«Η κοινωνία σε θέλει να είσαι απλώς ένα φωτοαντίγραφο, ποτέ ένα πρωτότυπο» Όσσο

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

«Κάνουμε την ανακύκλωση καθημερινή μας συνήθεια»

Δηλώνει ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Θανάσης Παπαθανάσης
«Ανακυκλώνοντας κερδίζουμε»
Με αυτά τα λόγια ο Δήμαρχος Ναυπάκτου έδωσε το μήνυμα για ενεργή συμμετοχή όλων των πολιτών στην Ανακύκλωση που ξεκίνησε ήδη σε όλο το Δίκτυο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.
Κατά την παρουσίαση των νέων οχημάτων αποκομιδής των ανακυκλώσιμων υλικών για την ανακύκλωση προς τους δημοσιογράφους, ο Θανάσης Παπαθανάσης αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των πρώτων δράσεων του Προγράμματος Ανακύκλωσης.
Ειδικότερα είπε ότι το προσεχές δεκαήμερο αρχίζει η τοποθέτηση των ειδικών μπλε κάδων (450) σε όλο το δίκτυο του Φορέα Διαχείρισης, ενώ από τις 10 Μαρτίου 2009 ξεκινά η αποκομιδή των απορριμμάτων με τα ειδικά οχήματα που προμηθεύτηκε ο Σύνδεσμος και o Δήμος Ναυπάκτου.
«Κάνουμε την ανακύκλωση καθημερινή μας συνήθεια» σημείωσε ο Δήμαρχος, για να συμπληρώσει ότι ο Δήμος Ναυπάκτου με συγκεκριμένο προγραμματισμό υλοποιεί σταδιακά το Πρόγραμμα Ανακύκλωσης με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας.

Κάλεσε μάλιστα όλους τους κατοίκους να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα για την πόλη, καθώς και για τους Δήμους του Φορέα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η ανακύκλωση αποτελεί ουσιαστικό μέρος της καθημερινότητας μας. Οφείλουμε όλοι μας να συμμετέχουμε ενεργά. Είναι ευθύνη όλων μας να διασφαλίσουμε ένα καλλίτερο μέλλον για τα παιδιά μας».
Να σημειωθεί ότι ήδη γίνεται διανομή σε όλη την πόλη, καθώς και στην περιοχή ευθύνης του Συνδέσμου, έντυπου ενημερωτικού υλικού και ειδικής σακούλας ανακύκλωσης (πολλαπλών χρήσεων), ενώ έχει προγραμματιστεί και δρομολογηθεί η ενεργειακή αξιοποίηση του βιοαερίου του ΧΥΤΑ, καθώς και η συνεργασία του Δήμου Ναυπάκτου με την Ελληνική Εταιρία Ανακύκλωσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, αλλά και με την εταιρία ανακύκλωσης μπαταριών ΑΦΗΣ.