«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τρίτη 28 Ιουλίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στους δήμους Μενιδίου, Χάλκειας, Ανακτορίου, Στράτου, Παρακαμπυλίων και Αγγελοκάστρου, συνεχίστηκαν οι καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που συνδιοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας με τους δήμους και τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους του νομού.
Την Πέμπτη 23 Ιούλιου 2009, στο Μενίδι, σε συνεργασία με το δήμο και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ο Αμβρακικός», διοργανώθηκε το «1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών», στο κατάμεστο από κόσμο προαύλιο του δημοτικού σχολείου. Συμμετείχαν τα συγκροτήματα των πολιτιστικών συλλόγων Γαβαλούς, Ματαράγκας, Καινουρίου, καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου της Αμφιλοχίας.
Την Παρασκευή και το Σάββατο 24 και 25 Ιούλιου 2009, στα Δ.Δ. Βασιλικής και Γαλατά του δήμου Χάλκειας, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους πολιτιστικούς συλλόγους και τον Ορειβατικό Σύλλογο Μεσολογγίου, διοργανώθηκαν δυο εκδηλώσεις ανάδειξης της ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.
Στην Κάτω Βασιλική η εκδήλωση για την« Αρχαία Χάλκεια», η οποία περιελάμβανε ομιλία και προβολή σλάιντς από την αρχαιολόγο Βίβιαν Στάικου και στη συνέχεια μουσική βραδιά από το τμήμα Μουσικών Οργάνων του Καλλιτεχνικού Εργαστηρίου Μεσολογγίου. Την επομένη στο Γαλατά, η εκδήλωση για τον «Άγιο Πέτρο της Βαράσοβας και τα Βυζαντινά μνημεία της περιοχής».
Ακολούθησε λαϊκή βραδιά «Με τα παιδιά από το Μολύκρειο».
Παράλληλα με τις εκδηλώσεις στο δήμο Χάλκειας, πραγματοποιήθηκαν η παράσταση παιδικού θεάτρου «Ραπουνζέλ», από το θέατρο «ΠΡΟΒΑ» στη Βόνιτσα και το RIVER PARTY στη λίμνη Στράτου στον Αχελώο.
Την Κυριακή 26 Ιούλιου 2009, στο Δ.Δ. Ποταμούλας του δήμου Παρακαμπυλίων, οι ήχοι της συναυλίας Τζαζ και Hip Hop μουσικής, συνεπήραν τη νεολαία της περιοχής.
Χθες Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, ξεκίνησε η έκθεση ζωγραφικής στο δημαρχείο Αγγελοκάστρου, των τμημάτων της ΝΕΛΕ από Αντίρριο, Μεσολόγγι, Αιτωλικό, Παραβόλα, Αγγελόκαστρο, Αμφιλοχία και Μακρυνεία.