«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

«Η Κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να μας ξεκληρίσει»

Δεν ξέρουμε πόσο τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών, τα σκάνδαλα, τα εσωκομματικά παιχνίδια κ.λ.π. δημιουργούν στην Κυβέρνηση ανασφάλεια για τις επόμενες εκλογές.

Γνωρίζουμε όμως ότι η ένταση της επέλασής της αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές ενάντια στις μικρές ελληνικές επιχειρήσεις και τους αυτοαπασχολούμενους, αποδεικνύει:
Ότι θέλει – άρον άρον – να ξοφλήσει μάλλον δεσμεύσεις της σχετικά με τη δική μας ύπαρξη.
Γιατί:
Πως αλήθεια μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς το ότι:

ü Επιβάλλει αναδρομικές αυξήσεις 5% στις ασφαλιστικές μας εισφορές, αδιαφορεί για τα τεράστια προβλήματα του ΟΑΕΕ, αδιαφορεί για την υποβαθμισμένη πρόνοια – περίθαλψη κ.λ.π.

ü Με το άνοιγμα του θερινού τμήματος της Βουλής ψηφίζει μαύρα μεσάνυχτα την πλήρη απελευθέρωση προσφορών και εκπτώσεων όλο το χρόνο, σύμφωνα και σε αρμονία με τις απαιτήσεις των μεγαλοκαταστημάτων, μετατρέπει την αγορά σε κόλαση και τακτοποιεί την παραπλάνηση και εξαπάτηση των καταναλωτών.

ü Προωθεί και ψηφίζει την παραπέρα απελευθέρωση του παρεμπορίου και την αντικατάσταση της στεγασμένης διακίνησης από τα παζάρια των μαύρων συναλλαγών και της ασυδοσίας.

ü Κινητοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με Νομαρχίες και Δήμους, για την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, μέσα από τον χαρακτηρισμό δήθεν των περιοχών σαν τουριστικών.

ü Διευρύνει εφιαλτικά την έμμεση φορολογία, φοροεπελαύνει κυρίως και σχεδόν αποκλειστικά ενάντια σε όσους ήδη δεν αντέχουν άλλο και εξακολουθεί να απαλλάσσει και να χαϊδεύει εκείνους που και πολλά έχουν και εξακολουθούν να θησαυρίζουν.
Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβερνητική αναλγησία και βοναπαρτική αυταρχικότητα εκδηλώνονται και εφαρμόζονται γιατί υπάρχουν τα κατάλληλα προς τούτο στηρίγματα.

Τέτοια στηρίγματα είναι:
­ Η συμπεριφορά της επίσης ευρωλαγνικής και συνένοχης αξιωματικής αντιπολίτευσης.

­ Οι ηγεσίες των λεγόμενων κοινωνικών εταίρων δηλαδή των εραστών των διαβουλεύσεων και των στημένων διαλόγων.

­ Οι πλειοψηφίες στα Διοικητικά Συμβούλια, στις Ομοσπονδίες των Εμπορικών Συλλόγων και στους Εμπορικούς Συλλόγους που μειοδοτούν στις συνδικαλιστικές δράσεις και πλειοδοτούν στην επιστολική διατύπωση δούρειων ενστάσεων και στην εμφύλια σύγκρουση για τον έλεγχο του ΚΑΕΛΕ.

­ Τα εξαρτημένα κεντρικά, περιφερειακά και τοπικά λεγόμενα Μέσα Ενημέρωσης που χαλκεύουν ειδήσεις, ενημέρωση και πληροφόρηση και πρωταγωνιστούν σχεδόν και αποκλειστικά με την ευρύτερη έννοια στις μπίζνες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου καλεί τους συναδέλφους να βγάλουν τα απαραίτητα πολιτικά συμπεράσματα και να αντιληφθούν ότι είναι ώρα να αναβαθμίσουν τη συνδικαλιστική τους αντίδραση σε πολιτικό επίπεδο πράττοντας το αυτονόητο.

«Τιμωρείς αυτόν που μεθοδεύει το ξεκλήρισμά σου».

Το Δ.Σ. του ΕΣΑ