«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ

ΚΚΕ-ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Σε σαφή αντιλαϊκή κατεύθυνση κινούνται και αυτή τη φορά τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή για «τη μείωση των ρύπων». Για άλλη μια φορά μένει στο απυρόβλητο η αέρια ρύπανση που προκαλείται από την ανεξέλεγκτη δράση των μεγαλοβιομήχανων στα αστικά κέντρα και όλο το βάρος ρίχνεται αποκλειστικά στα λαϊκά στρώματα που χρησιμοποιούν χαμηλού κόστους ΙΧ αυτοκίνητα. Με το πρόσχημα της μείωσης των αέριων αστικών ρύπων καλούνται να πληρώσουν πρόσθετο χαράτσι, «περιβαλλοντικό τέλος» το ονομάζουν, και ταυτόχρονα τους απαγορεύεται δια παντός η κυκλοφορία εντός δακτυλίου. Αντίθετα τα ακριβά αυτοκίνητα σύγχρονης τεχνολογίας, δηλαδή τα υψηλά εισοδήματα, απολαμβάνουν νέες παροχές καθώς απαλλάσσονται από τα μέτρα αυτά.
Από την άλλη μεριά ο ίδιος ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ αποκαλύπτει τον πραγματικό χαρακτήρα των μέτρων σε βάρος της λαϊκής οικογένειας. Παραδέχεται ότι ο αέρας των αστικών κέντρων δεν πρόκειται να βελτιωθεί αφού προβάλλει ως επιτυχία, ότι με τα μέτρα που αναγγέλθηκαν θα υπάρξει «αύξηση της ζήτησης των ΙΧ» άρα και της κυκλοφορίας τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην όξυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος και των συνολικών εκπομπών ρύπων.
Για άλλη μια φορά ο ρυπαίνων (αυτοκινητοβιομηχανίες, μεγαλοεισαγωγείς, μονοπώλια του πετρελαίου) πληρώνεται και ο ρυπαινόμενος (τα λαϊκά στρώματα) πληρώνει. Η εργατική τάξη, όλοι οι εργαζόμενοι ας βγάλουν και με την ευκαιρία αυτή τα συμπεράσματά τους.

ΑΘΗΝΑ 22/07/2009 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