«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΕΛΛΕΙΨΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ!

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΣΑΒΕΛΩΝΑΣ
Ή ίδρυση συλλόγων, είτε από προσωπική πρωτοβουλία, είτε από ομαδική, αποσκοπεί στο να στηρίξει τον λόγο ύπαρξής τους. Οι σύλλογοι ιδρύονται για να στηρίξουν διάφορες προσπάθειες, που γίνονται σε τομείς όπως :Αθλητισμός, Πολιτισμικά κ.α.
Ο στόχος δηλαδή των διαφόρων συλλόγων διέπεται από μία ανιδιοτέλεια, στο να στηρίζει δραστηριότητες, που προάγουν ήθος, αξίες και παράδοση.
Σίγουρα όμως, για να γίνουν όλα αυτά, απαιτείται και η ανάλογη οικονομική στήριξη από την πολιτεία και κυρίως από τους εκλεγμένους εκπροσώπους της. Πολλοί σύλλογοι λειτουργούν με έσοδα που προκύπτουν από εισφορές μελών τους, είτε από κάποιες δωρεές που γίνονται από διάφορα πρόσωπα.
Η πολιτεία διαθέτει πενιχρά κονδύλια, για την στήριξη του Πολιτισμού, δια μέσου των συλλόγων. Ως αποτέλεσμα πολλοί σύλλογοι παραγκωνίζονται και υπολειτουργούν. Βέβαια από την άλλη πλευρά, υπάρχει η γενικότερη απαίτηση οι σύλλογοι να είναι άρτια οργανωμένοι και να υπάρχει πλήρη διαφάνεια στις εκάστοτε πρωτοβουλίες για τις όποιες κινήσεις τους. Έτσι, ώστε έχοντας τις κατάλληλες αυτές προϋποθέσεις, να μπορούν να εκφράσουν και τις ανάλογες απαιτήσεις τους προς την πολιτεία.
Συμπερασματικά, σε τοπικό επίπεδο, είναι σημαντικό που ένα ικανοποιητικό ποσό δόθηκε ως ενίσχυση, από τον δήμο Θεστιέων στο σύλλογο της ΔΟΞΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ. Είναι ένα βήμα, που θα πρέπει να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές, αλλά και να διευρυνθεί, με την χορήγηση ανάλογων ποσών και σε άλλους συλλόγους. Εξάλλου είναι υποχρέωση του κάθε δήμου να ενισχύει οικονομικά και όχι μόνο, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό!!!