του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, ένας 39χρονος ημεδαπός, διότι εισήλθε σε Ιερό Ναό, παραβίασε κυτίο και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ.
Την  προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Σύλληψη  αλλοδαπής για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Αγρινίου, μια  48χρονη αλλοδαπή, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που της διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 74 ναρκωτικά δισκία.


Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα, στη Συκούλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Αγρινίου, ένας 55χρονος ημεδαπός, διότι σε τροχονομικό έλεγχο που του διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε αυτοκίνητο βρισκόμενος υπό την επήρεια μέθης.


ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ

Εξιχνίαση κλοπής

Εξιχνιάστηκε, άμεσα μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, κλοπή που συνέβη πριν από τρεις ημέρες και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, ο 27χρονος εισήλθε σε γραφείο του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου και αφαίρεσε ένα πορτοφόλι, που περιείχε έγγραφα, μικρό χρηματικό ποσό και μια κάρτα ανάληψης  χρημάτων, με την οποία προέβη σε διάφορες αγορές από καταστήματα στο Μεσολόγγι, ύψους 80 ευρώ περίπου.


Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών
   
Συνελήφθησαν, χθες το απόγευμα, στη Φοινικιά Μεσολογγίου, από  αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, τρεις ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 48, 49 και 49 ετών, διότι σε αστυνομικό έλεγχο που τους διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ακαρνανίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, την ερχόμενη εβδομάδα (18-06-2018 έως 24-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 18-06-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 21.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Βλασίου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ποταμούλα – Αμπέλια – Άγιος Βλάσιος  -  Χούνη.
•    Την Τρίτη 19-06-2018 και κατά τις ώρες 15.00 - 22.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Εμπεσού, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αυλάκι – Βρουβιανά – Περδικάκι – Μαλεσιάδα - Χαλκιόπουλο.
•    Την Τετάρτη 20-06-2018 και κατά τις ώρες 8.00 - 15.00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Θέρμου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καλλιθέα - Ταξιάρχης – Λευκό -  Κάτω Χρυσοβίτσα – Μαραθιά – Παμφίο – Σιταράλωνα – Κάτω Μυρτιά.
•    Την Πέμπτη 21-06-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κατούνας, ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Αρχοντοχώρι - Αετός - Κομποτή - Τρυφός - Κονοπίνα – Παπαδάτος – Φυτείες.
•    Την Παρασκευή 22-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακτίου  - Βόνιτσας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλιάμπελα  - Πάλαιρο  - Μύτικα -  Κανδήλα -  Βάρνακα  -  Παναγούλα.
•    Το Σάββατο 23-06-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ανοιξιάτικο – Πτελιά – Λουτρό – Αμπελάκι – Αριάδα – Βαρετάδα - Κεχρινιάς.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αιτωλίας


Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, την ερχόμενη εβδομάδα (18-06-2018 έως 24-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 18-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 01:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ξηρομέρου,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Παλαιομάνινα – Στρογγυλοβούνι – Αγράμπελα – Πρόδρομος – Χρυσοβίτσα – Μαχαιράς  - Μπαμπίνη – Σκουρτού. 
•    Την Τρίτη 19-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ελληνικά - Άνω Κεράσοβο – Κάτω Κεράσοβο – Ζευγαράκι Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα  - Λυσιμαχία –– Αγγελόκαστρο.
•    Την Τετάρτη 20-06-2018 και κατά τις ώρες 09:00 - 15:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιτωλικού,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αγγελόκαστρο – Σταμνά – Άγιος Ηλίας – Γουριά – Πεντάλοφος – Λεσίνι – Μάστρο – Κατοχή - Χρυσοβέργι.
•    Την Πέμπτη 21-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 - 24:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο,  Άνω Μακρυνού - Ποταμούλα – Μεσάριστα – Λιθοβούνι – Δαφνιάς  - Άγιος Ανδρέας – Καψοράχη – Κάτω Μακρυνού.
•    Την Παρασκευή 22-06-2018 και κατά τις ώρες 8:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Σταθμού Γαβαλούς,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φραγκουλέικα – Κλεισορρεύματα – Ζευγαράκι -  Κάτω Κεράσοβο – Δαφνιάς – Καψοράχη  - Κάτω Μακρυνού - Άνω Μακρυνού.
•    Την Κυριακή 24-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 - 14:00, στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπακτίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Φαμήλα – Στράνωμα  - Δορβιτσά -  Ποκίστα – Μηλιά  -– Σίμος - Παλαιόπυργος.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Αχαΐας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας, την ερχόμενη εβδομάδα (18-06-2018 έως 24-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :


