«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009 στις 18:30 μ.μ. το Νομαρχιακό Συμβούλιο Αιτωλοακαρνανίας (αίθουσα Ν.Σ., Διοικητήριο, Μεσολόγγι).
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης είναι τα εξής:
Απόφαση του Ν.Σ. για την αναγκαιότητα λήψης δανείου από τη Ν.Α. κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 96 του Π.Δ. 30/1996, με σκοπό την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση κτιρίου Ν.Α. Αιτωλ/νίας (πρώην Χρυσόγελου) – Β΄ Φάση κατασκευή».
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που αφορά μηχανολογικές εγκαταστάσεις μονάδων σπαστηροτριβείου δυναμικότητας 1995 KW – μονάδας παρασκευής ασφαλτομίγματος δυναμικότητας 171,5 KW – μονάδας παρασκευής σκυροδέματος δυναμικότητας 158 KW και λοιπών βοηθητικών εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης προϊόντων λατομείου σε έκταση 127 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΛΔΑΤΟΣ & ΣΙΑ ΕΕ» στη θέση «Σκοτεινή» του Τοπικού Διαμερίσματος Βονίτσης του Δήμου Ανακτορίου Νομού Αιτωλ/νίας (από αναβολή, σχετική η αριθ. 87/2008 απόφαση του Ν.Σ.).
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Τροποποίηση του χρηματοδοτούμενου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), ετήσιου Νομαρχιακού Προγράμματος Εκτέλεσης Έργων έτους 2009.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Ανάκληση της αριθ. 77/2009 απόφασης του Ν.Σ. και έγκριση του Σώματος του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Ν.Α. Αιτωλ/νίας – ΑΝΑΙΤ Α.Ε. – Κ.Ε.ΤΕ.Α.Θ. με αντικείμενο αυτής την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αποδεικτικά πειράματα και οικονομικότητα του είδους “Stevia rebaudiana” ως καινοτόμος εναλλακτική καλλιέργεια – τρόφιμο στην περιοχή Αιτωλ/νίας», εξουσιοδότηση του κ. Νομάρχη για την υπογραφή αυτής και ορισμός εκπροσώπου της Ν.Α. με τον αναπληρωτή αυτού στην, οριζόμενη από το άρθρο 8 της ως άνω σύμβασης, Κοινή μεταξύ των συμβαλλομένων Επιτροπή Παρακολούθησης.
Εισηγητής: Ο κ. Λύτρας Ιωάννης (Αντινομάρχης).

Τροποποίηση του ετήσιου Νομαρχιακού Προγράμματος Σχολικής Στέγης έτους 2009.
Εισηγητής: Ο κ. Πετρόπουλος Χρήστος (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Αιολικό Πάρκο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΣΠΗΕ) δυναμικότητας 19 ανεμογεννητριών ονομαστικής ισχύος 2 MW (συνολική ισχύς ΑΣΠΗΕ 38 MWe) και συνοδών έργων (εσωτερική οδοποιία, οδοποιία πρόσβασης, εσωτερική διασύνδεση, οικίσκος ελέγχου, γραμμής μεταφοράς μέσης τάσης για τη διασύνδεσή του και υποσταθμός 20/150 KV) της εταιρίας «ΘΕΜΕΛΗ Α.Ε.», στη θέση «Περγαντή» των Δήμων Παλαίρου, Ανακτορίου και Μεδεώνος του Νομού Αιτωλ/νίας».
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Γνωμοδότηση του Ν.Σ. επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου με τίτλο: «Κατασκευή των απαραίτητων υποδομών και σύνδεση του δικτύου με τη νέα γεώτρηση Δήμου Αιτωλικού, Νομού Αιτωλ/νίας» .
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).

Έγκριση του Ν.Σ. των εισηγήσεων της Δ/νσης Οικονομικού & Πληροφορικής σχετικά με τροποποιήσεις και αναμορφώσεις του προϋπολογισμού της Ν.Α., οικονομικού έτους 2009.
Εισηγητής: Ο κ. Γαλαζούλας Αντώνης (Αντινομάρχης).

Απόφαση του Ν.Σ. σχετικά με τη συμμετοχή της Ν.Α. Αιτωλ/νίας στην αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας ΑΝΑΙΤ Α.Ε. .
Εισηγητής: Ο κ. Καπώνης Δημοσθένης (Αντινομάρχης).