«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Σάββατο 11 Ιουλίου 2009

Οικολόγοι Πράσινοι: Καταγράφουμε τις παράνομες χωματερές!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια να συγκεντρωθούν στοιχεία για του Χώρους Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) και τις χωματερές που συνεχίζουν να υπάρχουν παρά την υποχρέωση της χώρας μας να έχει κλείσει όλους αυτούς τους χώρους μέχρι 1/1/2009. Η κυβέρνηση μάλιστα παρουσίασε στην ΕΕ μια κατάσταση που πολύ απέχει από την πραγματικότητα.
Η ανεξέλεγκτη διάθεση των αποβλήτων κάθε είδους (αστικά-δημοτικά, βιομηχανικά και υγρά) δεν αποτελούν μόνο παράβαση της ευρωπαϊκής και εθνικής νομοθεσίας αλλά και μια σοβαρή απειλή για την υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν από τους πολίτες να συγκεντρώσουν και να τους στείλουν στοιχεία για περιοχές όπου συνεχίζεται ακόμα η ανεξέλεγκτη διάθεση ή/και καύση απορριμμάτων, κάτι που εμπεριέχει και ποινικές ευθύνες για τους φορείς της αυτοδιοίκησης που αδιαφορούν ή είναι συνένοχοι σε παρόμοιες εγκληματικές για την υγεία και το περιβάλλον πρακτικές.
Συμπληρώστε και στείλτε μας τις φόρμες καταγραφής των ΧΑΔΑ και χωματερών, συνεοδευόμενες από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που τεκμηριώνει την καταγγελία.
Στείλτε το υλικό σας ή ζητήστε πληροφορίες:
mailto:ecogreens_waste@gmail.com
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Για τον ΝΟΜΟ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ Επικοινωνήστε με τον συντονιστή της Πολιτικής Κίνησης Κώστα Καπρέλη κιν. 6947324969