•    Την Δευτέρα 18-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαΐας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ματαράγκα – Άγιος Κωνσταντίνος – Σπάτα – Μιχόι – Κάνδαλος – Άνω Βελιτσές – Κάτω Βελιτσές.
•    Την Τρίτη 19-06-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Καλαβρύτων, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γουμένισσα – Δροσάτο – Κορφές – Πετσάκοι  - Βάλτα - Πλατανιώτισσα.
•    Την Τετάρτη 20-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 01:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ερύμανθου, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κριθαράκια – Κυπαρίσσι – Άγιος Δημήτριος – Αλεποχώρι – Σπαρτιά – Βελιμάχι – Ερυμάνθεια – Χιόνα.       
•    Την Πέμπτη 21-06-2018 και κατά τις ώρες 9:00 έως 16:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τριπόταμα – Άγιος Βασίλειος -  Πάος – Βεσίνι – Χόβολη – Πεύκο – Αμυγδαλιά – Σκοτάνη – Φίλια – Λευκάσιο.
•    Την Παρασκευή 22-06-2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 14:00  στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Άνω Πλάτανος – Καλαμιάς – Πύργος – Βαλιμή – Αγία Βαρβάρα – Ζαρούχλα – Περιστέρα – Μεσορρούγι.   
•    Το Σάββατο 23-06-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Αιγιαλείας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Τράπεζα  - Άνω Διακοπτό  - Κερνίτσα – Μαμουσιά.            
•    Την Κυριακή 24-06-2018 και κατά τις ώρες 09:00 έως 15:00 στην περιοχή του Αστυνομικού Τμήματος Κλειτορίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Καστέλι – Κάτω Δρυμός  - Κλείτορας – Αροανία – Αγρίδι – Λεχούρι – Λειβάρτζι  - Ψωφίδα.

***
Εβδομαδιαίο Δρομολόγιο Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Ηλείας 

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, πληροφορεί τους πολίτες ότι η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας, την ερχόμενη εβδομάδα (18-06-2018 έως 24-06-2018), θα βρίσκεται στις εξής περιοχές :

