«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Έκθεση φωτογραφιών και ρούχων εποχής.


"ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: Πόλη-νησί της κομψότητας 1870-1940"
Έκθεση φωτογραφιών και ρούχων εποχής
To Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 7.30 το βράδυ ξεκινά η νέα έκθεση του Κέντρου Λόγου και Τέχνης "ΔΙΕΞΟΔΟΣ"
Στην καινούρια και εξαιρετικά πρωτότυπη αυτή έκθεση παρουσιάζεται το πορτρέτο της Ιερής Πόλης, της περιόδου 1870 - 1940, μέσω φωτογραφιών σε χειροποίητες κορνίζες εποχής καθώς και ανδρικών και γυναικείων ρούχων και αξεσουάρ.
Μιας πόλης με απευθείας επιρροές απο τη Δύση, που όλα τα κοινωνικά της "στρώματα" ντύνονταν με τρόπο αστικό και με μεγάλη κομψότητα.
Η έκθεση περιλαμβάνει δείγματα ντυσίματος απο το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, την Μπέλ Επόκ, τους Βαλκανικούς αλλά και τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, την εποχή του μεσοπολέμου και καταλήγει στο 1940.
Η ιδέα της έκθεσης ανήκει στην συγγραφέα Ακακία Κορδόση η οποία και την επιμελείται με την οργανωτική συνδρομή της αντιπροέδρου των "Φίλων της Διεξόδου" Βάσως Μπίσσα - Σταφυλάκη, της συνεργάτιδας Μαρίας Φιλίππου και της Ιστορικού Τέχνης της "Διεξόδου" Αλτάνης Δακαλάκη.
Η έκθεση , για την οποία δεν θα αποσταλούν ατομικές προσκλήσεις, θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου και θα λειτουργεί καθημερινά (πλήν Δευτέρας και Τρίτης) απο 10.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι και απο τις 6 έως τις 8.30 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο.