«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΦΤΕΡΟΚΟΠΗΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ!!!

Έκτακτο Δελτίο Τύπου Ν.Ε Αιτ/νιας του ΚΚΕ
Αγρίνιο 15/7/2009

Πέθανε σε ηλικία 54 χρονών ο σ/φος Τάκης Πατούλας μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Ο σ/φος καταγόταν από φτωχή λαϊκή οικογένεια και γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1955. Από μικρή ηλικία κυνηγούσε το μεροκάματο στην οικοδομή, ήταν ελαιοχρωματιστής. Μετά από την στρατιωτική του θητεία οργανώθηκε, το 1977, στην ΚΝΕ και στην συνέχεια στο ΚΚΕ όπου έμεινε πιστός μέχρι την τελευταία πνοή της ζωής του.
Η αγωνιστικότητά του, η κατάκτηση ταξικής συνείδησης, η αφοσίωση του στο ΚΚΕ, η μελέτη της θεωρίας του, το καθημερινό διάβασμα του «Ρ» γρήγορα τον ανέδειξαν σε στέλεχος πρώτης γραμμής για την Κ.Ο. του ΚΚΕ και του συνδικαλιστικού κινήματος. Την περίοδο της κρίσης έδωσε με αποφασιστικότητα τη μάχη για την υπεράσπιση του ΚΚΕ, των αρχών λειτουργίας, την καθοδήγησή του από την κοσμοθεωρία του Μαρξισμού – Λενινισμού και τον προλεταριακό διεθνισμό για σταθερότητα του στρατηγικού του στόχου στην ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής – κομμουνιστικής κοινωνίας, για τη λύτρωση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων με την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Χαρακτηριστικό του γνώρισμα η αποφασιστικότητα και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την προώθηση της πολιτικής γραμμής του κόμματος, η μετάδοση κομμουνιστικής αισιοδοξίας όταν και όπου χρειαζόταν.
Υπήρξε Γραμματέας της Ν.Ε Αιτ/νιας και μέλος του Γραφείου Περιοχής Β/Δ Ελλάδας του ΚΚΕ για πολλά χρόνια. Μέλος της Επιτροπής Περιοχής ήταν από την επανασυγκρότησή της μέχρι σήμερα. Από το 2004 ήταν πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου μοχθώντας καθημερινά για την οργάνωση των εργαζομένων σε σωματεία, την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για την ταξική δράση του συνδικαλιστικού κινήματος μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ κατά της συναίνεσης και του κοινωνικού εταιρισμού, των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.
Ο σ. Τάκης με την σύζυγο του σ/σα Σοφία απέκτησαν τρία παιδιά τον Πάνο, την Έφη και τον Σωκράτη και ευτύχισε να βλέπει ολόκληρη την οικογένεια του να παλεύει οργανωμένα μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ για κοινά ιδανικά.
Ο σ/φος θα λείψει από τους συντρόφους του και την Κ.Ο, όμως με τη δράση του έχει δημιουργήσει πολλούς πολιτικούς απογόνους για να καλύψουν επάξια το κενό που αφήνει.
Η Ν.Ε εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.
Η πολιτική κηδεία του σ/φου θα γίνει σήμερα 15 Ιούλη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Η σωρός του θα βρίσκεται εκεί για προσκύνημα από τις 16:00.

Η Ν.Ε Αιτ/νιας του ΚΚΕ
ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ: ΦΤΕΡΟΚΟΠΗΣΕ Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ!!!
Όχι δε χάνονται οι Γνήσιοι Λαϊκοί Αγωνιστές! Ο Τάκης θα είναι πάντα στη μνήμη μας, στις καρδιές μας, για την Αταλάντευτη, Αγωνιστική Στάση Ζωής του. Η αγάπη του για τον άνθρωπο, το λεβέντικο πάλεμά του για τα λαϊκά δίκια, το ακατάβλητο της ψυχής του, χάραξαν τη μορφή του στο Λαϊκό Εικονοστάσι!
Ο Τάκης Πατούλας! Υπηρετώντας αξίες και ιδανικά, άφησε παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές, τρανταχτά παραδείγματα ανυπόταχτης πάλης κι ελπίδας!!!

Καλό Ταξίδι Σύντροφε!!!

Δημήτρης Ντόκας