«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.»

Την διαβεβαίωση ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας στέκεται αποφασιστικά στο πλευρό των εργαζομένων στις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.»(Αλυκές Μεσολογγίου) έδωσε ο Νομάρχης Θύμιος Σώκος κατά την σημερινή (21 Ιουλίου 2009) συνάντηση με το προεδρείο τους.
Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της επιχείρησης αποτελεί θέση της Νομαρχίας.
Ο κ. Σώκος κατά την συνάντησή του με τους εργαζόμενους, μετά τις πληροφορίες για απόφαση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.», υποστήριξε ότι η ιδιωτικοποίηση των Αλυκών ουσιαστικά θα επιφέρει πλήγμα στην τοπική ανάπτυξη και θα χαθεί ο παρεμβατικός ρόλος του κράτους στην διαμόρφωση της τιμής του αλατιού.
Ακόμη ο Νομάρχης υποστήριξε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στην πολιτική της κυβέρνησης που με το ξεπούλημα των πάντων απαξιώνει τους πόρους της χώρας.
Όπως ανέφερε ο κ. Σώκος θα συνεδριάσει το Νομαρχιακό Συμβούλιο όπου όλοι θα κληθούν να καταθέσουν τις απόψεις τους για το θέμα που, εκτός των άλλων, είναι συνδεδεμένο και με την ιστορία της πόλης.