«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ» ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ!!!

«ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ»
Εμπόρευμα ο δημόσιος χώρος!

Το μέτρο της «ελεγχόμενης στάθμευσης», με το οποίο ο δημόσιος χώρος μετατρέπεται σε πεδίο εμπορευματοποίησης, θα συζητηθεί πάλι στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να εφαρμοστεί παλιότερη απόφαση και να ξεκινήσει από τον Σεπτέμβρη να εφαρμόζεται στο κέντρο της πόλης μας η ελεγχόμενη στάθμευση με πληρωμή, τη στιγμή που οι δημότες πληρώνουν ακριβά δημοτικά τέλη, αλλά και τέλη κυκλοφορίας για την χρήση των δρόμων. Στην ουσία, η διοίκηση του Δήμου ενοικιάζει το δημόσιο χώρο. Έτσι, όχι μόνο οι επισκέπτες, αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της πόλης, θα καλούνται να πληρώνουν 50 ευρώ το χρόνο, ακόμη και για να παρκάρουν κάτω από το σπίτι τους.
Η λειτουργία των παρκόμετρων, όμως, θα έχει πολύπλευρες επιπτώσεις στη ζωή των εργαζομένων, πέρα από το προφανές χαράτσωμα που θα υποστούν, από τη χρήση των θέσεων «ελεγχόμενης στάθμευσης». Πίσω από τη δήθεν «επίλυση» του προβλήματος της στάθμευσης, υπάρχει η λογική ότι τα πλατιά λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για τα πάντα, λογική που προωθούν οι πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συνολικότερα και εφαρμόζουν οι εκπρόσωποί τους στη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Και φυσικά, αυτό το χαράτσι θα καταλήγει στις τσέπες των ιδιωτικών εταιριών, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, που παραδίδεται η ελεγχόμενη στάθμευση σε ιδιωτική εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση η "Αγωνιστική Συνεργασία" έχει ταχθεί εναντίον της εφαρμογής συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, καθώς το περιεχόμενό της είναι αποκλειστικά εισπρακτικό και δεν μπορεί να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα. Είναι άλλα τα μέτρα που χρειάζονται για το κυκλοφοριακό. Η αποθάρρυνση του ιδιωτικού αυτοκινήτου δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ανάπτυξη μεταξύ άλλων των μέσων μαζικής μεταφοράς και τη δημιουργία ΔΩΡΕΑΝ δημοτικών χώρων στάθμευσης κοντά στο κέντρο, όπως για παράδειγμα στο γήπεδο του Παναιτωλικού και στον χώρο που προορίζονταν για ανέγερση Δημαρχείου (πρώην σφαγεία).
Καμία δημοτική υπηρεσία δεν μπορεί να εκχωρείται σε ιδιώτες και κανένας δημόσιος χώρος δεν μπορεί να μετατρέπεται, ούτε μέσω ιδιώτη ούτε απ' το Δήμο απευθείας, σε ενοικιαζόμενο χώρο στάθμευσης. Και οι δρόμοι είναι χώροι δημόσιοι. Οι Δήμοι δεν είναι μεσολαβητές για να παραδίδουν τους δημότες σαν πελάτες σε ιδιώτες κερδοσκόπους
Η Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία καλεί όλους τους κατοίκους και τους μαζικούς φορείς του δήμου να διαμαρτυρηθούν για την κερδοσκοπία που ασκείται σε βάρος των δημοτών από την ελεγχόμενη στάθμευση και για την παράδοση των ελεύθερων χώρων του δήμου στα ιδιωτικά συμφέροντα, δημιουργώντας ένα κίνημα αντίστασης ξεκινώντας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη 15 Ιουλίου, ώρα 7 μ.μ.

Η ενεργοποίηση όλων μας μπορεί να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