«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ!!!

ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΔΩΔΕΚΑΧΡΟΝΟΥ ΘΟΔΩΡΗ!!!
ΚΥΚΛΑΔΕΣ: ΜΥΚΟΝΟΣ-ΣΥΡΟΣ...
Ο μύθος λέει ότι πήραν το όνομά τους από τις νύμφες Κυκλάδες, που ο θεός Ποσειδώνας τις μεταμόρφωσε σε νησιά όταν εξοργίστηκε μαζί τους.
Άλλος μύθος αναφέρει ότι πήραν το όνομά τους από τον κύκλο που σχηματίζουν γύρω από την ιερή Δήλο.
Γεγονός όμως είναι ότι οι Κυκλάδες, βάσει των αρχαιολογικών ευρημάτων, πρωτοκατοικήθηκαν στους προϊστορικούς χρόνους (7500-6500 π.Χ. περίπου) και η ιστορία τους έκτοτε είναι συνεχής.
Νησιά ορεινά, χωρίς πολλές καλλιεργήσιμες εκτάσεις, ανέπτυξαν αξιόλογο πολιτισμό και άνθησαν οικονομικά.
Σήμερα, με το μεσογειακό τους κλίμα, τις υπέροχες παραλίες, τα χαρακτηριστικά τους ολόλευκα σπίτια, τα λιθόστρωτα στενά δρομάκια, τις άπειρες εκκλησίες και μοναστήρια, την ποικιλία της εδαφικής μορφολογίας, οι Κυκλάδες αποτελούν ιδανικό τόπο διακοπών, ξεκούρασης και ανανέωσης.
Ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με τη φύση, να γνωρίσει ένα μέρος της ελληνικής παράδοσης και ξεχωριστά προϊόντα, καθώς και να πάρει μέρος σε μοναδικά πανηγύρια και ντόπιες γιορτές.
Πρωτεύουσα των Κυκλάδων είναι η Ερμούπολη της Σύρου, μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.
Οι Κυκλάδες είναι ένα νησιωτικό σύμπλεγμα του Νοτίου Αιγαίου πελάγους. Αποτελείται από 34 κύρια νησιά, εκτός από τα μικρά ερημονήσια που μπορούν να θεωρηθούν ως τμήματα των μεγάλων.
Όλα αυτά τα νησιά απλώνονται σε τρεις σειρές: η ανατολική αποτελεί προέκταση τις Εύβοιας και περιλαμβάνει την Άνδρο, την Τήνο, την Μύκονο, τη Ρήνεια, τη Δήλο, τη Νάξο και την Αμοργό.
Η δυτική σειρά αποτελεί προέκταση της Λαυρεωτικής και περιλαμβάνει τη Μακρόνησο, την Κέα, την Κύθνο, τη Σέριφο, τη Σίφνο και τη Φολέγανδρο.
Η μεσαία σειρά περιλαμβάνει τη Γυάρο, τη Σύρο, την Πάρο, την Αντίπαρο, τη Σίκινο, την Ίο και την Ανάφη.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ
"CYCLADES" Tourist Apartments Federation
ΤΗΣ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ "ΚΥΚΛΑΔΕΣ"

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΟΛΗΣ!!!