•    Την Δευτέρα 18-06-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Την Τρίτη 19-06-2018 και κατά τις ώρες 7:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πηνειού, Ανδραβίδας, Κυλλήνης και Βουπρασίας, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Γαστούνη – Λυγιά – Κάστρο - Κυλλήνη – Αρετή – Κουρτέσι – Νέα Μανωλάδα – Μανωλάδα – Κουνουπέλι – Ψάρι – Αετοράχη – Μπόρσι – Άγιος Δημήτριος – Κόροιβος – Γαστούνη.
•    Την Τέταρτη 20-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Κρεστένων, Ανδρίτσαινας και Ζαχάρως, ακολουθώντας το δρομολόγιο, Κρέστενα – Πλουτοχώρι – Τρυπητή – Καλλιθέα – Σέκουλας – Ανδρίτσαινα - Κάτω Μυγδαλιές  - Λιβαδάκι – Αμυγδαλιές  - Κεραμίδι – Μυρώνια – Βρεστό - Μίνθη – Μηλέα – Αρτέμιδα – Σμέρνα -  Βρίνα – Κρέστενα.
•    Την Πέμπτη 21-06-2018 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα –Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Δραγώγι – Πέτρα  - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.
•    Την Παρασκευή 22-06-2018 και κατά τις ώρες 8:00 έως 14:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Πύργος – Αρχαία Ολυμπία – Λάλας – Μηλιές – Φολόη – Κούμανι – Ανδρώνι – Πανόπουλο – Καρυά – Αγία Άννα – Πεύκη – Μουζάκι – Καράτουλα – Χειμαδιό – Αμπελώνας – Πύργος.
•    Το Σάββατο 23-06-2018 και κατά τις ώρες 17:00 έως 24:00, στην περιοχή των Αστυνομικών Τμημάτων Ήλιδας – Ανδραβίδας Κυλλήνης και Πηνειού,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Αμαλιάδα – Χάβαρι – Κεραμυδιά – Εφύρα – Λαγανά – Ροδιά – Σιμόπουλο – Αγραπιδχώρι – Βάλμη – Βουλιαγμένη  - Άγναντα – Κεραμυδιά – Μπόρσι – Όλγα – Ρουπάκι – Αγία Μαύρα – Αμαλιάδα. 
•    Την Κυριακή 24-06-2018 και κατά τις ώρες 14:00 έως 20:00, στην περιοχή Αστυνομικών Τμημάτων Ζαχάρως και Ανδρίτσαινας,  ακολουθώντας το δρομολόγιο, Ζαχάρω – Διασταύρωση Θολού – Λέπρεο – Φασκομηλιά – Νέα Φιγαλεία – Πετράλωνα – Λυνίσταινα – Ανδρίτσαινα- - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα – Μάτεσι – Ροβιά – Θησόα - Νέα Φιγαλεία – Ζαχάρω.

***
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα, από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, με θέμα: « Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών »
Την ημερίδα παρακολούθησαν φορείς της περιοχής και μεγάλος αριθμός πολιτών

Με ιδιαίτερη επιτυχία, διοργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε, χθες 15 Ιουνίου 2018, ενημερωτική ημερίδα, από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων στον Πύργο, με θέμα : «Προστασία από απάτες σε βάρος πολιτών ».
Κατά την ημερίδα αναπτύχθηκαν οι εξής θεματικές ενότητες :
•    Προστασία από απάτες στη Δυτική Ελλάδα - Μεθοδολογία δραστών – Ανάλυση πραγματικών περιστατικών. 
•    Χρήσιμες συμβουλές.
•    Ηλικιωμένοι και απάτες – Ψυχολογικές διαστάσεις του φαινομένου.
Την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιος και η Αντιδήμαρχος  Πύργου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Ανδριάνα ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ.
Τις θεματικές ενότητες της ημερίδας ανέπτυξαν ο Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος ΠΑΤΣΟΥΡΗΣ, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφάλειας Ήλιδας, Αστυνόμος Α΄ Χρήστος ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ και η Αστυνόμος Β΄ (Υγειονομικού) Ψυχολόγος Θεοδώρα ΧΑΣΑΠΗ, ενώ συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Προϊστάμενος του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, Αστυνόμος Α΄ Χαράλαμπος ΣΦΕΤΣΟΣ.
Σκοπός της ενημερωτικής εκδήλωσης ήταν η πληροφόρηση και η ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών, αλλά ιδίως των ηλικιωμένων με σκοπό την προστασία της προσωπικότητάς τους και της περιουσίας τους από επίδοξους απατεώνες.
Κατά την ημερίδα, προβλήθηκαν βιντεοσκοπημένες συνεντεύξεις συμπολιτών μας, οι οποίοι ήταν παθόντες σε περιπτώσεις απάτης και μετέφεραν την βιωματική τους εμπειρία στο κοινό, ενώ παρουσιάστηκαν και συνολικά στατιστικά στοιχεία περιστατικών και εξιχνιάσεων για όλη τη Δυτική Ελλάδα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Θεοφιλέστατος  Επίσκοπος Ωλένης, κ.κ. Αθανάσιος, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας, κα. Αρετή ΤΕΓΟΥ, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Αμαλιάδας κα. Αγγελική ΚΥΡΙΑΖΗ, ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Χρήστος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ο Αντιδήμαρχος Πύργου Δημοτικής Αστυνομίας και Παιδικών Σταθμών, κ. ΜΠΟΜΠΟΡΗΣ, η Αντιδήμαρχος Πύργου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Ανδριάνα ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αρχαίας Ολυμπίας και Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ηλείας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, κ. Νικόλαος ΜΑΡΟΥΝΤΑΣ, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Αρχαίας Ολυμπίας, κ.  Πέτρος ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ο Υποδιοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος ΚΑΤΣΑΡΙΩΤΗΣ και ο Υποδιοικητής της ΣΕΤΤΗΛ, Ταγματάρχης Σάββας ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ.
Σημειώνεται ότι η προστασία των ηλικιωμένων, βρίσκεται μεταξύ των βασικών προτεραιοτήτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και εντάσσεται στον κεντρικό πυρήνα του ενδιαφέροντός της.
Άλλωστε, η σημαντικότερη αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, η προστασία των συνανθρώπων μας και η δημιουργία ασφαλών συνθηκών διαβίωσης.
O Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδος, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, κατά την εναρκτήρια ομιλία του επικεντρώθηκε στον προληπτικό ρόλο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής :
«Στόχος μας και βασική προτεραιότητα μας είναι σε κάθε ενέργειά μας να είμαστε δίπλα στους πολίτες, διπλά στη κοινωνία. Στη σημερινή εποχή, ίσως περισσότερο από ποτέ, η κοινωνία μας, δικαιούται μια Αστυνομία σύγχρονη, αποτελεσματική και προσιτή. Μια αστυνομία σεβόμενη πάντα τους δημοκρατικούς θεσμούς και τα ανθρώπινα δικαιώματα εναρμονισμένη με τις αρχές του κράτους δικαίου….

