«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Απάντηση στον κ. Κοκκινούλη


Απάντηση στον κ. Κοκκινούλη
Η ανακοίνωση της Συντονιστικής , αναφέρει:
Από το μπλόκο του κόμβου της Νίκαιας η Συντονιστική Επιτροπή και οι Ενωτικές Ομοσπονδίες είναι αναγκασμένοι να απαντήσουν στη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου της Ένωσης Λάρισας κ. Κοκκινούλη.
1. Ενώ λέει ότι τους αγρότες τους έβγαλαν τα προβλήματα δεν λέει κουβέντα ποια πολιτική δημιούργησε τα προβλήματα, ποιες είναι οι αιτίες που έβγαλαν τον αγροτικό κόσμο στα μπλόκα.
Να υπενθυμίσουμε ότι ο ίδιος ο υπουργός και οι βουλευτές περιγράφουν καλύτερα τα προβλήματα αλλά δεν λένε κουβέντα για τις αιτίες.
2. Ένα μπλόκο δεν κρίνεται μόνο σε ποια θέση έχει στηθεί αλλά πρώτα και κύρια ποια γραμμή αγώνα έχει, το μπλόκο της Νίκαιας παρουσιάζει αυτή τη συσπείρωση και την αντοχή γιατί η γραμμή και το πλαίσιο είναι γραμμή σύγκρουσης με τις αιτίες που γέννησαν και θα συνεχίσουν να γεννούν τα προβλήματα πολιτική της κυβέρνησης και της ΚΑΠ.
Και αυτό αποτυπώθηκε στο ψήφισμα υπήρξε και υπάρχει συμφωνία όλου του μπλόκου και αυτό πονάει και όχι η θέση που στήθηκε.
Αντίθετα τα μπλόκα που αναφέρει ο κ. Κοκκινούλης είχαν γραμμή συμβιβασμού και στήριξης των αιτιών που δημιούργησαν τα προβλήματα.
3. Αποκρύπτει ο κ. Κοκκινούλης ότι και αυτή τη στιγμή που λέει ότι η Ε.Ε. δεν επιτρέπει - δεν προβλέπεται κατώτερες εγγυημένες τιμές υπάρχει εγγυημένη τιμή στο μαλακό σιτάρι με βάση αυτά που αποφάσισαν οι υπουργοί Γεωργίας της Ε.Ε. στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ΚΑΠ.
Ακριβώς για αυτό βγήκαμε στο δρόμο του αγώνα για να υπάρχει κατώτερη εγγυημένη τιμή σε όλα τα προϊόντα και να είναι ικανοποιητικές.
Ας ψάξει ο κ. Κοκκινούλης και θα βρει ότι στις συμβάσεις των εργολάβων για την Αττική οδό, των Ε65, την Ιόνια οδό, τη γέφυρα Ρίου - Αντίρριου και της Σπάρτης - Τρίπολης - Αθήνα όπως στην παραγωγή ρεύματος έχουν εγγυήσεις στην τιμή του ρεύματος και στις διελεύσεις αυτοκινήτων μετά την ολοκλήρωση των δρόμων.
Και γεννάται το ερώτημα, γιατί σε χιλιάδες αγρότες δεν μπορεί να υπάρχουν εγγυήσεις ενώ σε 5-10 κατασκευαστές το εφαρμόζουν.
4. Όσο για το αν έδινε η κυβέρνηση πάνω από 500 εκ. ευρώ θα έπεφτε, ρωτάμε απλά γιατί δεν έπεσαν οι κυβερνήσεις όταν χάρισαν 1 δισ. ευρώ στην Άλφα Μπανκ, το 2007 και άλλα 600 εκατ. ευρώ το 2003, όταν ρύθμισαν 3,6 δισ. ευρώ στους βιομήχανους, όταν διέγραψαν προεκλογικά κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση με νόμο 250 εκατ. ευρώ στις ΠΑΕ ποδοσφαίρου. Τα παραδείγματα άπειρα.
5. Συμφωνούμε ότι ο διάλογος θα είναι στημένος και συμπληρώνουμε ότι θα γίνει όχι για το τι θα πάρουμε αλλά για το τι θα χάσουμε, ο διάλογος γίνεται και έχει αποτέλεσμα όταν οι αγρότες είναι στο δρόμο.
Υ.Γ. Τα γκάλοπ δείχνουν ότι το 80% του λαού είναι με τους αγρότες και το 60% ότι θα έπαιρναν μέρος στα μπλόκα, από ποιον φοβήθηκε ο κ. Κοκκινούλης ότι θα έπεφτε η κυβέρνηση, μήπως από το Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ);
Πάντως μας κάνει εντύπωση ότι τον αγροτικό σύλλογο και την ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος το αποφεύγει όπως ο διάβολος το λιβάνι.