«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

«Η Ανάπτυξη στο επίκεντρο της πολιτικής μας»

Δημοσιοποιήθηκε ο Διεθνής Διαγωνισμός για το ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου- «Η Ανάπτυξη στο επίκεντρο της πολιτικής μας» τόνισε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου σε συνέντευξη Τύπου.

Στους όρους του Δημόσιου Διεθνούς Διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου, αλλά και στις προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης που δημιουργούνται από την αξιοποίησή του , αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης, σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι «Μετατρέπουμε την εσωστρέφεια του παρελθόντος σε όραμα και πρόκληση για το μέλλον.Mε διαφάνεια και νομιμότητα προχωράμε στην αξιοποίηση ενός σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Δήμου μας, με γνώμονα την ενίσχυση των τουριστικών υποδομών του τόπου μας».
Ο Δήμαρχος σημείωσε πως «Ο Δήμος Ναυπάκτου με συντονισμένη δράση, μετά και τη Δημόσια Διαβούλευση με τους φορείς, τις Δημοτικές Παρατάξεις και τους πολίτες, αλλά και μετά τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προχωρά στη δημοσιοποίηση των όρων του Ανοικτού Δημόσιου Διαγωνισμού για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Ναυπάκτου στο παραλιακό μέτωπο του αστικού ιστού της πόλης».


Αναφερόμενος στους όρους του Διαγωνισμού σημείωσε ότι δημιουργεί όλες τις προϋποθέσεις, ώστε επιχειρηματίες και επενδυτικά σχήματα, χωρίς γραφειοκρατικά προσκόμματα να μπορούν να καταθέτουν τις προτάσεις τους, οι οποίες, αφού συγκεντρωθούν ως τις 21 Σεπτεμβρίου 2009 να προχωρήσει η φάση αξιολόγησης, που αφορά το τεχνικό σκέλος των προτάσεων και εν συνεχεία η επόμενη, η οποία περιλαμβάνει την αξιολόγηση των οικονομικών όρων των κατατεθειμένων προτάσεων.

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος «Προτεραιότητά μας είναι η ανάπτυξη του τόπου μας. Με συνέπεια και διαφανείς διαδικασίες δημιουργούμε το πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή».

Για μία ακόμη φορά ανέφερε τα οφέλη από την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ, όπως :
• Γίνεται απόλυτα σεβαστή η βούληση του δωρητή
• Εξασφαλίζονται σημαντικά έσοδα για το Δήμο Ναυπάκτου
• Δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας
• Αξιοποιείται ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τη Ναύπακτο
• Δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη Συνεδριακού Τουρισμού
• Εξασφαλίζονται κοινόχρηστοι χώροι για κάθε είδους πολιτιστικές και άλλες δραστηριότητες
• Παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους της Ναυπάκτου να χαρούν το στολίδι της πόλης σε μία από τις δύο όμορφες παραλίες της
• Αλλάζει η όψη του παραλιακού μετώπου του Γριμπόβου.

Σ. Σ : Τη Διακήρυξη του Διαγωνισμού του ΞΕΝΙΑ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραλαμβάνουν από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ναυπάκτου στη διεύθυνση : www.nafpaktos.gr