Και συνέχισε λέγοντας:
….Τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε πανελλαδικό κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια νέα μορφή εξαπάτησης συμπολιτών μας. Δεν είναι λίγα τα περιστατικά, όπου επιτήδειοι τηλεφωνούν σε κατοίκους των περιοχών μας και παριστάνοντας τους Αστυνομικούς, τους Εισαγγελείς ή τους νοσοκομειακούς γιατρούς, τους ζητούν χρήματα.

Το πρόσχημα είναι ότι ένα συγγενικό τους πρόσωπο, κυρίως ο γιος ή η κόρη τους, έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα και ζητούν χρήματα προκειμένου οι υποτιθέμενοι αστυνομικοί ή λοιποί δημόσιοι λειτουργοί να βοηθήσουν το παιδί να απαλλαγεί από τις νομικές συνέπειες.

Δυστυχώς υπήρξαν και θύματα, στη πλειοψηφία τους ηλικιωμένοι, οι οποίοι κάτω από ψυχολογική πίεση και συναισθηματική φόρτιση, ότι το παιδί τους θα βρεθεί σε μια πολύ δυσμενή θέση, ενέδωσαν στις απατηλές προτροπές των απατεώνων, δίνοντας τους χρήματα ή ακόμα και κοσμήματα.
Ως αστυνομία και ειδικότερα ως Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο αυτό με ένα διττό τρόπο.

Αφενός, οι Υπηρεσίες Ασφαλείας διεξήγαγαν ενδελεχείς έρευνες και αξιοποίησαν στοιχεία με αποτέλεσμα να εξιχνιάσουμε πολλές περιπτώσεις εξαπάτησης συμπολιτών μας, να συλλάβουμε τους δράστες και να εξαρθρώσουμε εγκληματικές ομάδες, οι οποίες διέπρατταν κατ’ επάγγελμα απάτες, εξακριβώνοντας τον ακριβή τρόπο δράσης τους και τη μεθοδολογία που εφάρμοζαν.

Αφετέρου, όμως επικεντρωθήκαμε ιδιαίτερα και στην πρόληψη της νέας αυτής μορφής εγκληματικότητας, με συνεχείς συμβουλές, παραινέσεις και οδηγίες προς τους πολίτες, μέσω συνεντεύξεων και δελτίων τύπου, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι συμπολίτες μας, για τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι δράστες και να είναι σε θέση να προστατέψουν τη προσωπικότητα τους και την περιουσία τους».